logo
 

“Ingekort F1-seizoen vergroot titelkansen van Max Verstappen”

04 april 2020 — Nico Rosberg denkt dat de titelkansen van Max Verstappen groter worden indien er beslist wordt om een ingekort seizoen af te werken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Het coronavirus heeft er al voor gezorgd dat minstens de eerste acht races ofwel uitgesteld of geannuleerd zijn. De vraag die momenteel op ieders lippen brandt is dan ook: “Wat met het wereldkampioenschap 2020?”

Kiest de Formule 1 ervoor om een verkorte editie te houden met tussen de vijftien en achttien races op de kalender, zoals CEO Chase Carey al liet vallen, of wordt 2020 afgesloten zonder wereldkampioen?

Dat zijn vragen waar niet meteen een antwoord op te formuleren valt maar Nico Rosberg denkt alvast dat indien er een verkorte editie komt, dat in het voordeel zal spelen van Max Verstappen.

“Het verhoogt de kans dat er een onverwachte kampioen is als er minder wedstrijden zijn omdat dan natuurlijk het geluk een grotere rol speelt,” vertelde de wereldkampioen van 2016 aan ‘Sky Sports.’

“Ik heb altijd gedacht dat Red Bull en Max Verstappen dit jaar de echte uitdagers zouden zijn, dat ze Mercedes echt op grote schaal het leven zuur zouden maken en hen het vuur aan de schenen zouden leggen.”

“Als er een korter seizoen zou zijn, zouden hun kansen misschien nog groter zijn.”

Een andere piste die momenteel bewandeld wordt is om het seizoen 2020 te laten doorlopen tot januari en ook het idee om dubbele races te houden is al naar boven gekomen. Het circuit van Silverstone heeft al laten weten daarvoor open te staan. Rosberg denkt dat de druk op de teams heel groot wordt.

“Je hebt plannen gemaakt voor het seizoen en plotseling moet je twee races afwerken per weekend. Dat zou alles veranderen, de manier waarop je de motoren moet gebruiken, alles is anders.”

“Het is heel ingewikkeld en je zou zeker ook een unaniem akkoord nodig hebben tussen alle teams om zo’n grote verandering te maken.”

“Maar ik denk dat dat zeker mogelijk is, want iedereen is open-minded en iedereen wil de fans een geweldig seizoen laten zien.”

“Ik denk dat we nu een paar hele leuke dingen kunnen zien komen, en dat ze het eens zijn over een ongewoon idee om er toch een geweldige show van te maken.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenNico RosbergRed Bull

Villeneuve: “Schrap het kampioenschap en organiseer gewoon enkele races”

03 april 2020 — Volgens Jacques Villeneuve moet de Formule 1 zich niet bezighouden met het zich in bochten wringen om alsnog een 'halve' F1-kalender voor 2020 bij elkaar te schrapen.

“Zelfs wanneer alles wat uitklaart, alles wat terug normaliseert en we na de pandemie opnieuw een grand prix kunnen organiseren vergt het tijd om zo’n evenement te organiseren,” vertelde de wereldkampioen van 1997 tegenover ‘Canal+’.

“De eerste races op de kalender zouden in september moeten plaatsvinden. Ik kan me inbeelden dat heel wat organisatoren alsook de eigenaren van de F1 zoveel mogelijk races op een nieuwe F1-kalender willen plaatsen om te voldoen aan het minimaal aantal races die contractueel vereist zijn. Dat zou echter een fout zijn.”

“Het zou jammer zijn om augustus te vullen met races om dan vanaf september te beginnen racen tot Kerstmis of zelfs daarna en dat allemaal gewoon om een kampioenschap te hebben.”

Villeneuve vindt dat er beter gewoon enkele losstaande races zouden georganiseerd worden die niet tot een kampioenschap behoren.

“Het is misschien slimmer om gewoon te zeggen dat we geen kampioenschap organiseren. Laat ons gewoon racen en iedere race als een losstaand event beschouwen zoals bijvoorbeeld de Indy 500 of de 24u van Le Mans,” zo suggereert Villeneuve meteen ook een mogelijk alternatief als oplossing.

“Iedere grand prix kan dan als een soort Grand Slam beschouwd worden in de plaats van iets dat onderdeel uitmaakt van een half kampioenschap.”

“Ik zou de teams eind 2020 ook laten gebruiken om zich voor te bereiden op 2021,” besloot Villeneuve.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuws

Silverstone wil ‘omgekeerde’ F1-race op haar circuit

03 april 2020 — Stuart Pringle, directeur van het F1-circuit in Silverstone, heeft laten verstaan dat Silverstone bereid is om eventueel verschillende races te organiseren, ook een race in tegengestelde richting behoort daarbij tot de mogelijkheden.

Nadat in totaal reeds acht F1-races dit jaar al voorlopig uitgesteld of zelfs definitief geannuleerd werden is het alle hens aan dek in de Formule 1 om een nieuwe F1-kalender samen te stellen. Zo’n nieuwe F1-kalender zou volgens F1-baas Chase Carey moeten bestaan uit zo’n 15 à 18 races. ​

Grote vraag is echter of dat logistiek allemaal nog wel mogelijk is. De meeste F1-teams bevinden zich echter op een boogscheut van het circuit van Silverstone en dat inspireert circuitdirecteur Stuart Pringle tot een opmerkelijk voorstel.

Volgens Pringle is het mogelijk om op het circuit meerdere F1-races te organiseren, waaronder eventueel een race in tegengestelde richting.

“Het enige dat ik tegenover de Formule 1 heb gezegd is dat we op eender welke manier met hen willen samenwerken, dat we in het belang van de sport en het kampioenschap willen handelen,” aldus Pringle.

“De meerderheid van de teams bevind zich op een steenworp van het circuit. Logistiek is er dan ook geen enkel probleem.”

Ook de denkpiste om een ‘omgekeerde’ F1-race te organiseren is volgens de circuit-directeur niet gek.

“Zo’n rare gedachte is dat volgens mij helemaal niet”, aldus Pringle tegenover het Britse ‘The Sun’.

Alvorens er in omgekeerde richting door de befaamde bochten Maggots, Becketts, Chapel en Stow kan gereden worden moet er echter nog wel een goedkeuring van de FIA volgen.

“Alvorens we omgekeerd over het circuit kunnen rijden hebben we eerst nog een licentie nodig. Het zijn echter buitengewone tijden en die vragen om buitengewone beslissingen.”

Voorlopig staat de GP van Groot-Brittannië nog op 19 juli gepland op het circuit van Silverstone. Eerder deze week liet het circuit al verstaan dat er uiterlijk tegen eind april duidelijk moest zijn over het al dan niet doorgaan van de race.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Groot-Brittannië

VIDEO: Lando Norris scheert zijn haar af

03 april 2020 — Lando Norris heeft zijn belofte gehouden en na het inzamelen van meer dan 12 000 dollar voor de bestrijding van het coronavirus zijn haar afgeschoren.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lando NorrisMcLarenvideo

Lewis Hamilton: “Hopelijk maakt de pandemie van onze wereld een betere plaats”

03 april 2020 — Zesvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton ziet het opnieuw somber in. De Brit doet op Instagram een oproep om te leren uit de pandemie waarvan we nu slachtoffer worden.

Meer dan een miljoen bevestigde besmettingen met het coronavirus COVID-19 wereldwijd. Een dodentol die richting de 50 000 slachtoffers gaat. De wereld levert een enorme strijd met een virus dat onze economie en sociale contacten lam legt.

Lewis Hamilton vindt het allemaal overweldigend en het doet hem eens te meer nadenken over de planeet waarop we leven alsook de manier waarop we met die planeet omgaan.

“Ik lees eerlijk gezegd erg veel. Het is gewoon te gek dat de wereld tot stilstand is gekomen en we aan het wachten zijn tot alles uitklaart,” schreef Hamilton op zijn ‘Instagram Stories’.

“Wie weet waarom dit allemaal nu gebeurt? Er is zoveel om allemaal over na te denken. In 1900 waren er minder dan twee miljard mensen en nu zijn we met 7,7 miljard en stijgt de wereldbevolking met 140 miljoen per jaar. Al die statistieken zijn overweldigend voor mij. Het is iets dat we niet meer onder controle hebben.”

“Nog gekker is dat we tijdens deze droevige periode meer dan 40 000 doden hebben door dit virus terwijl er volgens statistieken jaarlijks meer dan 57 miljoen mensen sterven. Dat betekent dat er iedere dag wereldwijd meer dan 150 000 mensen sterven.”

Volgens Hamilton is het in deze moeilijke tijden dat we ons dagelijks leven en al onze handelingen en beslissingen in vraag moeten stellen.

“We moeten zoveel zien te veranderen, onze gewoontes, de beslissingen die we nemen, hoe we consumeren, al die dingen. Hoe kunnen we de mens veranderen als we onze gewoonten niet aanpassen?

“Hopelijk kan deze wereldwijde pandemie ons helpen om een betere wereld te verkrijgen,” besloot de zesvoudig F1-kampioen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

89-jarige Bernie Ecclestone en echtgenote verwachten kindje

03 april 2020 — Bernie Ecclestone heeft ondertussen de gezegende leeftijd van 89 jaar maar dat weerhield de voormalig F1-baas er niet van om nog voor nageslacht te zorgen.

Ecclestone en zijn 45 jaar jongere vrouw Fabiana trouwden in 2012. Enkele jaren later volgde het afscheid van de Formule 1 en hadden Ecclestone en zijn Braziliaanse vrouw meer dan ooit tijd voor elkaar.

In een interview met het Zwitserse ‘Blick’ liet Ecclestone en Fabiana weten dat ze in blijde verwachting van een zoontje zijn dat normaal gesproken in juli zal geboren worden. Dat is dan net voor de negentigste verjaardag van Ecclestone.

“Na het afscheid van de F1 hadden we tijd genoeg om te oefenen,” aldus Ecclestone, wiens vermogen op 2,5 miljard Britse Pond wordt geschat.

“Net als alle andere ouders hebben we maar één wens en dat is dat het kindje gezond ter wereld komt,” aldus Fabiana.

“En hopelijk zal hij nadien niets in de Formule 1 willen doen,” grapte ze.

Voor Bernie Ecclestone zal het zijn vierde kind zijn. Eerder waren er uit eerdere huwelijken al Deborah (nu 65), Tamara (35) en Petra (31). Nu is er dus voor het eerst een zoontje op komst.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Bernie Ecclestone

“Kleine F1-teams willen budgetplafond verlagen naar 100 miljoen dollar”

03 april 2020 — Er gaan stemmen op om het afgesproken budgetplafond van 175 miljoen dollar dat vanaf volgend jaar in werking treedt verder te verlagen.

Door de uitbraak van het coronavirus werden al verschillende F1-races geannuleerd. Tegelijkertijd komen de inkomsten van de F1-teams onder druk te staan terwijl de kosten gewoon doorlopen.

Onder andere de introductie van het nieuwe F1-reglement is al met een jaar uitgesteld naar 2022 maar de teams moeten steeds vaker via allerlei ingrepen verder besparen en zelfs personeel technisch werkloos plaatsen om de huidige moeilijke periode te overbruggen.

Volgens het Duitse ‘Auto, Motor und Sport’ willen verschillende kleinere F1-teams als bijkomende maatregel dat het aanvankelijk afgesproken budgetplafond van 175 miljoen dollar verder verlaagd wordt.

Red Bull Racing zou gesuggereerd hebben om het budgetplafond eventueel verder te verlagen naar 150 miljoen dollar maar de kleinere F1-teams zouden het budgetplafond zelfs naar 100 miljoen dollar willen verlagen.

Er was vlak voor de uitbraak van het coronavirus een akkoord bereikt over het nieuwe Concorde Agreement en daarin vormde het budgetplafond een belangrijk aspect. Het valt nu af te wachten of het budgetplafond alsnog aangepast gaat worden. De handtekeningen moeten immers nog onder het nieuwe Concorde Agreement geplaatst worden en er kan dus theoretisch nog aan gesleuteld worden.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsAlfa Romeo RacingAlphaTauriFerrariHaasMcLarenMercedesRacing Point F1Red BullRenaultWilliams

Vijf F1-piloten nemen deel aan tweede virtuele F1-race

02 april 2020 — Tijdens de tweede virtuele F1-race zullen maar liefst vijf F1-piloten aan de start verschijnen.

De Formule 1 kondigde onlangs groots aan dat er tijdens de weekends dat een F1-race geannuleerd werd een virtuele race als alternatief zou plaatsvinden. De eerste virtuele race in Bahrein draaide op het vlak van aanwezige F1-piloten echter op een sisser uit.

Geen spoor van Max Verstappen die nochtans erg actief is op het vlak van simracen, enkel McLaren F1-piloot Lando Norris verscheen aan de start. Wel waren er verschillende andere gelegenheidsrijders die deelnamen, waaronder ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne.

Tijdens de tweede virtuele F1-race zal Lando Norris echter gezelschap krijgen van collega’s Charles Leclerc, Alexander Albon, George Russell en Nicholas Latifi. De heren hadden de voorbije dagen alvast voldoende tijd om te oefenen en het Codemasters-game F1 2019 onder de knie te krijgen.

Komend weekend stond normaal gesproken de GP van Vietnam op het programma en normaal is het de bedoeling om de virtuele race te organiseren op het circuit dat is weggevallen. Omdat het stratencircuit van Hanoi echter nog niet in F1 2019 terug te vinden is zal er op het circuit van Albert Park (Australië) gereden worden.

De race gaat zondag om 21u Belgische tijd van start en is onder andere via een stream op YouTube te volgen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Alexander AlbonCharles LeclercGeorge RussellLando NorrisNicholas Latifi

Silverstone is bereid om meerdere F1-races te organiseren

02 april 2020 — Silverstone-directeur Stuart Pringle heeft tegenover 'Sky Sports' laten verstaan dat Silverstone bereid is om eventueel verschillende races te organiseren.

Voorlopig staat de GP van Groot-Brittannië nog op 19 juli gepland op het circuit van Silverstone. Eerder deze week liet het circuit al verstaan dat er uiterlijk tegen eind april duidelijk moest zijn over het al dan niet doorgaan van de race.

In Silverstone staan ze daarnaast echter ook open voor alternatieve denkpistes. Zo is men in Silverstone ook bereid om eventueel meerdere F1-races te organiseren.

“Het enige dat ik tegenover de Formule 1 heb gezegd is dat we op eender welke manier met hen willen samenwerken, dat we in het belang van de sport en het kampioenschap willen handelen,” aldus Pringle.

“De meerderheid van de teams bevind zich op een steenworp van het circuit. Logistiek is er dan ook geen enkel probleem.”

Gezien Silverstone geen stratencircuit is kunnen de faciliteiten erg vlot en bijna op ieder moment gebruikt worden. Verschillende F1-races organiseren om tot een volwaardige kalender te komen is dus een mogelijkheid.

“Wij zijn een permanent circuit met vaste faciliteiten. De teamleden kunnen bij wijze van spreken gewoon naar huis en in hun eigen bed gaan slapen. Indien we op dat vlak kunnen helpen willen we dat graag doen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Groot-Brittannië

Carlos Sainz en Lando Norris leveren vrijwillig salaris in door coronacrisis

02 april 2020 — Te midden van de coronacrisis moeten de F1-teams volop besparen en McLaren-rijders Lando Norris en Carlos Sainz dragen daarin hun steentje bij.

Een F1-team is in zekere zin een bedrijf zoals een ander en net als dat heel wat andere bedrijven volop besparen en personeel op tijdelijke werkloosheid plaatsen heeft ook het McLaren F1 team beslist om een deel van haar personeelsleden met verlof te sturen.

Daarnaast zullen de personeelsleden die wel aan de slag kunnen blijven loon moeten inleveren. Ook het rijdersduo levert hierin een bijdrage want Carlos Sainz en Lando Norris leveren vrijwillig een deel van hun loon in.

Toen Sainz en Norris vernamen dat een deel van het personeel met verlof zou gestuurd worden besloten ze zelf om gezamenlijk een deel van hun loon in te leveren, uiteraard een zeer mooi gebaar van beide heren.

De voorbije weken werd reeds duidelijk dat heel wat F1-teams in financiële moeilijkheden dreigen te komen en het is dan ook niet ondenkbaar dat nog verschillende andere F1-teams het voorbeeld van McLaren zullen volgen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Carlos Sainz Jr.Lando NorrisMcLaren

Gecrashte PC hindert Max Verstappen tijdens simrace

02 april 2020 — Ook tijdens het virtueel racen kan je als rijder tegen technische problemen oplopen, dat ondervond Max Verstappen tijdens een simrace gisterenavond.

