logo
 

VIDEO: Duif ontsnapt aan de dood in Monaco

23 mei 2013 — Opmerkelijke beelden bereikten ons vanuit Monaco, waar dit weekend de GP van Monaco wordt verreden.

Traditioneel worden de oefensessies in Monaco niet op vrijdag maar op donderdag verreden. De F1-bolides kwamen dus reeds in actie, maar ook de andere raceklassen die op het programma staan reden hun oefenrondjes.

Tijdens ieder raceweekend worden er beelden in slow motion getoond van wagens die over ondermeer de curbstones rijden. In Monaco zijn de slow motion beelden meestal nog spectaculairder omdat je de wagens ook rakelings langs de vangrails ziet scheuren. Maar onderstaande beelden van een bolide uit de GP2, een opstapklasse naar de Formule 1, zijn toch wel zeer uniek.

Je ziet een duif op het circuit rondlopen nabij de kerbstones die aan ‘het zwembad’ liggen, een specifieke zone van het circuit. De duif beslist pas in laatste instantie om weg te willen vliegen, beeld je daarbij vooral in dat de GP2-bolide van de Braziliaan Felipe Nasr tegen een rotvaart komt aangereden.

Uiteindelijk is de duif maar net op tijd uit de weg, maar terwijl ze nog wil wegvliegen wordt ze weggeduwd door de kracht van de rijwind die de GP2-bolide genereert en de duif maakt een tuimeling van je welste: een achterwaartse salto is het resultaat. Ook het commentaar van de commentator van Sky Sports is zalig om horen ...

De duif heeft ongetwijfeld een uniek verhaal om tegen haar soortgenoten in het mondaine Monaco te vertellen ...

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België