VIDEO: Karter gaat door het lint tijdens WK en gooit bumper naar collega, massale vechtpartij volgt

04 oktober 2020 — Dolle taferelen tijdens het WK karten op het circuit van Lonato. De Italiaan Luca Corberi ging volledig over de rooie en gooide zelfs een bumper op de baan, waarna hij ook nog eens op de vuist ging met concurrent Paolo Ippolito.

Nadat hij was uitgevallen tijdens de wedstrijd in de KZ-klasse bleef Corberi naast de baan wachten om een bumper van een kart richting concurrent Ippolito te gooien.

Na die actie besloot Corberi om gewoon dwars het kartingcircuit te voet over te steken en daarbij negeerde hij alle aanwijzingen van de marshalls. De bumper gooien alleen al was levensgevaarlijk maar het dwarsen van de kartingbaan was dat minstens even erg.

Opmerkelijk genoeg is het kartingcircuit waarop het het kampioenschap werd verreden ook eigendom van de familie Corberi, misschien dat daar deels de oorzaak lag van de ongelooflijke frustratie na zijn uitvalbeurt.

Feit is wel dat de frustraties even later duidelijk nog niet bekoeld waren. Ondanks het gooien van de bumper werd Corberi blijkbaar gewoon in de paddock toegelaten en daar barstte vervolgens een enorme vechtpartij uit.

Corberi gaat zijn Italiaanse collega Ippolito te lijf en er ontstaat een enorme vechtpartij. Nadat Corberi in bedwang wordt gehouden krijgt Ippolito trouwens nog rake klappen van enkele andere collega’s. Bizarre beelden die ongetwijfeld de wereld rond gaan ...

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België