Tijdens de vijfde ronde van het online raceevenement ‘Real Racers Never Quit by Team Redline’ slaagde Verstappen erin om de eerste van twee races te winnen. Tijdens de tweede race kreeg Verstappen echter af te rekenen met een PC die crashte.

Technische problemen dus, iets dat niet alleen met echte racebolides gebeurt. Verstappen moest daardoor met een achterstand aan de race beginnen en finishte buiten de punten.

“Mijn PC crashte, zo simpel is het,” zo valt te lezen op de website van Verstappen.

“Dat is jammer, want de snelheid was goed. Toen ik terugkwam zag ik echter dat er al veel mensen uitgevallen waren, dus ik dacht: ik probeer vier of vijf ronden te rijden en dan zien we wel waar we uitkomen.”

Ondanks zijn doorzettingsvermogen moest Verstappen tevreden zijn met een plaats buiten de punten.

“Uiteindelijk kwam ik net buiten de punten terecht, dus al met al was het niet al te slecht. Ik had echter graag voor in het veld meegedaan.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

VIDEO: Een videoboodschap van Mercedes voor de F1-familie

02 april 2020 — Het zijn moeilijke tijden door het coronavirus maar te midden van al de moeilijke momenten heeft Mercedes een boodschap voor ons.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedesvideo

Hoe geluk en drama een F1-serie op Netflix populair maakte

02 april 2020 — In een gesprek met de officiële website van de Formule 1 gunt de producent van de populaire Netflix-reeks ‘Drive To Survive’ ons een blik achter de schermen.

Paul Martin is een van de producenten achter de succesreeks over de Formule 1 op Netflix. Het eerste seizoen was al een voltreffer en de tweede jaargang borduurt gewoon verder op dat succes.

‘Drive to survive’ geeft de fans een inkijk hoe het er achter de schermen aan toe gaat en dat op zijn Amerikaans, doorspekt met het nodige drama.

Het is zowel interessant voor de F1-fan die een blik achter de schermen krijgt maar ook als je niet vertrouwd bent met de sport kan je het als het ware als een feuilleton volgen. Martin geeft wel toe dat er soms een dosis geluk aan te pas kwam.

“Veel van deze serie is te danken aan geluk. Als je naar de eerste reeks kijkt, denk ik niet dat we hadden kunnen voorzien dat de wielen van beide Haas-auto’s zouden loskomen.”

“Er was een tijd in seizoen 1 dat ik eerlijk gezegd dacht dat Daniel Ricciardo absoluut bij Red Bull zou blijven. Ik herinner me dat ik een telefoontje kreeg van zijn manager: ‘Het is om je iets te laten weten, we staan op het punt om bekend te maken dat we voor Renault hebben getekend’. En dat heeft het verloop van dat hele seizoen drastisch veranderd.”

In het tweede seizoen waren ook alle camera’s gericht op Mercedes tijdens wat hun ‘moment de gloire’ had moeten worden tijdens de GP van Duitsland. De wereldkampioenen zagen hun race letterlijk in het water vallen.

“We hebben het geluk gehad dat we de afgelopen twee jaar een paar keer op het juiste moment op de juiste plaats waren en ik denk dat dat in Hockenheim zeker het geval was. Het was bijna perfect want Lewis voelde zich niet bijzonder goed, het feit dat ze verkleed waren, de speciale kleurstelling - en dan wakker worden op de wedstrijddag en het zien gieten van de regen.”

“De manier waarop de race zich ontvouwde - ik denk niet dat wij of zij hadden kunnen verwachten dat ze zo in de race zouden komen. Maar tegelijkertijd heb ik nooit een gesprek gehad met iemand bij Mercedes die ons vroeg om een frame uit die aflevering te halen.”

De fans zitten ook op de eerste rij om de zwanenzang van Pierre Gasly mee te maken bij Red Bull en het moment waarop beslist werd om hem te vervangen door Alex Albon.

“Dat was weer een echt verhaal dat zich voor ons ontvouwde,” zegt Martin. “Je kon de frustratie van Red Bull voelen, en je voelde mee met Gasly. Ik heb mensen gehad die me zeiden dat ze de beslissing van Red Bull volledig begrepen, en ik heb andere mensen gehad die me zeiden: ‘Ik kan niet geloven dat Gasly op die manier werd behandeld’.”

“Maar ik denk dat we dat soort dingen voor onze ogen laten gebeuren. Red Bull zou niet proberen om te doen alsof die saga niet gebeurde op de manier waarop ze het deed. Ze namen die beslissingen, het is goed gedocumenteerd dat ze die beslissingen namen, dus daarom valt het op in de reeks. Maar vergelijkbaar met Mercedes, was er nooit een gesprek met Red Bull over het wat mooier voor te stellen was.”

Er zijn nog andere interessante verhaallijnen zoals het afscheid van Nico Hulkenberg en het dodelijke ongeval van Anthoine Hubert in Spa-Francorchamps. Miscchien is het nu het uitgelezen moment om samen met je partner naar ‘Drive To Survive’ te kijken en hem of haar warm te maken voor de F1, als dat nog niet het geval was. Op de start van het F1-seizoen 2020 is het immers nog even wachten.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuws

“F1-piloten die salaris inleveren? Dat zal niet voor morgen zijn”

02 april 2020 — Volgens voormalig F1-piloot Jenson Button moeten we ons geen illusies maken en zullen we het niet snel zien dat F1-piloten zoals bijvoorbeeld voetballers salaris inleveren.

Het is een trend die we in veel sporten zien. In het voetbal bijvoorbeeld leveren heel wat trainers, medewerkers en voetballers loon in of worden ze op tijdelijke werkloosheid geplaatst. Maar wat met de F1-piloten?

Ook de F1-piloten zijn ‘tijdelijk werkloos’ maar zij worden ondertussen wel gewoon doorbetaald terwijl het F1-seizoen 2020 nog steeds niet begonnen is. Is het een optie om ook de F1-piloten salaris te laten inleveren?

Het was een idee dat voormalig F1-piloot Karun Chandok tegenover ‘Sky Sports F1’ lanceerde.

“Het is een discussie die aan de gang is,” aldus Chandok tijdens de Sky F1 Vodcast.

“Uiteindelijk moet je het bekijken vanuit het standpunt van de rijders. Indien ze niet de 22 races afwerken waarvoor ze contractueel vastgelegd werden dan kan je argumenteren dat ze minder betaald moeten worden.”

“Ik ben er zeker van dat de rijders en hun managers het zo niet zien maar ik denk dat je allemaal een teamspeler moet zijn.”

Voormalig F1-piloot Jenson Button denkt echter niet dat het snel zover zal komen.

“Het is tricky,” aldus de wereldkampioen van 2009. “Er zijn zes of zeven rijders die enorm veel geld verdienen, echt enorm veel.”

“De rest van de grid verdient veel minder en sommige rijders brengen zelf geld en sponsors mee en worden zo betaald. Er zijn er echter enkele die enorm veel geld verdienen.”

Button meent dan ook dat het effect van een salarisverlaging maar een beperkt effect zal hebben. Tegelijkertijd is het erg moeilijk om dit in de Formule 1 in te voeren omwille van de vele sponsorbelangen.

“De voorbije vier à vijf jaar werd het alleen maar meer. Het gaat over enorm veel geld. Het is echter moeilijk,” aldus Button.

“Je krijgt een bepaald contract en een bedrag aangeboden en om dat bedrag dan te verminderen voor het team ...”

“Het zou moeten gebeuren maar het is een compleet andere mindset voor de rijders ...”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuws

1 april: de leukste grappen in de Formule 1

01 april 2020 — Te midden van al het nieuws rond het coronavirus is er gelukkig ook nog 1 april waarbij we even onze gedachten proberen verzetten. Ook in de Formule 1 waren er opnieuw heel wat verhalen die eigenlijk een aprilvis waren.


Penske koopt de F1, Lawrence Stroll en Toto Wolff kopen Ferrari
Roger Penske kocht vorig jaar al de IndyCar Series en zou daar volgens ‘GrandPrix247’ de Formule 1 aan toegevoegd hebben. Lawrence Stroll en Toto Wolff zouden dan weer 51 procent van de aandelen van Ferrari gekocht hebben. Toto Wolff zou het autosportgedeelte van Ferrari leiden terwijl Stroll dan weer er voor zou zorgen dat Aston Martin met Ferrari-motoren racet in 2021.

Disney koopt de Formule 1
Volgens ‘WTF1’ is het dan weer Disney dat de Formule 1 overneemt. Voor een slordige 4 miljard zou het moederbedrijf van Mickey Mouse de koningsklasse van de autosport overnemen. De streamingdienst F1 TV zou door de overname opgesloprt worden door Disney+. Ook zou er met de Walt Disney World Speedway een nieuw circuit gebouwd worden.

F1-circuit ter ere van Lewis Hamilton
Volgens ‘Formel1.de’ laat sjeik Yasir ban Amahed al-Maris in het Emiraat Sharjah het Lewis Hamilton LH44 Grand Prix Circuit bouwen. Het circuit krijgt de vorm van het startnummer 44 waarmee Hamilton rijdt. De bouw van het 8,4 kilometer lange circuit begint in 2021 en zou na twee jaar voltooid moeten zijn.

Virgin zorgt er mee voor dat het F1-seizoen 2020 kan plaatsvinden
‘Pitpass’ bericht dat Virgin de Formule 1 te hulp schiet. Richard Branson zou er met zijn bedrijf voor zorgen dat F1-baas Chase Carey eindelijk kan aankondigen dat het F1-seizoen 2020 van start gaat op vier schepen van Virgin Voyages die voor de kust van Miami met elkaar verbonden worden met flexibele bruggen die een circuit vormen. Hermann Tilke zou het systeem mee bedacht hebben en er kunnen verschillende configuraties samengesteld worden.

Ron Dennis en Eddie Jordan zorgen voor terugkeer van Porsche in de F1
Al jarenlang wordt er gespeculeerd dat Porsche zou terugkeren naar de Formule 1 en volgens ‘GrandPrix247’ zorgen voormalig McLaren-baas Ron Dennis en Eddie Jordan ervoor dat Porsche inderdaad opnieuw in de Formule 1 stapt. Het uitstellen van het nieuwe F1-reglement naar 2022 zou er mee voor gezorgd hebben dat Porsche de stap naar de Formule 1 zet.

Haas F1 team heeft met Corona een nieuwe ‘virusvrije’ sponsor
Tot slot ook nog het verhaal van het Amerikaanse Haas F1 team dat volgens ‘F1’ met AB Inbev een sponsordeal heeft bereikt. AB Inbev zou haar Mexicaans biermerk ‘Corona’ op de Haas F1-bolides willen promoten. Opmerkelijk is dat teambaas Guenther Steiner liet weten dat 75 procent van de sponsordeal bestaat uit vijf miljoen flesjes ‘Corona Fish’.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuws

Aanwijzingen dat China in oktober terug op F1-kalender zal staan

01 april 2020 — Er zijn aanwijzingen dat de GP van China in oktober een nieuwe plaats op de F1-kalender 2020 gaat krijgen.

Na de uitbraak van het coronavirus was de GP van China de eerste race van de F1-kalender 2020 die sneuvelde. Grote vraag is echter of de race op een herziene F1-kalender zal terugkeren.

Voor het eerst zijn er nu echter aanwijzingen dat de race mogelijk midden oktober opnieuw op de F1-kalender zal staan.

Eerst en vooral is er de Chinese Formule 4 die eveneens door het coronavirus werd stilgelegd. Oorspronkelijk zou de Chinese Formule 4 ook op het Shanghai International Circuit racen maar die race die voor het weekend van 17 en 18 oktober gepland stond is verdwenen. Waarschijnlijk wordt er in Wuhan (het epicentrum van het coronavirus) of Ningbo geracet.

Daardoor zou er voor de Formule 1 en aanverwante raceklassen plaats vrijkomen. Bovendien vindt op 11 oktober de GP van Japan plaats en dat zorgt ervoor dat het logistiek voor de F1-teams iets makkelijker zou zijn.

Tot slot is het ook opmerkelijk dat de prijs voor toegang tot het Shanghai International Circuit tijdens het derde raceweekend opmerkelijk duurder is dan de overige weekends in oktober, wat er eveneens op wijst dat er dan een belangrijk event gepland staat.

Voorlopig nog niets officieel dus maar de aanwijzingen zijn wel opmerkelijk te noemen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van China

Aandeelhouders Aston Martin akkoord over F1-deelname vanaf 2021

01 april 2020 — Eerder raakte al bekend dat Aston Martin plannen had om vanaf 2021 als volwaardig team deel te nemen aan de Formule 1 en vandaag volgde het nieuws dat de aandeelhouders daarmee akkoord zijn gegaan.

Lawrence Stroll, de vader van F1-piloot Lance Stroll, deed in januari een miljoeneninvestering in Aston Martin Lagonda. Stroll zorgde er zo mee voor dat Aston Martin een financieel moeilijke periode achter zich kan laten.

De recente malaise op de beurzen heeft er voor gezorgd dat het consortium rond Lawrence Stroll nog een bijkomende investering van 293 miljoen euro in Aston Martin Lagonda heeft gedaan. Daarmee vergroten ze nog extra hun greep op de Britse sportwagenfabrikant.

De andere aandeelhouders keurden op 30 maart de bijkomende investering goed en dat zorgt er meteen ook voor dat de F1-plannen van Lawrence Stroll voor Aston Martin geconcretiseerd zijn.

Aston Martin, dat tot eind dit jaar nog titelsponsor is van Red Bull Racing, zal vanaf 2021 als fabrieksteam deelnemen aan de Formule 1. Aston Martin doet dat door het huidige Racing point F1 team om te vormen tot haar fabrieksteam.

In een mededeling liet Lawrence Stroll weten dat de Formule 1 een belangrijke rol zal spelen in het promoten van Aston Martin als merk alsook in de marketingstrategie van het bedrijf.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsRacing Point F1

Fernando Alonso levert belangrijke bijdrage in de strijd met het coronavirus

01 april 2020 — Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso heeft een serieuze donatie gedaan door via UNICEF beschermende kledij en mondmaskers te schenken.

Heel wat F1-piloten hebben reeds geschonken of zich ingezet in de strijd tegen COVID-19. De meest opvallende actie was misschien wel Lando Norris die via een stream meer dan 12 000 dollar verzamelde en beloofde om zijn hoofd kaal te scheren.

Maar het moeten niet altijd erg spectaculaire acties zijn, getuige de donatie van tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso. De Spanjaard werkt al jarenlang samen met UNICEF en schenkt nu immers 4 000 stuks beschermende kledij en maar liefst 300 000 mondmaskers aan de Spaanse gezondheidszorg.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsFernando Alonso

VIDEO: Waaraan denkt een F1-piloot tijdens een rondje op een F1-circuit?

01 april 2020 — Carlos Sainz vertelt ons wat een F1-piloot denkt en doet terwijl hij een rondje over een F1-circuit rijdt.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Carlos Sainz Jr.McLarenvideo

“Niet ondenkbaar dat de grote automerken uit de F1 stappen”

01 april 2020 — Volgens Bernie Ecclestone zal het coronavirus de Formule 1 in de grootste crisis aller tijden doen belanden. Voormalig BMW Motorsport-baas Mario Theissen treedt hem daarin bij in de podcast ‘Starting Grid’ van ‘Motorsport-Total.’

Het coronavirus houdt de wereld in een wurggreep en niemand weet waar het naartoe gaat of waar het zal eindigen. Wat wel vaststaat is dat de gevolgen ook voor de Formule 1 groot zullen zijn.

Dat kleinere team het moeilijk hebben om het hoofd boven water te houden is één ding maar de kans bestaat ook dat grote constructeurs zoals Mercedes en Renault hun aanwezigheid in de F1 in vraag zullen stellen.

Bij Renault bijvoorbeeld lopen de zaken niet goed en de CEO van het Franse merk, Clotilde Delbos, heeft in oktober al laten weten dat alle activiteiten van het bedrijf zullen doorgelicht worden.

De vraag is dan maar wat ze zullen vinden van het F1-programma, dat sinds 2016 nog geen podium wist te scoren, laat staan een overwinning te behalen.

