VIDEO: F1-bolides rijden rakelings langs baanmarshalls: “Zeer, zeer gevaarlijk!”

02 november 2020 — Uit beelden van tijdens de GP van Emilia-Romagna blijkt dat enkele baanmarshalls tijdens de race aan een aanrijding door verschillende F1-bolides zijn ontsnapt.

Tijdens de safety car-fase mochten de rijders die op een ronde stonden zich op een bepaald moment ‘ontdubbelen’, iets dat gebruikelijk is tijdens een safety car-fase. Minder gebruikelijk is echter hoe dit zondag tijdens de race gebeurde.

Maar liefst zes rijders reden rakelings langs de baanmarschalls die nog bezig waren met het opruimen van brokstukken op de baan!

Eerst passeerde een groepje van vier rijders (Raikkonen, Giovinazzi, Latifi en Grosjean) kort na elkaar voorbij de marshalls. Grosjean kreeg van het Haas F1 team te horen dat er nog steeds ‘dubbel geel’ getoond werd ter hoogte van de plaats waar Russell gecrasht was.

“Het is een beetje gevaarlijk dat ze de marshalls op de baan laten,” aldus Grosjean over de boordradio.

Vervolgens was Sebastian Vettel de zesde rijder die passeerde en ook de Duitser liet over de boordradio verstaan dat het een erg gevaarlijke situatie was.

“Ze moeten uitkijken, de marshalls zijn nog op de baan. Het is zeer, zeer gevaarlijk. Zeg de marshalls dat ze van de baan moeten gaan.”

Op onderstaande beelden zie je hoe de F1-bolides langs de baanmarshalls rijden die nog bezig zijn met het opkuisen van de baan.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België