VIDEO: Lance Stroll spint in de grindbak

28 februari 2017 — Het Williams F1 team heeft haar tweede testdag vroegtijdig moeten staken door een gebrek aan reserveonderdelen.


Lance Stroll mocht vandaag voor een eerste keer met de Williams FW40 testen op het circuit de catalunya. De 18-jarige Canadees kon twaalf ronden afleggen alvorens hij een spin maakte in La Campsa.

Stroll belandde met de Williams achterwaarts in de grindbak. De wagen raakte beschadigd en Williams moest de testdag vroegtijdig afbreken door een gebrek aan reserveonderdelen. Stroll zelf probeerde de schuiver te relativeren.

“Het is nog erg vroeg en ik heb nog maar een handvol ronden kunnen rijden,” aldus Stroll. “Ik ben nog aan het wennen aan de FW40 en daar hebben we nog de nodige tijd voor. Het voelde goed om eindelijk achter het stuur van de wagen te kruipen. Zoals ik reeds zei, er rest ons nog de nodige tijd en ik moet nog heel wat met de wagen rijden alvorens ik exact weet waar ik me bevind en hoe de wagen zich verhoudt tot de rest.”

“Ik zal een veel duidelijker beeld hebben wanneer ik meer ronden heb gereden. Vandaag was echter goed om het ijs te breken en ik kijk er naar uit om nog veel meer te rijden.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België