De voormalige baas van BMW-Motorsport, Mario Theissen, weet maar al te goed hoe snel het kan gaan in tijden van crisis. Toen in 2009 het nieuws bekend werd gemaakt dat BMW uit de Formule 1 zou stappen was Theissen zelf pas drie of vier dagen eerder op de hoogte van het nieuws.

Hij sluit een herhaling van het scenario van 2009 niet uit, toen de bankencrisis ervoor zorgde dat BMW, Honda en Toyota tegelijkertijd uit de Formule 1 stapten.

“We moeten afwachten,” aldus Theissen. “Ik denk dat de situatie nu nog te vers is, we zijn nog met andere dingen bezig. Je kan dat pas na een half jaar beoordelen maar het is niet ondenkbaar dat het gebeurt.”

Cyril Abiteboul vertelt tegenover ‘Autocar’ dat alle teams onder druk staan en dat hij niet begrijpt waarom iedereen altijd eerst naar Renault kijkt.

“We maken al tweeënveertig jaar op de een of andere manier deel uit van de Formule 1. Ik realiseer me dat er onderbrekingen zijn geweest en dat er wissels zijn gebeurd bij het management, dat begrijp ik. Maar we staan er goed voor met twee fabrieken en we hebben 1200 man personeel en onze planning loopt al een stuk in volgend jaar.”

“Ik begrijp dat we deel uitmaken van de automobielindustrie en dat die op dit moment enorm onder druk staat, daar ontsnapt Renault ook niet aan. Maar hebben we werkelijk meer problemen dan Daimler? Daar ben ik niet zeker van. Moesten onze resultaten beter zijn zouden we dit soort vragen niet zo dikwijls moeten beantwoorden.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsRenault

Coronavirus: voormalig F1-circuit in India wordt quarantaine-plaats

01 april 2020 — Wereldwijd wordt alles op alles gezet om de strijd met het coronavirus aan te gaan. Daarbij wordt in India zelfs een voormalig F1-circuit ingezet als quarantaine-plaats

Op het 5,14 kilometer lange Buddh International Circuit werd van 2011 tot en met 2013 de GP van India georganiseerd maar in plaats van F1-bolides verwelkomt het circuit nu arbeidsmigranten die van de Indiase regering in quarantaine moeten gaan.

Tijdens de lockdown die door de regering werd ingesteld moeten de werkkrachten in quarantaine gaan alvorens ze Delhi mogen verlaten en terug kunnen keren naar hun eigen stad of dorp.

De Indiase regering wil met de opvang op de sportfaciliteiten rondom het F1-circuit vermijden dat de werkkrachten bij het terugkeren naar hun stad of dorp het coronavirus verder zouden verspreiden doorheen het land.

Een terugkeer van de Formule 1 naar India zit er niet meteen in. De Jaypee Group, eigenaar van de faciliteiten op en rondom het F1-circuit, zit al geruime tijd in financiële moeilijkheden.

De Duitser Sebastian Vettel zal dus voorlopig de enige F1-piloot blijven die de GP van India op zijn naam wist te schrijven. Vettel won immers samen met Red Bull drie jaar op rij op het Buddh International Circuit.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsGP van India

Horner verrast door ‘corona-uitspraken’ Helmut Marko: “Hij besefte niet hoe ernstig het is”

31 maart 2020 — Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko deed de voorbije weken enkele opmerkelijke uitspraken die voor heel wat commotie zorgden. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zag Marko gewoon niet in hoe ernstig de coronacrisis is.

Helmut Marko opperde het idee om de rijders van Red Bull en AlphaTauri doelbewust te besmetten met het coronavirus. Marko stelde dat de rijders beters nu geveld zouden worden door het virus dan dat ze het tijdens het F1-seizoen zouden oplopen.

Marko stelde dat de rijders tijdens een zogenaamd ‘corona-trainingskamp’ besmet konden worden en dat ze gezien het feit dat ze jong en fysiek in orde waren wel vlot zouden herstellen en zo immuniteit zouden opbouwen. Het idee van de Red Bull-adviseur werd echter niet goed onthaald.

“Zoals Helmut zelf reeds zei werd het niet echt goed onthaald binnen Red Bull. Het was op veel manieren eigenlijk een verwerpelijke opmerking, hij leek niet goed de ernst van de pandemie te beseffen.”

“Red Bull heeft inderdaad veel atleten maar algemeen wordt aangenomen dat zowel jonge, oude als zwakkere mensen door het virus getroffen kunnen worden. Het beperkt zich niet tot een specifieke groep. Met dingen zoals het project rond beademingstoestellen kunnen we tonen hoe ernstig we de situatie nemen en hoeveel inspanningen we leveren in de strijd met het virus.”

Horner benadrukte vervolgens nogmaals dat Marko de ernst van de zaak niet goed besefte.

“Helmut zijn opmerkingen werden gemaakt zonder de ernst van de zaak te beseffen. Zijn suggestie heeft nooit ernstig op tafel gelegen,” besloot Horner.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsRed Bull

“Introductie nieuwe F1-bolides mogelijk nog verder uitgesteld naar 2023”

31 maart 2020 — Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner wordt de introductie van het volledig nieuwe F1-reglement dat oorspronkelijk voor 2021 gepland stond mogelijk nog verder uitgesteld naar 2023.

Door de uitbraak van het coronavirus en het annuleren van heel wat races werd beslist om de introductie van de ingrijpende reglementswijzigingen die oorspronkelijk voor 2021 gepland waren uit te stellen naar 2022.

Het uitstel zorgt ervoor dat de kosten voor de ontwikkeling van de F1-bolides voor het seizoen 2022 meteen ook onder het budgetplafond vallen dat wel in 2021 ingevoerd wordt. Toch bestaat de kans dat de introductie van de nieuwe F1-bolides en het nieuwe F1-reglement met nog een jaar wordt uitgesteld.

“We zijn in gesprek om de nieuwe regels nog bijkomend met een jaar uit te stellen. Volgens mij is het volledig onverantwoord om zoveel ontwikkelingskosten in 2021 te hebben,” aldus Christian Horner tegenover de ‘BBC’.

“Men lijkt het hierover eens te zijn maar het uitstellen van de ontwikkelingskosten naar 2022 door de nieuwe bolide pas in 2023 te introduceren moet nog officieel bekrachtigd worden door de FIA.”

Volgens Horner hebben de F1-teams en de Formule 1 als sport nood aan stabiliteit. Daardoor kunnen de kosten voor de F1-teams naar omlaag en dat geeft dan weer het beste perspectief om de huidige crisis te overwinnen.

“Het belangrijkste nu is stabiliteit. Het enige dat we momenteel zeker weten is dat wanneer je veranderingen doorvoert, dat het dan geld kost. Zoveel mogelijk onderdelen van de wagen bevriezen is het meest verantwoorde dat je nu kan doen om de kosten naar omlaag te brengen,” besloot Horner.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsRed Bull

F1-fabrieken waarschijnlijk langer dan drie weken dicht

31 maart 2020 — Het ziet er naar uit dat de F1-fabrieken langer dan drie weken zullen sluiten.

Omwille van de vele races die door de uitbraak van het coronavirus tot dusver al geannuleerd werden is beslist om de verplichte ‘zomerpauze’ waarin de F1-fabrieken sluiten te verschuiven naar maart en april. De verplichte sluiting werd bovendien uitgebreid van twee naar drie weken.

Ondertussen sloten alle F1-fabrieken hun deuren (Lees: Wanneer sluiten de F1-fabrieken?) maar doordat op 8 april de eerste sluitingen normaal aflopen stelt zich de vraag of de verplichting om drie weken te sluiten niet verlengd zal worden.

Gezien het feit dat er nog steeds geen vooruitzicht is op wanneer het F1-seizoen 2020 zal beginnen, en omdat er steeds meer races geannuleerd worden omdat de uitbraak van het coronavirus nog steeds niet onder controle is, wordt er hoe langer hoe meer vanuit gegaan dat de verplichte sluiting langer dan drie weken zal duren.

Eerder had ook Alfa Romeo Racing-teambaas Frederic Vasseur al laten verstaan dat het zinvol zou zijn om de fabrieken langer dan drie weken te sluiten. Volgens Vasseur zou dat er voor zorgen dat de kosten van de F1-teams nog bijkomend serieus naar omlaag gaan en gezien de onzekere tijden is dat uiteraard welgekomen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsAlfa Romeo RacingAlphaTauriFerrariHaasMcLarenMercedesRacing Point F1Red BullRenaultWilliams

FIA komt met noodmaatregelen en past F1-reglement aan

31 maart 2020 — De FIA heeft vandaag bekendgemaakt dat er een akkoord is bereikt om verschillende noodmaatregelen in te voeren alsook een aanpassing van het F1-reglement te doen.

De verschillende ‘noodmaatregelen’ alsook het aanpassen van het F1-reglement is door de World Motor Sport Council goedgekeurd en moet er voor zorgen dat de FIA sneller kan reageren en beslissingen kan nemen.

Sneller beslissen zonder aan iedereen te moeten vragen of ze akkoord zijn, dat is wat de komende weken en maanden noodzakelijk zal zijn indien we alsnog tot een F1-kalender voor 2020 willen komen. FIA-president Jean Todt krijgt door de aanpassingen meer macht en zal daardoor doortastender en sneller beslissingen kunnen nemen met betrekking tot het seizoen 2020.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste wijzigingen:
- Artikel 1.3 werd toegevoegd zodat bepaalde artikelen gewijzigd kunnen worden met 60 procent steun van de teams. Hierdoor kan er flexibeler met moeilijke omstandigheden omgegaan worden. Wel is later een goedkeuring van de World Motor Sport Council noodzakelijk.
- Schrapping van artikel 5.5 waardoor de FIA en de Formule 1 een kalender kunnen opstellen zonder dat de F1-teams voorafgaand akkoord gaan.
- Artikel 10.5 waarmee er wijzigingen aan de tests gebeuren.
- Toevoeging van het stilleggen van de fabrikanten van de power units (artikel 21.10 en 21.11)
- Wijziging van het aantal toegestane Power Unit-elementen als het aantal wedstrijden vermindert (artikel 23.3)
- Verbod van de aerodynamische ontwikkeling in 2020 voor het reglement van 2022 (vanaf zaterdag 28 maart)

De FIA liet tevens weten dat de invoering van het nieuwe F1-reglement officieel wordt uitgesteld naar 2022. Het Dual Axis Steering (DAS) waarmee Mercedes tijdens de F1-wintertests opeens kwam blijft nog steeds vanaf 2021 verboden.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsFIA

VIDEO: F1-testpiloot speelt themalied van de Formule 1 op een piano

31 maart 2020 — Heel wat racepiloten zitten 'werkloos' thuis. Williams F1-testpiloot Roy Nissany inspireerde het om het F1-themalied op een piano te spelen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsWilliamsvideo

Bernie Ecclestone over Sebastian Vettel: “Stoppen of naar McLaren gaan”

31 maart 2020 — Bernie Ecclestone laat zijn licht schijnen over de situatie van Sebastian Vettel bij Ferrari en hij ziet daar nog weinig toekomst voor de viervoudig F1-kampioen.

Ook voormalig F1-paus Bernie Ecclestone ontsnapt niet aan het feit dat hij in zijn kot moet blijven maar het coronavirus kan de ondertussen negenentachtigjarige Brit niet beletten om zijn ongezouten mening te verkondigen.

Hij heeft het in een interview met ‘F1-insider’ onder andere over de moeilijke situatie waarin Sebastian Vettel zich bevindt bij Ferrari.

Vettel is in een benarde situatie belandt bij Ferrari en dat ligt mede aan het feit dat er de laatste jaren een paar belangrijke wissels aan de top van het legendarische merk zijn doorgevoerd. Ecclestone vermoedt dat Vettel zich door nieuwe teambaas Binotto niet honderd procent gesteund voelt.

“Binotto is heel sterk op technisch vlak,” aldus Ecclestone. “Dat vertaalt zich in het feit dat zijn motor briljant was, op welke manier dan ook. Maar betekent dat ook dat hij de juiste man is om een team te leiden? Hij lacht altijd heel vriendelijk, het maakt niet uit of de zon schijnt of dat het regent, of Ferrari nu wint of verliest. Dat straalt niet meteen soevereiniteit uit.”

Ecclestone denkt ook dat Ferrari ook meer wil inzetten op Charles Leclerc en dat het verhaal van Vettel bij de Scuderia op zijn einde loopt.

“Ik denk,” zegt Ecclestone, “Dat de prestaties van Sebastian onlangs geleden hebben onder de nieuwe Ferrari line up met teamgenoot Charles Leclerc, wiens manager ook de zoon is van de FIA-voorzitter.”

“Ik vermoed dat hij Binotto niet ziet als de steun die hij nodig heeft in zijn situatie. Sebastian moet daarom stoppen of op zoek gaan naar alternatieven voor 2021. McLaren, dan weer met Mercedes-motoren, zou een optie kunnen zijn.”

Of hoe de Duitser die na vier wereldtitels bij Red Bull en met zijn overstap naar Ferrari in de voetstappen van zijn groot voorbeeld Michael Schumacher wou stappen nu plots eerder bij de exit staat dan bij een vijfde wereldtitel.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Bernie EcclestoneSebastian Vettel

Fernando Alonso krijgt hoofdrol in nieuwe Amazon Prime-reeks

31 maart 2020 — Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso krijgt een erg belangrijke rol in een nieuwe documentairereeks die op Amazone Prime te zien zal zijn.

Geen Formule 1 voor Alonso vorig jaar maar desondanks stonden de camera’s van Amazone Prime op hem gericht. De Spanjaard werd in 2019 immers gevolgd voor een documentaire die binnenkort te zien zal zijn.

2019 was het jaar waarin Alonso deelnam aan het World Endurance Championship waarvan ook de 24u van Le Mans deel uitmaakt. Daarnaast was er ook de mislukte kwalificatie voor de Indy 500 en uiteraard Alonso zijn eerste deelname aan de Dakar Rally.

Javier Mendez, directeur van het productiebedrijf The Mediopro Studio, is zeer enthousiast over de nieuwe serie met Fernando Alonso.

“Fernando Alonso is een winnaar en zijn doel was om dit jaar te tonen dat hij de beste rijder op vier wielen is,” aldus Mendez tegenover ‘F1i.com’.

Voorlopig valt het nog af te wachten wanneer de serie in Nederland of België te zien zal zijn. De serie zal eerst in Spanje, Engeland, Frankrijk, Italië en Zuid-Amerika te zien zijn. Wanneer dat exact zal zijn is nog niet geweten.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando Alonso

“F1-reglement uitstellen is nadelig voor Ferrari maar het was wel noodzakelijk”

30 maart 2020 — Volgens Mattia Binotto was het voor Ferrari een moeilijke beslissing om de introductie van het nieuwe F1-reglement uit te stellen maar gebeurde dat in het belang van de sport.

Ferrari verwachtte na de wintertests met haar chassis een achterstand te hebben op de concurrentie. Aangezien er in 2021 met hetzelfde chassis moet gereden worden verwacht Ferrari om een nadeel te ondervinden met het oog op 2021.

“Gezien de huidige situatie en de feedback die we kregen na de tests verwachten we niet dat we door deze beslissing een voordeel gaan hebben,” aldus Ferrari-teambaas Binotto tegenover ‘Sky Italia’.

“Het was geen eenvoudige beslissing maar ze moest genomen worden. Het is een speciaal moment en het was belangrijk om een verantwoord signaal te geven voor de toekomst.”

Het chassis van 2020 zal ook in 2021 gebruikt worden, al wordt er wel nog gewerkt aan een lijst met onderdelen die niet gewijzigd mogen worden. Er zullen dus nog wel kleine aanpassingen mogen gebeuren.

“De regels blijven in 2021 hetzelfde maar er is nog ruimte voor aerodynamische verbeteringen. We moeten echter nog in detail bekijken wat er mogelijk zal zijn,” meent Binotto.

“Alle verantwoordelijken van de teams en de FIA zijn in gesprek op te bekijken welke onderdelen er ‘bevroren’ worden en wat er nog ontwikkeld mag worden.”

“We streven er echter naar om het DNA van de Formule 1 te behouden en dat is competitie en jezelf meten met de concurrentie.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

Lando Norris laat zich kaal scheren: 12 000 dollar voor coronabestrijding

30 maart 2020 — Opmerkelijk nieuws vanuit het simracen want Lando Norris heeft meer dan 12 000 dollar opgehaald voor de bestrijding van het coronavirus en gaat zich kaal laten scheren.

