logo
 

VIDEO: Eerbetoon aan Michael Schumacher

25 november 2012 — Zeven wereldtitels, 91 overwinningen, 68 polepositions ...

Michael Schumacher neemt vandaag voorgoed afscheid van de Formule 1, waarmee hij sinds 1991 mee vergroeid is. Niemand zal ooit kunnen ontkennen dat de Duitser een imposante carrière heeft opgebouwd. Velen zullen hem missen in de Formule 1. Michael Schumacher is één van de grootsten die de F1 ooit gekend heeft, en ooit zal gekend hebben.

De Duitser is een levende legende geworden in al wat autosport uitademt. Zijn controversiële rijstijl is ongeëvenaard, alsook het charisma die der Meister uitstraalt. Hij zal ongetwijfeld gemist worden in de koningsklasse van de autosport. Zijn comeback was echter geen groot succes, met één podiumplaats in Valencia eerder dit seizoen, en één polepositie in Monaco, die hij moest afstaan wegens een gridpenalty.

Zijn eerste carrière was van een heel ander kaliber. Hij hielp Benetton in ‘94 en ‘95 aan de wereldtitel, maar toen hij daarna naar het in een crisis verkerende Ferrari overstapte, behaalde hij zijn grootste successen. Samen met Jean Todt en Ross Brawn zette hij de Scuderia terug op de kaart, met maar liefst vier opeenvolgende wereldtitels, en verschillende mooie duels met Mika Hakkinen en Fernando Alonso.

Onderstaand filmpje brengt een eerbetoon aan de rijder die de Formule 1 eenentwintig jaar lang heeft gekleurd met prachtige races, gewaagde inhaalmaneuvers, mooie duels en een ongelooflijke snelheid.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België