Lando Norris nam deel aan het Twitch Stream Aid-evenement. Daarmee werd geld ingezameld voor het COVID-19 Solidarity Response Fund van de World Health Organisation (WHO).

Norris beloofde tijdens zijn stream op Twitch om zijn hoofd kaal te scheren indien hij meer dan 10 000 dollar zou ophalen. Uiteindelijk zorgde een anonieme donatie van 700 dollar ervoor dat de kaap van 10 000 dollar gerond werd.

“Nee! We hebben de 10 000 dollar gehaald! Rust in vrede, haar!” riep Lando Norris toen het beoogde bedrag van 10 000 dollar behaald werd.

Uiteindelijk haalde Norris meer dan 12 000 dollar op en de jonge Brit liet weten dat hij de nodige trimmers via Amazon besteld had en dat hij later deze week zijn hoofd kaal zou scheren.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lando NorrisMcLaren

Red Bull overwoog Max Verstappen opzettelijk te besmetten met coronavirus

30 maart 2020 — Het Red Bull F1 team heeft overwogen om Max Verstappen en zijn collega's doelbewust te besmetten met COVID-19.

Het lijkt onvoorstelbaar maar men zou bij Red Bull wel degelijk overwogen hebben om de rijders van Red Bull racing en AlphaTauri F1 opzettelijk te besmetten met het coronavirus dat al wekenlang voor heel wat problemen en menselijk leed zorgt.

Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko gaf gisteren tijdens een interview in het sportprogramma Sport am Sonntag op de Oostenrijkse tv-zender ÖRF toe dat het idee wel degelijk geopperd werd.

“We hebben vier F1-piloten en zo’n acht tot tien juniors. Het idee was om een kamp te organiseren waarin we de stille periode zouden overbruggen en dat op fysiek en mentaal vlak,” aldus Marko.

“Daarbij zou het ideaal geweest zijn om besmet te worden. Alle rijders zijn immers jonge, sterke mannen die in een uitstekende gezondheid verkeren. Zo zouden ze, wanneer er terug geracet wordt klaar zijn voor een waarschijnlijk zeer zwaar kampioenschap.”

Echt enthousiast werd er volgens Marko echter niet gereageerd op het voorstel.

“We hebben het eerst in een kleine groep besproken maar laat het ons erop houden dat het niet echt enthousiast onthaald werd.”

Opmerkelijk is dat Helmut Marko in een eerder interview ook al te kennen had gegeven dat Max Verstappen erg bang was voor een eventuele besmetting met het coronavirus.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Alexander AlbonDaniil KvyatMax VerstappenPierre GaslyAlphaTauriRed Bull

Door Mercedes F1-team ontwikkeld beademingsaparaat goedgekeurd in Groot-Brittannië

30 maart 2020 — De Britse gezondheidsdienst heeft een beademingsaparaat dat mee door het Mercedes F1 team werd ontwikkeld goedgekeurd.

Net als veel andere landen heeft ook Groot-Brittannië een tekort aan beademingstoestellen. Het lanceerde dan ook een oproep aan het bedrijfsleven om mee hiervoor toestellen te ontwikkelen en te bouwen. De zeven F1-teams met een thuisbasis in Groot-Brittannië verzamelden zich in ‘Project Pitlane’ om hun steentje hieraan bij te dragen.

Het was een samenwerking tussen mechanische engineers van University College London en Mercedes-AMG High Performance Powertrains, de motorafdeling van het Mercedes F1-team, die samen tot de ontwikkeling van een beademingsaparaat kwamen. Vandaag raakte vervolgens bekend dat het beademingsaparaat in Groot-Brittannië officieel goedgekeurd werd.

De zogenaamde Continuous Positive Airway Pressure (CPAP)-machine zorgt ervoor dat heel wat patiënten van COVID-19 uiteindelijk niet aangesloten moeten worden op veel intensere beademingstoestellen.  Opvallend is dat minder dan honderd uur na de eerste meeting al een eerste CPAP-machine werd gefabriceerd.

Nu de goedkeuring er is zullen honderd dergelijke machines gefabriceerd worden en in het ziekenhuis van University College gebruikt worden voor een klinische studie. Vervolgens kan er eventueel een uitrol komen naar andere ziekenhuizen in Groot-Brittannië.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsMercedes

VIDEO: Max Verstappen en Alex Albon racen op koelboxen

30 maart 2020 — We blikken graag nog eens terug naar betere tijden. Voorafgaand aan de geannuleerde Australische GP gingen Max Verstappen en Alex Albon immers racen met gemotoriseerde koelboxen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Alexander AlbonMax VerstappenRed Bullvideo

“Sebastian Vettel zal serieus moeten inleveren”

30 maart 2020 — Als we de Italiaanse media mogen geloven zal Vettel nog slechts een eenjarig contract aangeboden krijgen van Ferrari en zal de viervoudige wereldkampioen serieus moeten inleveren.

De sterren van de toekomst hebben hun schaapjes al op het droge, Max Verstappen verbond zijn lot al tot eind 2023 aan Red Bull en Charles Leclerc deed hetzelfde bij Ferrari tot 2024. Met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel zijn er echter twee wereldkampioenen wiens verbintenis aan het einde van dit jaar afloopt.

Hamilton is bij Mercedes de absolute ster en bevindt zich zodoende in een vrij gunstige positie om te onderhandelen maar bij Vettel ligt de situatie enigszins anders. De viervoudige wereldkampioen lijkt al een paar jaar op de dool te zijn en vorig jaar heeft zijn jonge teamgenoot Charles Leclerc sterk gezaagd aan de poten van zijn stoel bij de Scuderia.

Volgens ‘Sky Italia’ zijn de contractbesprekingen tussen teambaas Mattia Binotto en Vettel begonnen na de uitgestelde GP van Australië. In tegenstelling tot het langdurige contract dat Leclerc al ondertekende zou het voor Vettel gaan om een eenjarige overeenkomst en moet de viervoudige wereldkampioen flink inleveren op financieel vlak.

Het hoeft geen uitleg dat Leclerc blij is met zijn meerjarig contract: “Ik kan me in de plaats stellen van Sebastian, bij mij was het de laatste twee jaar niet anders. Ik geloof echter niet dat dat hem zal destabiliseren. Hij is een sterke rijder en ik denk niet dat hij zich daardoor zal laten beïnvloeden.”

Toen Vettel in 2017 zijn contract tekende zag de wereld er nog anders uit. De toenmalige CEO Sergio Marchionne is ons helaas te vroeg ontvallen en Maurizio Arrivabene is ondertussen de wacht aangezegd door Mattia Binotto als teambaas.

Bovendien was Vettel toen de onbetwiste leider bij Ferrari en waren er geen echte concurrenten die einde contract waren, nu is Daniel Ricciardo bijvoorbeeld einde contract bij Renault.

Het zal afwachten worden of Vettel een eenjarig contract zal aanvaarden of zal hij andere oorden opzoeken? In de catacomben wordt hij al een tijdje gelinkt aan een eventuele overstap naar McLaren maar in Woking hebben ze met Norris en Sainz een uitstekende line up.

Det tijd brengt raad wordt wel eens gezegd…

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Sebastian VettelFerrari

“Het F1-seizoen 2020 dat pas in 2021 eindigt? Ja, dat is mogelijk”

30 maart 2020 — Volgens Ferrari-teambaas Mattia Binotto moet het mogelijk zijn om tijdens de zomer extra races te plannen en het F1-seizoen 2020 eventueel pas in januari 2021 te eindigen.

“We zijn constant in dialoog,” aldus Binotto tegenover ‘Sky Italia’. “Net als de andere teambazen besef ik dat dit cruciale momenten zijn.”

Binotto vindt het de enige juiste beslissing van de teams dat ze niet eerst moet stemmen over een aanpassing van de F1-kalender 2020 en alles in handen van de F1 en de FIA geven.

“Wat de F1-kalender betreft hebben we Carey en de FIA onder de huidige moeilijke omstandigheden een vrijgeleide gegeven om de kalender te bepalen.”

Volgens Binotto zorgt het naar voor schuiven van de verplichte fabriekssluiting ervoor dat er de nodige ruimte wordt gecreëerd om zoveel mogelijk races in te halen en alsnog een plaatsje op de nieuwe F1-kalender 2020 te geven.

“We kunnen eventueel ook raceweekends van twee dagen hebben met oefensessies die naar zaterdagochtend opschuiven. Hierdoor kunnen we het logistiek beter aanpakken wanneer de raceweekends dichter op elkaar volgen.”

“Bijkomend zorgen de verplichte fabriekssluitingen ervoor dat er in augustus ruimte vrijkomt om races te organiseren indien de omstandigheden dat toelaten.”

Daarnaast zou het F1-seizoen 2020 ook verlengd kunnen worden en pas in januari 2021 kunnen eindigen. Volgens de Ferrari-teambaas moet iedereen zich flexibel opstellen, ook al zou dat betekenen dat er in de aanloop naar het F1-seizoen 2021 slechts een zeer korte winterpauze zou zijn.

“Wij als team moeten open staan voor zo veel mogelijk,” aldus Binotto. “Dit zorgt ervoor dat we een zo volledig mogelijk F1-kampioenschap 2020 kunnen krijgen. Met het volgende seizoen dat pas in maart begint is er veel mogelijk.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsFerrari

Bernie Ecclestone: “Vergeet het F1-seizoen 2020 gewoon”

29 maart 2020 — Terwijl huidig F1-baas Chase Carey probeert om een nieuwe F1-kalender voor 2020 in elkaar te knutselen komt zijn voorganger Bernie Ecclestone met een opmerkelijke oproep om het F1-seizoen 2020 gewoonweg te vergeten.

Na het annuleren van de eerste acht races van het seizoen valt het af te wachten wanneer het F1-seizoen 2020 alsnog kan starten. F1-baas Chase Carey is naarstig aan het puzzelen om een nieuwe F1-kalender samen te stellen maar volgens voormalig F1-baas Bernie Ecclestone is dat vergeefse moeite.

“Wat ik zou doen? Ik zou gewoon stoppen met het praten over het organiseren van races dit jaar en dat idee opbergen,” aldus Bernie Ecclestone in een interview met het nieuwsagentschap ‘Reuters’.

Ecclestone vindt dat er maar beter gewoon een kruis over 2020 kan gemaakt worden en vindt dat er beter richting 2021 kan gewerkt worden.

“Het is de enige veilige optie voor iedereen, dit zodat niemand onnozele regelingen treft die niet gaan plaatsvinden. Het is jammer maar zo is het nu eenmaal.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuws

VIDEO: Sebastian Vettel beantwoordt enkele opmerkelijke vragen van fans

29 maart 2020 — Sebastian Vettel beantwoordt in onderstaande video vragen van fans. Daarin antwoordt de Duitser ook op de vraag waarvoor hij wou studeren en wat hij dus in de plaats van F1-piloot had kunnen worden.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Sebastian VettelFerrarivideo

“Ik heb Alonso gewaarschuwd voor Ron Dennis”

29 maart 2020 — Nadat Fernando Alonso in 2006 voor de tweede keer op rij wereldkampioen werd bij Renault trok hij naar McLaren, Flavio Briatore blikt terug op die periode in ‘Beyond The Grid.’

In 2005 wisten Renault en Fernando Alonso de hegemonie van Ferrari en Schumacher te doorbreken. Het jaar nadien deed hij dat kunstje nog eens over en toen vond hij dat het tijd was om elders frisse lucht te gaan opsnuiven.

Ron Dennis was er als de kippen bij om de regerende wereldkampioen vast te leggen en daarvoor moest hij aan de onderhandelingstafel schuiven met Flavio Briatore, die buiten teambaas van Renault ook nog manager van Alonso was.

Hoewel hij zijn poulain naar eigen zeggen had gewaarschuwd voor Ron Dennis ging de tweevoudig wereldkampioen in 2007 bij McLaren aan de slag en het zou een understatement zijn als we zouden stellen dat dat geen succes was.

“Hij ging naar McLaren en ik was daar niet tevreden mee. Dit was een ander geval dan de overstap van Schumacher naar Ferrari, dit was Alonso die naar McLaren ging en dat was nooit zijn droom geweest,” aldus Briatore.

“Ik wees hem op de nieuwe rijder, dat was Lewis Hamilton: ‘Hij is een beschermeling van Ron Dennis, hij zit in zijn zak, net zoals jij bij mij. Ik verzeker je dat er hommeles van komt en hij wordt beschermd door Ron Dennis.’”

Briatore geeft toe dat achteraf gezien iedereen - en in de eerste plaats Alonso - het uitmuntende talent van Hamilton heeft onderschat.

“Het punt is dat niemand, inclusief Ron Dennis, begreep hoe snel Lewis Hamilton was.”

“Want als Ron Dennis wist hoe snel Hamilton was, dan zou hij niet de hoeveelheid geld uitgegeven hebben die hij aan Fernando heeft betaald. Als ik weet dat ik in mijn team zo’n snelle rijder heb, waarom heb ik dan een andere nodig? En het was een groot gevecht.”

De relatie zakte tot een absoluut dieptepunt toen Fernando Alonso zijn teamgenoot ophield in de pitstraat tijdens de kwalificaties voor de GP van Hongarije. Alonso deed dat opzettelijk zodat Hamilton zijn tijd niet meer kon verbeteren en Briatore zag het van op een afstand allemaal gebeuren.

“Ron Dennis deed alles in zijn eentje, je hoeft hem niet te helpen. Ik moest alleen maar toekijken en hij deed alles.”

“Ik heb alleen gekeken, ik weet wat er gebeurd is. Na twee races zie je dat de banden van Hamilton steeds eerst gewisseld werden en Alonso als tweede, dat was genoeg, ik ken Fernando.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLarenRenault

Esteban Ocon heeft bijzondere hobby tijdens uitstel van F1-seizoen

28 maart 2020 — Tijdens een interview met de officiële F1-website heeft Renault F1-piloot Esteban Ocon laten verstaan dat hij tijdens het uitstel van het F1-seizoen een bijzondere hobby opnieuw heeft opgenomen.

Na het annuleren van de eerste acht races van de F1-kalender 2020 moeten de rijders al minstens tot midden juni wachten om voor het eerst te racen. De rijders trainen nog volop om hun fysiek op peil te houden maar zoeken uiteraard ook andere manieren om zich bezig te houden.

Heel wat F1-piloten en andere racepiloten nemen deel aan zogenaamde ‘virtuele races’, ofwel simracing. Maar Esteban Ocon heeft zich dan weer gestort op een oude hobby van hem: racen met op afstand bestuurbare auto’s.

“Ik race veel op Gran Turismo,” aldus Ocon tegenover de officiële F1-website. “Ik speel ook veel met op afstand bestuurbare auto’s, wat een tweede passie van mij is.”

“Alles met een motor en brandstof vind ik leuk! Ik heb al heel wat tijd gespendeerd daaraan, nieuwe banden erop en voluit gaan! Dat is altijd leuk.”

“Het merk waarmee ik rij is Kyosho, ze hebben echt de beste wagens. Het is erg leuk om je eigen parcours te maken met kegels en te pushen met de auto’s.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Esteban OconRenault

“F1-teams kunnen geld besparen door het coronavirus”

28 maart 2020 — Net als in heel wat andere sporten krijgen ook de F1-teams het financieel moeilijk door het wegvallen van races. Er wordt zelfs gevreesd dat er F1-teams zullen verdwijnen maar volgens AlphaTauri F1-teambaas Franz Tost zijn er ook voordelen aan de situatie met het coronavirus.

“Er zijn twee kanten aan ieder verhaal,” aldus Franz Tost tegenover ‘Autosport magazine’. “Het goede aan het verhaal rond het coronavirus is dat we geen dubbele ontwikkeling hebben dit jaar.”

Daarmee verwijst Tost naar het feit dat de F1-teams dit jaar normaal tegelijkertijd hun 2020-wagens verder moesten ontwikkelen alsook hun compleet nieuwe wagens voor 2021 waarin ingrijpende reglementswijzigingen gepland stonden.

Doordat de introductie van het nieuwe F1-reglement is uitgesteld naar 2022 en er in 2021 met het chassis van 2020 wordt gereden zijn de oorspronkelijk geplande zeer zware financiële inspanningen van de baan. Bovendien gaat het voor 2021 geplande budgetplafond wel gewoon door.

“We mogen de wagen voor 2022 pas begin 2021 beginnen ontwikkelen en dat betekent dat de ontwikkelingen in 2021 onder het budgetplafond plaats zullen vinden,” aldus Tost.

“Dat is een belangrijk aspect want het zorgt ervoor dat er veel geld wordt bespaard. Het betekent dat de dubbele ontwikkelingskosten niet langer noodzakelijk zijn.”

Teams zullen het verbod op het ontwikkelen van de nieuwe F1-bolide voor 2022 ook niet kunnen omzeilen, er vinden immers strikte controles plaats.

“De FIA controleert de windtunnels en krijgt videobeelden en foto’s van de windtunnel,” aldus de teambaas van het AlphaTauri F1-team.

“Je kan je 2022-bolide niet in de windtunnel plaatsen want die ziet er compleet anders uit. Ze zouden het onmiddellijk zien.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsAlphaTauri

Toto Wolff ontkent speculaties over Aston Martin: “Dat is echt niet waar”

28 maart 2020 — Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft resoluut ontkend dat hem een aanbod zou zijn gedaan om CEO van Aston Martin te worden.

De Nederlandstalige versie van ‘Motorsport.com’ berichtte dat Toto Wolff een aanbod zou gekregen hebben om CEO van Aston Martin te worden. Toto Wolff zou daarbij geruggesteund worden door Lawrence Stroll.

Beide heren zijn goede vrienden van elkaar en Lawrence Stroll zorgde mee voor de financiële redding van het Britse automerk, waarna het Racing Point F1-team vanaf 2021 omgevormd zal worden tot Aston Martin.

De speculaties over een mogelijk vertrek van Toto Wolff bij Mercedes zijn er al langer. De voorbije weken kwamen er alleen maar meer speculaties bij toen Toto Wolff en Lawrence Stroll allebei een belangrijke telefonische vergadering van de F1-teams misten en zicht lieten vertegenwoordigen.

Het duo zou ook samen met een privéjet zijn teruggekeerd uit Australië en dat zorgde uiteraard alleen voor nog meer speculaties en de uiteindelijke berichtgeving waarbij het zo goed als vast lag dat Toto Wolff de overstap naar Aston Martin zou maken.

Toto Wolff ontkent nu echter ten stelligste dat hij de nieuwe CEO van Aston Martin wordt.

“Dat verhaal is niet waar, ik ga niet de nieuwe CEO van Aston Martin worden,” aldus Toto Wolff.

Ook vanwege Mercedes kwam er een reactie op de berichtgeving. Tegenover het Britse ‘Daily Mail’ volgde het korte maar krachtige antwoord: “Nonsens”.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

“Arrogante Ron Dennis was gewoon op het juiste moment op de juiste plaats”

28 maart 2020 — Flavio Briatore en Ron Dennis zijn nooit de beste vrienden geweest en de flamboyante Italiaan geeft dat ook ridderlijk toe. In ‘Beyond The Grid’ spaart hij Ron Dennis dan ook niet.

Ron Dennis en Flavio Briatore hebben beiden een heel verschillende achtergrond, we zouden gerust kunnen stellen dat het tegenpolen zijn van elkaar.

Briatore kwam in de Formule 1 als marketeer voor het modemerk Benetton en wist zich snel naar de top van het raceteam te werken. In 1994 en 1995 behaalde hij met Michael Schumacher twee wereldtitels.

In 2005 en 2006 deed hij dat kunstje nog eens over met Fernando Alonso met hetzelfde team, al was het toen wel onder de vlag van Renault. Tijdens zijn periode in de F1 heeft hij altijd een goede relatie gehad met zijn collega-teambazen, behalve met Ron Dennis.

“Ik herinner me dat Ron altijd aan het praten was in de zin van: ‘Je begrijpt het niet.’ Altijd maar weer: ‘Je begrijpt het niet.’ Hij was heel arrogant, het ging er altijd over hoe superieur hij wel was, maar dat is hij helemaal niet.”

Dennis schopte het van monteur in de jaren zestig tot de baas van het meest succesvolle team in de Formule 1 na Ferrari. Naar zijn mening had hij daar zijn stinkende best moeten voor doen terwijl Briatore het volgens hem bijna in zijn schoot geworpen kreeg maar die laatste ziet dat toch enigszins anders.

“Hij is de man die op het juiste moment op de juiste plaats is aangekomen en McLaren heeft opgebouwd, gefeliciteerd daarvoor.” voegde de Italiaan eraan toe.

“Hij verdiende veel meer geld dan wie dan ook op dat moment, alleen Ferrari kwam in de buurt.”

“Wat Ron niet begrijpt is dat het managen van mensen de baan is, en daarna heb je de visie, je hebt de technologie.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsMcLaren

Project Pitlane: F1-teams verenigen zich in de strijd tegen het coronavirus

27 maart 2020 — De Formule 1 heeft meer uitleg gegeven over het gemeenschappelijk project van de Britse F1-teams om beademingstoestellen te maken voor slachtoffers van het coronavirus COVID-19.

Er is op veel plaatsen, waaronder ook Groot-Brittannië, een tekort of dreigend tekort aan beademingstoestellen. Eerder lieten de zeven F1-teams met een Britse thuisbasis reeds weten dat ze zich gezamenlijk inzetten om mee beademingstoestellen te maken.

Vandaag kwam de Formule 1 met meer verduidelijking over het gezamenlijke project van de F1-teams Mercedes, Red Bull, McLaren, Renault, Racing Point, Haas, en Williams die hun bijdrage willen leveren aan de strijd met het coronavirus.

Het gezamenlijke project van de F1-teams krijgt als naam ‘Project Pitlane’ en spitst zich toe op iets waarin de F1-teams erg sterk zijn: nieuwe experimentele onderdelen ontwikkelen. Ook de F1 levert een bijdrage want Pat Symonds en zijn team werken mee aan het bedenken en uitwerken van oplossingen.

“De teams zullen aan verschillende items werken, zoals bijvoorbeeld reverse engineering van bestaande medische toestellen. Er zal ook bijgedragen worden aan het verhogen van de productiecapaciteit van bestaande beademingstoestellen en er zal ook gewerkt worden aan het ontwerpen en produceren van prototypes voor nieuwe beademingstoestellen,” zo luidt het in de mededeling van de Formule 1.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuws

Esteban Ocon: “Australië was vreemd, ik nam geen enkel risico”

27 maart 2020 — De Fransman Esteban Ocon was naar eigen zeggen enorm op zijn hoede toen hij afreisde naar Melbourne voor de GP van Australië die er gepland stond.

Net als de rest van de F1-paddock leek Esteban Ocon op weg naar een normaal raceweekend in Melbourne, tot er plots die besmetting bij een McLaren-teamlid was. Ocon was vervolgens erg voorzichtig en verscheen zelfs met een zwart masker in de F1-paddock.

“Om eerlijke te zijn vond ik het allemaal erg vreemd in Australië,” aldus Ocon in een column op de officiële F1-website.

“Ik besliste om een masker te dragen wanneer ik op donderdag op het circuit toekwam en terug vertrok.”

Ocon wou dan ook alles op alles zetten om zijn F1-comeback niet in gevaar te laten komen.

“Het was zo’n 450 dagen geleden dat ik nog eens een F1-raceweekend aanvatte en ik wou alle mogelijke voorzorgsmaatregelen nemen zodat ik het niet zou missen, het was te lang geleden.”

“Ik had heel de tijd getraind en ik wou zo sterk mogelijk zijn. Wetende wat er gaande was dacht ik dan ook bij mezelf dat ik best zo voorzichtig mogelijk zou zijn.”

“Uiteraard hebben we het nu zelf niet meer in de hand met wat er gaande is maar ik wou alles doen wat ik kon. Ik wou niet dat iets me ervan zou weerhouden om te racen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Esteban OconRenault

“Het was ongepast om de Australische GP zo laat te annuleren”

27 maart 2020 — David Richards, ​voorzitter van ‘Motorsport UK’, is van mening dat Liberty Media en de FIA veel sneller een beslissing hadden moeten nemen over de GP van Australië.

Richards kan begrip opbrengen voor de last minute beslissing maar hij staat er tegelijkertijd ook kritisch tegenover want door de late beslissing waren veel fans, zelfs vanuit de andere kant van de wereld, reeds onderweg naar het evenement.
“Liberty was erg laat om te beslissen over de GP van Australië,” gaat hij verder.  “Het is erg moeilijk en ik suggereer geen minuut lang niet dat het een makkelijke beslissing was, maar gezien de hoeveelheid mensen die vanuit verschillende landen in Europa naar Australië zijn gereisd, was het een ongepaste zaak om te doen.”
“Een week van tevoren hadden ze tot de beslissing kunnen komen om af te zeggen. Als je een nieuw seizoen nadert, is er een grote impuls en verwachting. Achteraf gezien is het gemakkelijk om dit te zeggen, maar niemand ontkent dat het beter had gekund.”
Hij had ook veel lof voor Lewis Hamilton die reeds voor de beslissing om het raceweekend te annuleren zijn mening publiekelijk verkondigde.

“Lewis Hamilton sprak voor de meesten toen hij zich uitsprak over de zaak. Hij is volwassen geworden en hij vertegenwoordigt een zeer positieve kant van de F1 en het bewustzijn van de sport. Hij is niet bang om zijn mening te zeggen en dat juich ik toe.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Australië

VIDEO: Een hotlap met Prins Albert over het stratencircuit van Monaco

27 maart 2020 — Geen F1-race dit jaar in Monaco maar we blikken graag even terug naar het moment waarop Nico Rosberg met Prins Albert van Monaco een hotlap deed doorheen de straten van het prinsdom.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van MonacoNico Rosbergvideo

“De toekomst van twee F1-teams staat op het spel”

27 maart 2020 — ​De voorzitter van ‘Motorsport UK,’ David Richards, trekt aan de alarmbel. Als Liberty Media niets onderneemt om de kleinere teams te beschermen zou de coronacrisis voor hen wel eens dramatisch kunnen aflopen.

​De situatie waarin we ons bevinden hoeft ondertussen geen uitleg meer en niemand ontsnapt aan COVID-19. In de Formule 1 betekent dat concreet al dat de eerste acht races van het seizoen 2020 geannuleerd of uitgesteld zijn en zoals de situatie er op dit moment uitziet zullen er nog volgen.
​Voor een sport als de Formule 1, die draait op astronomische bedragen, betekent dat natuurlijk een enorm inkomstenverlies en net zoals overal zullen de zwakkere broertjes daar het eerst het slachtoffer van worden. David Richards vindt dan ook dat Liberty Media haar verantwoordelijkheid moet nemen en de kleinere teams op de een of andere manier moet beschermen, zoniet is hun toekomst in gevaar, aldus de Brit.
​“Veel zal afhangen van hoe de Formule 1 de zaken gaat aanpakken,” aldus Richards tegenover ‘PA news agency.’ “Ze kunnen het zich niet permitteren om de teams uit de achterhoede te verliezen, dat zou een ramp zijn.”
“Bernie Ecclestone heeft er altijd op toegezien dat er voor de kleinere teams zou gezorgd worden als er zich iets ernstigs zou voordoen en ik hoop dat Liberty Media daar ook het nut van inziet.”
“De grote constructeurs zoals Renault en Mercedes zullen zich wel redden maar als je bijvoorbeeld naar Racing Point en Williams kijkt wordt het voor hen niet gemakkelijk. Zij lopen gevaar om de boeken te moeten neerleggen. Er gaan teams zijn die niet de middelen hebben om deze crisis te overleven.”
Williams slaagt er al een aantal seizoenen nog maar net in om het hoofd boven water te houden en Racing Point zat de voorbije jaren in hetzelfde schuitje. Sinds de overname door een consortium onder leiding van Lawrence Stroll hebben ze bij Racing Point wel wat ademruimte gekregen maar de huidige situatie wordt ook voor hen ongetwijfeld een harde noot om te kraken.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Racing Point F1Williams

Wanneer sluiten de F1-fabrieken?

27 maart 2020 — De Formule 1 besliste onlangs om de verplichte zomerpauze voor de teams te verschuiven naar maart en april. Maar wanneer sluiten de verschillende F1-fabrieken?

Door de uitbraak van het coronavirus werden tot dusver al acht F1-races geannuleerd of uitgesteld. Om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk races terug een plaats op de nieuwe F1-kalender 2020 kunnen krijgen werd beslist de verplichte twee weken sluiten tijdens de zomer op te schuiven naar maart en april.

De verplichte sluiting is bovendien ook uitgebreid van twee naar drie weken. Het Renault F1-team heeft nog een extra uitdaging want haar activiteiten bevinden zich in twee verschillende landen (Groot-Brittannië en Frankrijk).

Ferrari: 19 maart - 8 april
Haas: 19 maart - 8 april
Renault: Viry-Chatillon: 20 maart - 5 april, Enstone: 30 maart - 19 april
Alfa Romeo: 23 maart - 12 april
AlphaTauri: 23 maart - 12 april
McLaren: 25 maart - 14 april
Racing Point: 26 maart - 16 april
Williams: 26 maart - 15 april
Red Bull: 27 maart - 16 april
Mercedes: nog niet bekend


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Alfa Romeo RacingAlphaTauriFerrariHaasMcLarenMercedesRacing Point F1Red BullRenaultWilliams

Fittipaldi en Delétraz bevestigd als test- en reserverijders bij het Haas F1 team

26 maart 2020 — Het Amerikaanse Haas F1 team heeft de Braziliaan Pietro Fittipaldi en de Zwitser Louis Delétraz bevestigd als officiële test- en reserverijders dit jaar.

Fittipaldi en Delétraz zijn geen onbekenden voor het Haas F1 team, ze kwamen vorig jaar al in actie in de F1-simulator van het Haas F1 team. In 2018 mochten ze bovendien in Abu Dhabi tijdens een Pirelli-bandentest voor het eerst met een F1-bolide van Haas testen.

Beide coureurs zijn geen onbekenden van de Amerikaanse renstal uit Kannapolis. Zo maakten ze vorig jaar al vlieguren voor Haas in de simulator en mochten ze allebei ook al proeven aan het echte werk. Fittipaldi en Delétraz debuteerden in 2018 in de VF-18, tijdens de Pirelli-test in Abu Dhabi. Fittipaldi kwam vorig jaar ook met de VF-19 in actie, tijdens de tests in Barcelona, Bahrein en Abu Dhabi.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Haas

Indy 500 door coronavirus verplaatst naar augustus

26 maart 2020 — Ook de Indycar krijgt af te rekenen met het coronavirus. De befaamde Indy 500 die plaatsvindt op de Indianapolis Motor Speedway is immers uitgesteld naar augustus.

De Formule 1 moest al heel wat races annuleren maar ook in Amerika slaat het coronavirus ondertussen erg hard toe. Daardoor heeft men beslist om de Indy 500 uit te stellen naar augustus.

De Indy 500 vindt traditioneel in mei plaats tijdens het Memorial Day weekend maar de fans van de befaamde race op de International Motor Speedway moeten nu dus wachten tot 23 augustus.

Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso zal eveneens tot dan moeten wachten om een nieuwe poging te ondernemen de Indy 500 op zijn naam te zetten en zo de befaamde Triple Crown te bemachtigen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsFernando Alonso

Grosjean onthult: “Vettel stuurde me om 3u ‘s nachts dat hij niet zou racen in Australië”

26 maart 2020 — In een interview heeft de Fransman Romain Grosjean onthuld dat hij in de nacht voorafgaand aan het annuleren van de Australische GP van Sebastian Vettel een bericht kreeg dat de Duitser niet zou racen.

In de uren voorafgaand aan het officieel annuleren van de Australische GP was het een grote chaos, zowel onder de teams, rijders alsook de fans. Overal waren er speculaties en geruchten, er doken zelfs berichten op dat Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen al het vliegtuig richting Europa waren opgestapt.

In een interview met Kym Illman laat Grosjean weten dat hij in de nacht voorafgaand aan het annuleren van het raceweekend van Vettel een bericht kreeg en dat Grosjean toen besefte dat het grondig fout zat met de Australische GP.

“De geruchten begonnen donderdagavond,” aldus Grosjean tijdens het interview. “Donderdag op vrijdagnacht sliep ik niet goed en ik was met Sebastian Vettel via Whatsapp aan het sturen.”

“Ik vroeg me af waar hij was en waarom hij wakker was. Hij antwoordde dat hij naar de luchthaven ging, hij liet uitschijnen dat het niet door zou gaan. Ik antwoordde dat ik niets officieel gehoord had en bleef.”

“Seb antwoordde me dat Ferrari hem gezegd had dat hij mocht doen wat hij wou, dat hij weg mocht gaan. Dat was het moment, zo rond 3-4u ‘s morgens in Melbourne dat ik wist dat het niet zou doorgaan.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Romain GrosjeanSebastian Vettel

Organisatie GP van Canada: “We zijn ‘optimisch’ over het doorgaan van de race”

26 maart 2020 — De organisatie van de GP van Canada is naar eigen zeggen voorzichtig optimistisch wat het betreft eventueel doorgaan van de race.

Nadat door het coronavirus maar liefst acht races geannuleerd zijn ligt de GP van Canada in polepositie om de eerste race van het F1-seizoen 2020 te worden. Grote vraag is echter of de race ook effectief al doorgaan.

“De race staat nog steeds op de kalender en gepland voor 14 juni. We zijn optimistisch,” aldus Francois Dumontier woensdag tegenover diverse media. “We zijn echter ook realistisch”.

“Hopelijk kan de race doorgaan op de geplande datum en worden we de eerste race van het seizoen. Tegelijkertijd werken we aan verschillende scenario’s wat een mogelijk uitstellen van de race betreft.”

De beslissing zal uiterlijk binnen enkele weken al moeten plaatsvinden.

“Indien we een beslissing moeten nemen over het al dan niet uitstellen dan zal die beslissing plaatsvinden in onderling overleg met de F1 en dat na het Paasweekend.”

“Maar zoals ik reeds gezegd heb zijn we optimistisch maar tegelijkertijd ook realistisch. We moeten de situatie bijna van uur tot uur analyseren.”

“Indien we het raceweekend moeten uitstellen dan doen we dat omdat we een veilige omgeving willen creëren voor zowel de rijders, toeschouwers alsook medewerkers.”

Het Circuit Gilles Villeneuve is een semi-permanent circuit, waardoor er in tegenstelling tot bijvoorbeeld Monaco of Azerbeidzjan minder voorbereidingstijd noodzakelijk is om alles klaar te krijgen.

“We hebben nog enkele weken. Ik zou zeggen zo’n twee of drie weken alvorens we moeten beginnen met het opbouwen van de tribunes alsook het voorbereiden van het circuit,” besloot Dumontier.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Canada

VIDEO: Nico Rosberg daagt zijn vader Keke Rosberg uit

26 maart 2020 — We blikken mee achter de schermen tijdens het filmen op de Heineken-set waarbij Nico Rosberg het opneemt tegen zijn vader Keke Rosberg.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico Rosbergvideo

Flavio Briatore: “Max Verstappen is een gladiator”

26 maart 2020 — Lewis Hamilton domineert de Formule 1 al een aantal jaren op ongeziene wijze maar met Max Verstappen en Charles Leclerc staan er twee jonge honden klaar die niets liever willen dan hem van zijn troon te stoten. Volgens Briatore heeft vooral Verstappen het in zich om Hamilton te onttronen.

We moeten nog wat geduld oefenen om te zien of de concurrentie er in geslaagd is om dichter bij Mercedes te komen. Het valt maar af te wachten of de uitdagers van bij Red Bull het de zesvoudige wereldkampioen moeilijk kunnen gaan maken of zijn we weer vertrokken voor een zevende wereldtitel op rij voor Mercedes?

Als we Flavio Briatore mogen geloven zal het vooral Max Verstappen zijn die het leven van Lewis Hamilton en Mercedes moeilijk zal maken omdat het al te lang geleden was dat Hamilton echt werd uitgedaagd. In de podcast van de officiële site van de Formule 1, ‘Beyond The Grid,’ steekt hij alvast de loftrompet over de Nederlander.

“Verstappen is een geweldige rijder. De manier waarop hij rijdt en inhaalt is fantastisch, hij is een echte gladiator,” aldus Briatore. “Het is voor iedereen hetzelfde. Als iemand kort bij Schumacher kwam maakt hij soms fouten en ook bij Alonso was dat het geval. Iedereen maakt fouten.”

“Als Hamilton altijd naar de finish kan rijden zoals een taxichauffeur en alle races kan winnen is hij een fantastische rijder. Dat is geweldig. Hamilton is een van de twee grote sterren in de Formule 1, de andere is Max Verstappen. Alles draait om hen beiden.”

“Er zijn mensen die klagen over Verstappen maar naar mijn mening is hij de perfecte rijder om naar te kijken. Je hebt ook rijders nodig die wat agressiever zijn.”

Briatore had in 1994 ook vader Jos Verstappen onder zijn hoede bij Benetton maar hij laat er geen twijfel over bestaan dat Max een betere rijder is dan zijn vader.

“Hij is ongetwijfeld beter dan Jos, ze hebben dan misschien wel dezelfde achternaam maar hun rijstijlen zijn erg verschillend.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Leclerc: “Indien Ferrari beslist om Vettel te vervangen zal ik dat respecteren”

26 maart 2020 — Charles Leclerc is naar eigen zeggen erg tevreden met Sebastian Vettel als teamgenoot. Indien Ferrari echter zou beslissing om Vettel te vervangen dan zal Leclerc die beslissing respecteren.

“De onderlinge verstandhouding en relatie met Sebastian is altijd goed geweest. Vorig jaar kenden we enkele tricky momenten maar onze relatie bleef dezelfde, dat goed is denk ik,” aldus Leclerc.

“Ik denk dat we allebei volwassen genoeg zijn om een onderscheid te maken tussen wat er op en naast de baan gebeurt.”

Charles Leclerc heeft een meerjarig contract, een luxe die teamgenoot Sebastian Vettel niet heeft en dat beseft Leclerc maar al te goed.

“Ik voel me gelukkig dat ik me in een positie bevind waarin ik een langdurig contract heb en ik ben daar erg blij mee. Ik begrijp ook zijn positie, aangezien ik de voorbije twee jaar ook telkens maar een contract van een jaar had. Ik denk echter niet dat het hem zal destabiliseren. Hij is een zeer sterke rijder en ik verwacht dat hij sowieso erg sterk zal zijn.”

Volgens Leclerc is het echter aan Ferrari om te beslissen wat de toekomst brengt en Leclerc zal naar eigen zeggen eender welke beslissing steunen die Ferrari over een toekomstige teamgenoot maakt.

“Ik vind het goed dat hij naast me rijdt als teamgenoot maar ik zal de beslissing van Ferrari respecteren indien ze willen dat dit wijzigt,” aldus de Monegask.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Charles LeclercSebastian VettelFerrari

VIDEO: Nico Rosberg racet met de Ferrari Monza SP1 in Maranello

25 maart 2020 — Het stond op zijn 'bucketlist' en is nu afgevinkt: voormalig F1-piloot Nico Rosberg ging in Maranello racen met de Ferrari Monza SP1.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico RosbergFerrarivideo

Ricciardo: “Het doet pijn om niet in Monaco te kunnen racen”

25 maart 2020 — Daniel Ricciardo won in 2018 de GP van Monaco. Dit jaar zal hij er echter niet kunnen racen en dat doet pijn.

Steeds meer races worden geannuleerd en voor de F1-piloten is het dan ook erg moeilijk om zich mentaal voor te bereiden op de mogelijk eerste race van het nieuwe F1-seizoen.

“In mijn hoofd rijd ik nog geen rondjes omdat je het circuit nog niet kent waarop je de eerste keer zal racen,” aldus Ricciardo tijdens een Q&A op de instagram van Renault.

“Gisterenavond keek ik naar de onboard-beelden van in Monaco en werd ik een beetje verdrietig. Ik weet niet echt waar we zullen zijn en dat doet me pijn.”

Naast Monaco werd ook Ricciardo zijn thuisrace in Australië in allerlaatste instantie ‘uitgesteld’. Uiteraard kwam ook het plots niet doorgaan van zijn thuisrace erg hard aan bij Ricciardo.

“Alle races doen pijn, zeker en vast, want het scheelde echt niet veel of we hadden in Melbourne geracet, we waren erg dichtbij. Hoe langer hoe meer begin je de realiteit te beseffen,” besloot de Australiër.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van AustraliëGP van MonacoDaniel Ricciardo

“Wegvallen van races kost de F1-teams 100 miljoen euro”

25 maart 2020 — Volgens Dr. Helmut Marko zorgt het wegvallen van F1-races voor een serieuze financiële aderlating bij de F1-teams.

Tot dusver zijn reeds acht races van de F1-kalender 2020 geannuleerd. Er wordt voorlopig vanuit gegaan dat er een herwerkte F1-kalender zal komen met vijftien tot achttien races.

Het wegvallen van verschillende F1-races zal de teams echter met een serieuze financiële kater opzadelen.

“Alle teams dreigen verdiensten te verliezen. Indien er vijf races worden geannuleerd dan verliezen we 100 miljoen euro,” aldus Marko tegenover de Oostenrijkse publicatie ‘Österreich’.

Gezien het wegvallen van heel wat geld was het volgens Marko dan ook de enige juiste keuze om de nieuwe regels die voor 2021 gepland stonden uit te stellen.

“Het was logisch,” aldus Marko. “We hebben nu een stabiel reglement. Indien we dat bevriezen dan dalen de kosten enorm en alles zou binnen het vooropgestelde budgetplafond vallen.”

Aan ambitie ontbreekt het Red Bull volgens Helmut Marko alvast niet. In de fabriek willen ze er nog steeds voluit voor blijven gaan.

“Onze fabriek gaat er voluit voor. Hopelijk kunnen we na de ‘zomerpauze’ opnieuw beginnen,” bevestigde Marko. “We willen onze kans wagen en samen met Max voor de titel gaan.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsRed Bull

McLaren-personeel dat in quarantaine zat keert terug uit Australië

25 maart 2020 — Goed nieuws van bij het McLaren F1-team: de personeelsleden die in quarantaine zaten in Australië keren deze week terug naar huis.

Voorafgaand aan het begin van het raceweekend in Australië bleek een teamlid van McLaren besmet met het coronavirus. Het was de voorbode van een afgelasting van het raceweekend.

Uiteindelijk gingen nog eens veertien teamleden van het McLaren F1 team in zelfisolatie in Melbourne. die periode van veertien dagen zelfisolatie loopt deze week af en de teamleden zullen nu terugkeren naar Groot-Brittannië.

Enkele teamleden, waaronder Andreas Seidl, bleven vrijwillig in Australië om de teamleden moreel te steunen. Volgens Seidl gaat het goed met de betrokken personeelsleden.

“Het gaat goed met hen, ik ben enkele dagen langer gebleven en nu zijn er nog enkele senior teamleden aanwezig,” vertelde Seidl op dinsdag.

“Al de teamleden die uit voorzorg getest zijn werden negatief bevonden en dat is geweldig nieuws. De medewerker die besmet was voelt zich ondertussen opnieuw goed en we kijken er naar uit om deze week iedereen opnieuw te verwelkomen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: McLaren

VIDEO: Achter de schermen tijdens filmopnames McLaren F1-piloten

25 maart 2020 — Het McLaren F1-team gunt ons een blik achter de schermen tijdens de fotoshoot met Carlos Sainz en Lando Norris.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Carlos Sainz Jr.Lando NorrisMcLarenvideo

“De F1 komt pas terug in de zomer”

25 maart 2020 — De CEO van de Formule 1, Chase Carey, verklaarde dat hij mikt op vijftien tot achttien races in 2020. McLaren Racing-baas Zak Brown denkt dat het seizoen pas in de zomer op gang zal komen.

Chase Carey bekijkt het optimistisch met een schatting van vijftien tot achttien races in het seizoen 2020. Ondertussen zijn al acht van de geplande tweeëntwintig races geannuleerd of uitgesteld en niemand weet hoe lang het coronavirus de wereld nog in een wurggreep zal houden.

Zak Brown bekijkt het wat voorzichtiger en denkt dat het F1-seizoen pas in de zomer zal kunnen starten. Dat vertelt de Amerikaan, die sinds zijn terugkeer uit Melbourne in quarantaine zit, in een videoboodschap.

“Als de wereld het toelaat, kunnen we de Formule 1 weer zien racen deze zomer,” zegt Brown. “Iedereen kent alle verschuivingen. We werken hard achter de schermen om zoveel mogelijk wedstrijden te houden. Maar het moet duidelijk zijn dat voor McLaren, voor alle raceteams, voor de Formule 1-leiding en voor de FIA, veiligheid op de eerste plaats komt”.

“Het plan is om deze zomer te beginnen racen. Dan moeten we een goed seizoen kunnen hebben. We missen onze Grand Prix-sport ook erg. Misschien als we op een dag weer kunnen racen, zullen we wat meer waardering tonen voor alles wat tot nu toe als vanzelfsprekend werd beschouwd”.

“In een situatie als deze moeten we eerst ons team beschermen. Maar dan moeten we ook manieren bedenken om in contact te blijven met de fans. E-sport is een oplossing, ik kan me goed voorstellen dat de reputatie en populariteit van de virtuele autosport zal toenemen. We willen de komende tijd actief blijven op onze sociale netwerken om onze gemeenschappelijke liefde voor het racen te delen”.

“Blijf alsjeblieft gezond, volg het advies en de regels van je regeringen op, dan komen we hier samen doorheen en op een dag ontmoeten we elkaar weer op het circuit.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsMcLaren

Carlos Sainz: “Netflix heeft mijn rivaliteit met Ricciardo overdreven”

25 maart 2020 — McLaren F1-piloot Carlos Sainz heeft zelf erg hard genoten van de Netflix-serie 'Drive to Survive' maar volgens de Spanjaard werd zijn rivaliteit met Daniel Ricciardo overdreven.

“De serie is erg goed, ik heb er van genoten,” aldus Sainz volgens ‘Crash.net’ toen hem zijn mening over de Netflix-serie ‘Drive to Survive’ werd gevraagd.

Een rode draad doorheen heel wat afleveringen was de rivaliteit tussen Carlos Sainz en Daniel Ricciardo, waarmee Netflix meteen ook de strijd tussen McLaren en Renault in de schijnwerpers zette. Die rivaliteit werd volgens Sainz echter overdreven.

“De rivaliteit met Daniel werd wat overdreven maar tegelijkertijd was het voor onze Amerikaanse fans mooi om te zien. Er zijn heel wat mensen naar mij toegekomen om te zeggen hoe opwindend ze de afleveringen en de serie vonden. De serie is enorm goed voor de F1,” aldus Sainz.

“Ook al overdrijft men de rivaliteit wat, ik vind het best goed en het is echt geweldig voor de F1. Waarom alles niet nog wat meer dramatiseren? Dat mag best.”

Eerder had ook ‘rivaal’ Daniel Ricciardo laten verstaan dat de serie erg mooi de sport promoot en dat ook hijzelf nu enorm vaak op straat herkend wordt.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Carlos Sainz Jr.McLaren

Mercedes-partner INEOS doet bijzondere bijdrage in strijd tegen het coronavirus

24 maart 2020 — Het Britse chemiebedrijf INEOS, een belangrijke partner van het Mercedes F1-team, gaat op een bijzondere manier mee de strijd aan tegen het coronavirus.

INEOS wil immers twee fabrieken in Groot-Brittannië en Duitsland binnen de tien dagen aanpassen om er 1 miljoen liter handreiniger per maand te produceren, zo liet het bedrijf in een persbericht weten.

Als chemiebedrijf wil INEOS op die manier haar steentje bijdragen in de strijd met het coronavirus. Er dreigt immers al langer een tekort aan handreinigingsmiddelen.

“INEOS wil zowel de standaard fles alsook de steeds populairder wordende ‘pocket bottle’ met handreiniging produceren en we praten al met verschillende retailers in Europa,” zo luidt het in een mededeling van INEOS.

“We zullen NHS ziekenhuizen gedurende de periode van de crisis kosteloos bevoorraden terwijl ook het publiek via retailers de producten zal kunnen aanschaffen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsMercedes

McLaren wil samen met fans op een leuke manier door de coronacrisis geraken

24 maart 2020 — De autosportwereld, en bij uitbreiding de volledige wereld, beleeft een moeilijke periode momenteel. Bij McLaren willen ze hun fans alvast vermaken in afwachting van het begin van het F1-seizoen.

“Op momenten zoals deze, eenmaal wanneer je zorg hebt gedragen voor je bedrijf en business, kan je beginnen kijken hoe je wat plezier kan maken en op creatieve manieren bezig kan zijn met je fans,” aldus McLaren-CEO Zak Brown.

Een van de manieren om de fans te entertainen lijkt het simracen te zijn, iets dat tot voor kort maar door een erg klein deel van de F1-fans gevolgd werd.

“Esports is zeker en vast iets dat momenteel zeer populair lijkt en ik denk dat het alleen maar opwindender en grootser zal worden. Er bruist ook heel wat op de sociale media.”

“We gaan zeker en vast ook proberen om om nog meer manieren en momenten met jullie in interactie te gaan over de sport waarvan we allemaal zou houden,” zo besloot de McLaren-CEO.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: McLaren

“Teams mogen pas vanaf februari aan F1-bolides voor 2022 werken”

24 maart 2020 — Het uitstellen van de introductie van het nieuwe F1-reglement naar 2022 heeft heel wat gevolgen, ook voor de ontwikkeling van nieuwe F1-bolides.

Normaal gesproken was het de bedoeling dat de teams dit jaar naast hun 2020-bolides ook volop aan hun nieuwe F1-bolides voor 2021 zouden werken, het jaar waarin het F1-reglement en F1-bolides ingrijpend zouden veranderen.

De introductie van het nieuwe F1-reglement is echter uitgesteld naar 2022 en dat doet de vraag rijzen of de teams dit jaar gewoon kunnen verder werken aan die nieuwe F1-bolides die oorspronkelijk voor 2021 bedoeld waren.

Het antwoord daarop is ‘nee’ volgens ‘Auto, Motor und Sport’ want volgens hun berichtgeving zullen de teams pas in februari 2021 hun ontwikkeling van de F1-bolides voor 2022 mogen verder zetten.

Voor 2021 zouden er daardoor alvast geen problemen mogen zijn want er werd beslist om volgend jaar met hetzelfde chassis als dit jaar te racen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsFIALiberty Media

Chase Carey: “We werken aan F1-kalender met 15-18 races die in de zomer begint”

24 maart 2020 — F1-baas Chase Carey heeft in een nieuwe open brief laten verstaan dat er naarstig gewerkt wordt aan een nieuwe F1-kalender die hopelijk deze zomer begint.

De eerste acht races van de F1-kalender 2020 zijn reeds gesneuveld. Over de GP van Monaco mogen we nu al definitief een kruis maken voor 2020 en het is maar de vraag welke races alsnog op de F1-kalender zullen terugkeren.

De verplichte zomerpauze werd al naar maart en april gebracht om plaats te maken voor een herschikking van de F1-kalender maar volgens Chase Carey mogen we ons in het beste geval aan zoen 15 à 18 races verwachten dit seizoen.

“Niemand kan momenteel exact voorspellen hoe de situatie zal verbeteren. De situatie zal echter verbeteren en wanneer dat het geval is zijn we klaar om opnieuw te gaan racen,” aldus Carey. “We willen allemaal onze fans een mooi kampioenschap in 2020 bezorgen.”

“We erkennen dat er mogelijk nog meer raceweekends uitgesteld dienen te worden, desondanks verwachten wij en onze partners dat op een bepaald moment in de zomer het F1-seizoen zal starten en dat met een aangepaste kalender waarop zo’n 15 à 18 races zullen staan.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsLiberty Media

Lewis Hamilton doet oproep tot ‘social distancing’: “Hou het veilig”

24 maart 2020 — Ook F1-wereldkampioen Lewis Hamilton zet zijn bekendheid in om de mensen bewust te maken dat ze 'sociale afstand' moeten houden in de strijd tegen het coronavirus.

De voorbije week was er heel wat te doen rond een mogelijke corona-besmetting bij Lewis Hamilton maar de zesvoudig F1-kampioen liet ons weten dat hij het goed stelt en voor zelfisolatie had gekozen. Hamilton zijn fans dus gerustgesteld maar dat betekent niet dat de strijd tegen het coronavirus gewonnen is.

Hamilton toonde ons eerder al hoe we op een goede manier onze handen moeten wassen en nu lanceert hij via de sociale media ook een oproep tot social distancing.

“Het maakt me zo verdrietig te horen hoeveel doden er wereldwijd zijn,” aldus Hamilton. “Ik weet dat de meesten onder ons niet goed weten hoe het zover is kunnen komen.”

“Het enige dat we kunnen doen is onszelf isoleren en zo proberen te vermijden dat we besmet geraken en het virus zelf ook verspreiden.”

De zesvoudig F1-kampioen haalt vervolgens uit naar de mensen die zich nog steeds onverantwoord gedragen.

“Er zijn mensen die nog steeds naar clubs, cafés en grote bijeenkomsten gaan. Ik vind dat echt totaal onverantwoord en zelfzuchtig,” wijst Hamilton hen met de vinger.

“Ik bid iedere dag voor de veiligheid van mijn familie en ik bid ook voor jullie.”

“Ik bid voor de mensen die werken in de winkels, de bezorgers, de artsen en verpleegkundigen die hun eigen gezondheid op het spel zetten om anderen te helpen en zo het land draaiende proberen houden.”

“Dat zijn de helden. Blijf veilig mensen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis Hamilton

“We moeten het dreigement van Gene Haas serieus nemen”

24 maart 2020 — Volgens Haas F1-piloot Romain Grosjean moeten we het dreigement van Gene Haas dat hij eind dit jaar eventueel zich terugtrekt uit de Formule 1 serieus nemen.

Het Haas F1 team stapte enkele jaren geleden in de Formule 1 en was meteen een erg succesvolle middenmotor. De Amerikaanse renstal wordt echter hoe langer hoe meer geconfronteerd met tegenvallende resultaten en voor het voorbije F1-seizoen draaide uit op een serieuze ontgoocheling.

Gene Haas liet verstaan dat het dit jaar stukken beter moet en dat hij anders ermee dreigt om zich terug te trekken uit de Formule 1.

“We moeten Gene erg serieus nemen,” aldus Grosjean tegenover ‘Canal+’. “Hij is op zijn minst iemand die duidelijk is. Er is niets erger dan iemand die constant zegt dat hij doorgaat en vervolgens plots uit de F1 stapt.”

“Gene was duidelijk, hij stapte in de Formule 1 om de merknaam Haas Automation een boost te geven, zijn bedrijf is erg gekend. Hij stapte ook in de sport omwille van zijn passie.”

“Er waren echter maar weinig mensen bij Haas die vorig jaar met plezier naar de F1 keken. ik begrijp dan ook zijn standpunt, maar dat moeten we eerder positief beschouwen,” besloot Grosjean.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Romain GrosjeanHaas

Esteban Ocon: “Ik wist niets van het DAS-systeem bij Mercedes”

23 maart 2020 — Als voormalig testpiloot bij Mercedes wist ook Esteban Ocon naar eigen zeggen niets van het veelbesproken DAS-systeem dat door Mercedes ontwikkeld werd.

Als testrijder bij een F1-team probeer je vaak nieuwe experimentele onderdelen uit in de simulator of zelfs in het echt. Opvallend is dat huidig Renault-rijder Esteban Ocon, die tot vorig jaar testrijder was bij het Mercedes F1 team, naar eigen zeggen geen weet had van het bestaan van het systeem.

“Ik zweer dat ik van niets wist,” reageerde Ocon tegenover ‘Canal+’.

De Fransman vermoedt dan ook dat Mercedes het systeem pas heeft ontwikkeld toen hij al de overstap naar Renault maakte.

“Of ze waren heel, heel slim en hebben mij het effect van het DAS-systeem niet laten zien, of ze hebben het pas erg laat ontworpen toen ik er niet meer was en tussen Renault en Mercedes zweefde.”

Dat laatste zou dan weer opmerkelijk zijn want eerder verklaarde Mercedes-rijder Valtteri Bottas dat hij al geruime tijd op de hoogte was van het DAS-systeem (Lees: Valtteri Bottas: “Ik ben al een jaar op de hoogte van DAS”).


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Esteban OconMercedesRenault

“Max Verstappen is erg bang voor besmetting met coronavirus”

23 maart 2020 — Volgens Dr. Helmut Marko heeft Max Verstappen een enorme angst voor een eventuele besmetting met het coronavirus.

“Hij heeft me aan de telefoon gezegd dat hij een panische angst heeft voor een besmetting,” aldus Dr. Helmut Marko tegenover de ‘Kronen Zeitung’.

De Red Bull-adviseur stak vervolgens op een enigszins vreemde manier de draak met de angst van Verstappen.

“Hij kan maar beter nu besmet geraken. Met zijn 22 jaar behoort hij niet tot de risicogroep.”

Het is niet de eerste keer dat Helmut Marko een ietwat vreemde opmerking maakt. De laatste tijd doet hij wel vaker vreemde uitspraken met betrekking tot het coronavirus.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Martin Brundle: “Ik zie Carlos Sainz bij Ferrari rijden”

23 maart 2020 — Ferrari-teambaas Mattia Binotto liet verstaan dat de contractbesprekingen met Sebastian Vettel aangevat worden. Mochten die op niets uitdraaien dan is Carlos Sainz volgens voormalig F1-piloot Martin Brundle een perfecte vervanger.

“Ik heb Carlos steeds erg graag gehad en heb hem ook bij McLaren gepromoot,” aldus Brundle tegenover ‘Daily Express’. “Ik denk dat hij dezelfde winnaarsmentaliteit als zijn vader heeft, zijn vader is dan ook een tweevoudig rallykampioen.”

Volgens de Sky F1-commentator was Sainz destijds bij Toro Rosso de evenknie van Max Verstappen, al werd dat niet door iedereen zo gepercipieerd.

“Ik denk dat Sainz zijn niveau bij Toro Rosso zeer dicht bij dat van Max Verstappen lag. Het werd echter politiek geladen,” aldus Brundle.

“Het werd langs beide kanten van de garage hard gespeeld en uiteindelijk kozen ze voor Verstappen, wat ik denk dat je inderdaad sowieso zou doen. Ik denk echter dat Carlos zeker de evenknie van Max was.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Carlos Sainz Jr.FerrariMcLaren

VIDEO: Lando Norris belt hulplijn voor Bahrain Virtual Grand Prix

23 maart 2020 — Hilarisch moment voor de Bahrain Virtual Grand Prix waarbij Lando Norris een 'hulplijn' belt.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lando Norrisvideo

Officieel: GP van Azerbeidzjan uitgesteld

23 maart 2020 — De eerste zeven races van het F1-seizoen 2020 werden reeds uitgesteld of geannuleerd en nu is ook de GP van Azerbeidzjan officieel uitgesteld.

Nadat door de uitbraak van het coronavirus heel wat F1-races geschrapt werden leek de GP van Azerbeidzjan de openingsrace van het F1-seizoen 2020 te worden. Ook daarover mag echter een kruis gemaakt worden want vandaag werd officieel bevestigd dat ook de F1-race in Baku uitgesteld wordt.

Net als bijvoorbeeld Monaco wordt de GP van Azerbeidzjan op een tijdelijk stratencircuit verreden waarbij er weken op voorhand al vangrails enz. moeten geplaatst worden. Om het risico te vermijden dat alles wordt opgebouwd en de race toch niet zou doorgaan is beslit om de F1-race uit te stellen.

Daardoor zou plots de GP van Canada, die gepland staat voor 14 juni, de eerste race van het F1-seizoen 2020 kunnen worden.

Het F1-seizoen 2020 lijkt voor een nieuw record te gaan zorgen want nooit eerder begon een F1-seizoen zo laat. Het huidige record staat op 1951 toen het F1-seizoen op 27 mei begon.

Dit bericht bekijken op Instagram

We have today taken the decision to postpone the Formula 1 Azerbaijan Grand Prix 2020. ⁣ ⁣The postponement was agreed upon after extensive discussions with Formula 1 as well as the Federation Internationale de l’Automobile (FIA) and the Government of the Azerbaijan Republic. This comes as a direct result of the ongoing global COVID-19 pandemic and has been based entirely on the expert guidance provided to us by the relevant authorities. ⁣ ⁣All tickets for the FORMULA 1 AZERBAIJAN GRAND PRIX 2020 will continue to be valid, without any additional formality. As soon as the new date of the Azerbaijan Grand Prix is confirmed, all ticketholders will be informed accordingly about their available options, both for those who have purchased their tickets through the Baku City Circuit’s website (http://www.bakucitycircuit.com) and through other channels. ⁣ ⁣In the meantime, we ask you to stay safe and stay at home if you can. ⁣ ⁣FULL STATEMENT LINK IN OUR BIO

Een bericht gedeeld door FORMULA 1 AZERBAIJAN GP (@bakucitycircuit) op


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Azerbeidzjan

“Ik verwacht veel wijzigingen op de F1-rijdersmarkt”

23 maart 2020 — Renault F1-piloot Daniel Ricciardo laat weten dat hij grote veranderingen verwacht op de rijdersmarkt, dit ondanks het feit dat de nieuwe regels die gepland stonden voor 2021 een jaar zullen worden uitgesteld.

Net als een paar andere grote namen, zoals Sebastian Vettel en Lewis Hamilton, is Daniel Ricciardo einde contract na dit seizoen. Dat er zoveel contracten aflopen is te wijten aan het feit dat er normaalgesproken vanaf 2021 nieuwe regels zouden gelden maar daar heeft de coronacrisis nu een stokje voorgestoken.

Die nieuwe regelgeving wordt met een jaar uitgesteld maar toch denkt Ricciardo dat de contractbesprekingen hun gewone gangetje zullen gaan en dat we ons mogen verwachten aan een aantal verschuivingen op de rijdersmarkt.

“Alles is nu verstoord en het is moeilijk te zeggen,” aldus Ricciardo tegenover ‘The Age.’

“Maar ik denk dat de mensen de beslissingen zullen nemen die ze willen nemen, ongeacht hoe de dingen zijn veranderd.”

“Ik vind het moeilijk te geloven dat iemand een eenjarige overeenkomst zou ondertekenen om een vrije rijder te zijn voor 2022 vanwege de risico’s dat dat met zich meebrengt”, legde hij uit.

“Tenzij je in een unieke situatie zit, is een jaar normaal gesproken verre van ideaal. Dus ik kan me voorstellen dat alle contracten die vanaf nu worden getekend, zullen overgaan van de oude naar de nieuwe reglementen die nu in 2022 komen.”

“Het maakt het interessant als je bedenkt dat de meesten van ons einde contract zijn aan het eind van dit jaar, behalve Max en Charles.”

Max Verstappen en Charles Leclerc verbonden eerder al hun lot aan respectievelijk Red Bull en Ferrari. De teambaas van Ferrari, Mattia Binotto, liet eerder al verstaan dat hij naast Leclerc graag verder zou willen met Sebastian Vettel en hij liet verstaan dat een contractverlenging waarschijnlijk zeer snel beklonken zou zijn.

Bij Mercedes zijn de gesprekken lopende om Lewis Hamilton langer bij het team te houden maar of dat aan de zijde zal zijn van Valtteri Bottas is nog maar de vraag.

Ricciardo zelf liet al weten dat hij alle telefoons van andere teams beantwoordt want zijn overstap van Red Bull naar Renault is tot nog toe geen onverdeeld succes. Hij zou misschien Bottas kunnen vervangen bij Mercedes of misschien besluit Sebastian Vettel misschien wel om er de brui aan te geven en is er een kans bij Ferrari.

Ondanks het uitstel van het nieuwe F1-reglement naar 2022 lijken we ons te mogen opmaken voor een interessante ‘rijdersmarkt’.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsDaniel Ricciardo

Charles Leclerc: “Ik heb gewoon een killer instinct”

23 maart 2020 — Ferrari-rijder Charles Leclerc blikt terug op zijn tweede F1-seizoen en vertelt ons wat meer over zijn agressieve rijstijl.

Leclerc maakte zich vooral bij de Ferrari-fans enorm populair tijdens zijn eerste seizoen voor de Scuderia. De Monegask veroverde niet alleen de harten van de Scuderia maar ook van veel neutrale F1-fans en dan vooral door zijn rijstijl.

“Ik heb gewoon een killer instinct,” aldus Leclerc tegenover ‘Motorsport-Magazin.com’. “Dat is altijd al zo geweest.”

“Wanneer ik in de wagen zit doe ik mijn uiterste best. Iedere keer ik in de wagen zit wil ik gewoonweg winnen, ik wil niet tweede, derde, vierde of vijfde zijn.”

Die ‘alles of niets-mentaliteit’ zorgt ervoor dat Leclerc zo populair is bij de fans, iets dat ook Max Verstappen populair gemaakt heeft. Tegelijkertijd zorgt het er ook voor dat Leclerc kritiek krijgt.

“Sommige fouten die ik het voorbije jaar maakte komen door die mentaliteit,” geeft Leclerc ook toe. “Ik gaf alles op momenten dat ik misschien gewoon voor de punten had moeten gaan.”

“Niet iedereen zal me daardoor graag hebben maar zo ben ik nu eenmaal. Ik kan echter nog leren. Deze mentaliteit heeft positieve aspecten maar het kan ook pijn doen en negatieve aspecten hebben.”

“Ik moet die mentaliteit beter controleren en goed timen wanneer ik ze toepas. Ik ben er echter van overtuigd dat dit goed zal komen naarmate ik meer ervaring heb,” besloot Leclerc.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Charles LeclercFerrari

LIVESTREAM: Bahrain Virtual Grand Prix

22 maart 2020 — Volg live de eerste virtuele F1-race van het seizoen ter vervanging van de normale GP van Bahrein die door het coronavirus niet kon doorgaan.

Bij problemen, klik hier om rechtstreeks naar de livestream te gaan.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Bahreinvideo

“F1-race Azerbeidzjan wordt ook uitgesteld”

22 maart 2020 — Na een bijkomend overleg zou beslist zijn dat ook de GP van Azerbeidzjan wordt uitgesteld, de officiële bekendmaking daarvan zou op maandag volgen.

De verdere verspreiding van het COVID-19 virus zou verdere gevolgen voor de F1-kalender dit jaar hebben. De GP van Azerbeidzjan zou immers eveneens uitgesteld worden, zo bericht ‘Motorsport-Total.com’.

Nadat eerder al de eerste zeven races van de F1-kalender 2020 geannuleerd of uitgesteld werden zou nu ook de achtste race op de F1-kalender uitgesteld worden. Daarmee zou het stratencircuit in Baku dus niet de openingsrace van het F1-seizoen 2020 huisvesten.

Net als bijvoorbeeld Monaco wordt de GP van Azerbeidzjan op een tijdelijk stratencircuit verreden waarbij er weken op voorhand al vangrails enz. moeten geplaatst worden. Om het risico te vermijden dat alles wordt opgebouwd en de race toch niet zou doorgaan zou de organisatie achter de race beslist hebben om de F1-race uit te stellen.

Daardoor zou plots de GP van Canada, die gepland staat voor 14 juni, de eerste race van het F1-seizoen 2020 kunnen worden.

Het F1-seizoen 2020 lijkt voor een nieuw record te gaan zorgen want nooit eerder begon een F1-seizoen zo laat. Het huidige record staat op 1951 toen het F1-seizoen op 27 mei begon.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Azerbeidzjan

LIVESTREAM: Not The… Bah GP met Stoffel Vandoorne en Thibaut Courtois

22 maart 2020 — Bekijk hieronder de livestream van Not The... Bah GP by Veloce Esports waaraan Stoffel vandoorne en Thibaut Courtois deelnemen.

Bij problemen, klik hier om de livestream op YouTube in een nieuw scherm te openen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Bahreinvideo

Dietrich Mateschitz blijft Red Bull-personeel ondanks coronacrisis doorbetalen

22 maart 2020 — Door de uitbraak van het coronavirus komen heel wat circuits net als heel wat bedrijven in de problemen. Het personeel van de Red Bull Ring kreeg echter goed nieuws ...

De Red Bull Ring in Oostenrijk is eigendom van de gelijknamige fabrikant van energiedranken en huisvest sinds enkele jaren onder andere de GP van Oostenrijk. Omdat ook naast de F1-races ook heel wat andere geplande races geannuleerd worden komen ook de diverse circuits in de problemen.

Het personeel van de Red Bull Ring moet echter niet vrezen voor zijn of haar job. Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz wil immers het personeel behouden en doorbetalen, zo bericht het Oostenrijkse ‘Kleine Zeitung’.

“Wij kunnen u allen informeren dat onze eigenaar (Dietrich Mateschitz)  met de huidige voorwaarden en maatregelen afziet van eventuele ontslagen of het inkorten van werktijden,” zo luidt het in een brief aan het personeel van de Red Bull Ring.

“Tot dusver blijven alle bestaande collega’s met een volledige verloning tot 30 april 2020 in dienst.”

Daarmee onderneemt de Red Bull-eigenaar een gelijkaardige actie als Ferrari. Het Italiaanse autosportmerk sloot eerder al haar fabrieken en betaalt haar personeel tijdens de coronacrisis gewoon door.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Red Bull

Motorendeal McLaren-Mercedes gaat door ondanks problemen door uitstel F1-reglement

22 maart 2020 — De aangekondigde motorendeal tussen McLaren en Mercedes zal ondanks het uitstellen van het nieuw F1-reglement in 2021 gewoon doorgaan.

Het is al enige tijd bekend dat McLaren in 2021 van Renault-motoren overstapt naar motoren van Mercedes. Die geplande overstap zou normaal samenvallen met de ingrijpende reglementswijzigingen die voor 2021 gepland stonden.

Ondanks de beslissing om het nieuw F1-reglement uit te stellen naar 2022 zal de motorendeal tussen McLaren en Mercedes in 2021 gewoon doorgaan. Niets bijzonder zou je op het eerste zicht zeggen maar het stelt McLaren wel voor enkele serieuze uitdagingen.

Tijdens een conference call werd immers overeengekomen dat het nieuwe F1-reglement in 2022 pas zal ingaan en dat er in 2021 met hetzelfde chassis als in 2020 zal gereden worden, op enkele aerodynamische aanpassingen na die wel mogen.

Voor McLaren betekent zoiets een serieuze uitdaging want je kan in principe niet zomaar een andere motor in een wagen inbouwen want de wagen wordt rondom de motor en versnellingsbak gebouwd. Er zullen echter zeer beperkte wijzigingen mogen plaatsvinden waardoor McLaren naar eigen zeggen een oplossing heeft voor de overstap van Renault naar Mercedes-motoren.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: McLarenMercedes

Nico Hulkenberg maakt ‘F1-comeback’ bij Haas F1 team

22 maart 2020 — Nico Hulkenberg moest eind vorig jaar bij het Renault F1 team zijn racezitje afgeven maar maakt een 'F1-comeback' tijdens de virtuele GP van Bahrein.

Omdat heel wat F1-races geannuleerd werden is het idee ontstaan om virtuele alternatieve races te organiseren. De eerste virtuele race vindt vanavond plaats en dat in het Codemasters-spel F1 2019.

Niemand minder dan Nico Hulkenberg zal daarbij zijn ‘F1-comeback’ maken. De Duitser zal niet in de Renault F1-bolide plaatsnemen maar wel voor het Haas F1 team racen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico Hulkenberg

Stoffel Vandoorne en Thibaut Courtois racen vanavond virtueel in Bahrein

22 maart 2020 — Vanavond komt Stoffel Vandoorne in actie tijdens een simrace van ´Veloce Esports´die de naam #NotTheBahrainGP meegekregen heeft. Vandoorne zal het daarin opnemen tegen niemand minder dan Rode Duivel Thibaut Courtois.

Het coronavirus zorgt ervoor dat er in de echte wereld nergens geracet kan worden maar in zijn virtuele tegenhanger schiet de laatste tijd de ene na de andere simrace uit de grond. De laatste tijd staan er ook heel wat prominenten van de autosport aan de start van die virtuele races, vaste klanten zijn onder andere Lando Norris en Max Verstappen.

Gisteren stond er alvast schoon volk aan de start van de ‘All Star eSports Battle’ waaronder ook onze landgenoot Stoffel Vandoorne, die zich tevreden moest stellen met een negende plaats. Ook Max Verstappen zou deelnemen maar de Nederlander moest verstek geven, hij is maandag wel te bewonderen met ‘Team Red Line.’

Vanavond staan er twee virtuele races gepland op het Bahrain International Circuit waar normaal gesproken de GP van Bahrein zou verreden worden dit weekend.

De eerste begint om 19 uur op het YouTube-kanaal van Veloce Esports en heet #NotTheBahrainGP. Blikvangers daar zijn Nicholas Latifi, Lando Norris, Stoffel Vandoorne en Rode Duivel Thibaut Courtois. U kan de race volgen via volgende link:  klik hier

Om 21 uur staat ook nog de ‘Bahrain Virtual Grand Prix’ op het programma en die zal te volgen zijn op het officiële YouTube-kanaal van de Formule 1, dat u kan terugvinden door op de volgende link te klikken: klik hier. Voor deze race is er nog geen line up bekend maar het is wel zeker dat elk team er door twee rijders vertegenwoordigd zal worden.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsGP van BahreinStoffel Vandoorne

Nicholas Latifi bereidt zich voor op een virtueel ‘F1-debuut’

22 maart 2020 — De Canadees Nicholas Latifi wacht nog steeds op zijn officieel F1-debuut maar zal in afwachting daarvan een virtueel debuut maken.

15 maart 2020 stond rood omcirkeld op de kalender bij Nicholas Latifi. De Canadees zou normaal op die dag zijn F1-debuut maken maar door het annuleren van de Australische GP en heel wat races daarna weet Latifi tot op vandaag nog steeds niet wanneer hij zijn officieel F1-debuut zal maken.

In afwachting van dat officieel debuut maakt Nicholas Latifi vandaag alvast een virtueel F1-debuut op het Bahrain International Circuit. Latifi was immers één van de eersten om als F1-piloot zijn deelname aan de ‘Esports Virtual Grand Prix Series’ te bevestigen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsNicholas LatifiWilliams

Geen virtuele GP van Bahrein voor Max Verstappen: “Te druk en te lastig”

21 maart 2020 — Ondanks dat Max Verstappen erg actief is in het virtueel racen, ofwel 'simracing', zal de Nederlander niet deelnemen aan de virtuele GP van Bahrein die de Formule 1 zondag organiseert.

Gisteren raakte bekend dat de Formule 1 tijdens de weggevallen raceweekends een virtuele F1-race wil organiseren waarbij echte F1-piloten het virtueel kunnen opnemen tegen ervaren simracers. Daarbij wordt er geracet via het Codemasters-spel F1 2019.

Aangezien Max Verstappen zeer actief is in het simracen werd verwacht dat de Nederlander komende zondag aan de start zou verschijnen van de virtuele race in Bahrein maar dat blijkt nu toch niet het geval te zijn.

Tijdens een Skype-gesprek in het programma Peptalk op Ziggo Sport vertelt Verstappen vanuit zijn appartement in Monaco waarom hij niet deelneemt.

“Omdat ik dat spel nooit speel. Voordat je dat een beetje snapt en onder de knie hebt, ben je weer een paar dagen verder. Omdat ik op dit moment al druk ben met de andere racegames, voel ik daar nu niet zoveel voor. Dan ga je teveel switchen en dat werkt niet,” aldus Verstappen, die tevens benadrukte dat onderschat wordt hoe belangrijk het is om je wagen goed af te stellen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van BahreinMax VerstappenRed Bull

Lewis Hamilton reageert op speculaties corona-besmetting: “Ik ben in zelfisolatie gegaan”

21 maart 2020 — F1-kampioen Lewis Hamilton heeft de stilte doorbroken en gereageerd op de vele speculaties dat hij mogelijk besmet is met corona.

De voorbije dagen raakte bekend dat Sophie Gregoire Trudeau, de vrouw van de Canadese Eerste Minister, en Acteur Idris Elba positief testten voor het coronavirus. Allebei waren ze aanwezig op het ‘WE-day’ evenement, een evenement waarop ook Lewis Hamilton aanwezig was.

Meer zelfs, alledrie namen ze samen een foto en dat voedde meteen ook de speculaties dat ook Lewis Hamilton mogelijk besmet was met corona. Die speculaties werden bovendien nog eens gevoed door het feit dat Hamilton zich in stilzwijgen hulde.

Vandaag volgde echter wel een reactie vanwege Lewis Hamilton. De zesvoudig F1-kampioen liet verstaan dat hij geen symptomen van het coronavirus heeft en dat hij voor zelfisolatie heeft gekozen.

“Ik hoop dat jullie allemaal positief blijven en zich bezig kunnen houden maar tegelijkertijd ook gezond,” aldus Hamilton op zijn Instagram-account.

“Er is wat speculatie geweest over mijn gezondheid, dit nadat ik op een evenement aanwezig was waarna twee mensen positief hebben getest op corona.”

Hamilton verduidelijkt vervolgens dat hij zich goed voelt en naar eigen zeggen geen symptomen heeft.

“Ik wil jullie graag laten weten dat ik me goed voel, ik voel me gezond en sport twee keer per dag. Ik heb geen symptomen en het is ondertussen zeventien dagen geleden dat ik Sophie en Idris heb gezien. Ik heb Idris gecontacteerd en ben blij dat hij het goed stelt.”

“Ik heb het voor de zekerheid nagevraagd bij mijn dokter of ik een test moest doen. De realiteit is echter dat er maar een beperkt aantal tests beschikbaar zijn en andere mensen hebben die harder nodig dan ik. Vooral omdat ik geen symptomen vertoon.”

“Ik ben de voorbije week in zelfisolatie gegaan, eigenlijk sinds de oefensessie vorige week vrijdag werd afgelast. Ik heb ook afstand gehouden tot andere mensen.”

Hamilton geeft tot slot ook nog advies aan zijn volgers.

“Het belangrijkste is nu dat iedereen positief blijft, dat je sociale afstand houdt en indien nodig jezelf isoleert. Was ook je handen minstens twintig seconden met zeep en water. Verder wil ik iedereen bedanken voor de leuke berichten.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

VIDEO: Williams-fans voeren een ‘F1-pitstop’ uit

21 maart 2020 — Hilarische beelden uit Australië, waar de F1-race werd geannuleerd. Bij gebrek aan het echte werk voerden de fans van Williams dan maar zelf een 'F1-pitstop' uit.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Williamsvideo

Renault: “Alle F1-teamleden moeten van thuis uit werken”

21 maart 2020 — Het Renault F1 team heeft de opdracht gegeven aan haar medewerkers om zoveel mogelijk van thuis uit te werken.

Nadat de GP van Australië werd geannuleerd keerden de teamleden van Melbourne terug naar Europa en werd beslist dat de teamleden in quarantaine gingen. Bij Renault ondernemen ze nu echter bijkomende stappen.

Gisteren raakte immers bekend dat de ‘zomerpauze’ die normaal tijdens het F1-seizoen in augustus plaatsvindt naar voor wordt geschoven en wordt uitgebreid. Alle teams moeten drie weken hun fabriek sluiten en dat in de maanden maart en april.

Voorafgaand aan de verplichte sluiting heeft Renault immers aan haar personeel de opdracht gegeven om in de mate van het mogelijke van thuis uit te werken. Vanaf 23 maart wordt thuiswerk verplicht.

Opvallend bij Renault is echter dat ze met twee fabrieken werken waarbij er eentje in Groot-Brittannië ligt terwijl de andere in Frankrijk gevestigd is. De fabriek in Viry sluit van 20 maart tot 5 april, terwijl het hoofdkwartier in Enstone vanaf 30 maart gedurende 21 dagen zal sluiten.

“Onze beslissingen moeten voldoen aan de Franse en Britse richtlijnen, het beleid van de Renault Groep en ook met de autoriteiten in de F1,” zo luidt het in een statement van Renault.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Renault

Waarom was Toto Wolff niet bij de meeting van F1-teambazen?

21 maart 2020 — Donderdag was er een conference call met de F1, de FIA en alle F1-teambazen. Opvallende afwezige was Mercedes-teambaas Toto Wolff. Toevallig of is er meer aan de hand?

De conference call tussen Chase Carey, Jean Todt en de tien teambazen van de F1-teams had als doel om te bekijken wat er in deze barre coronatijden nog van het seizoen 2020 kan gemaakt worden.

Volgens het Britse dagblad ‘Daily Mail’ werd Mercedes echter niet vertegenwoordigd door teambaas Toto Wolff maar wel door technisch directeur James Allison. Dat is koren op de molen van de geruchten dat Toto Wolff Mercedes zal verlaten aan het einde van het seizoen.

Nog een afwezige was Racing Point-eigenaar Lawrence Stroll, die zich liet vertegenwoordigen door teambaas Otmar Szafnauer maar dat is wel meestal het geval.

Jonathan McEvoy van ‘Daily Mail’ weet echter dat Stroll en Wolff samen vanuit Australië naar huis gereisd zijn en dat is voor hem genoeg om te opperen dat Wolff teambaas zal worden van het toekomstige Aston Martin Racing Formule 1 team van Stroll.

Als dat het geval zou zijn wordt ook de toekomst van Lewis Hamilton onzeker bij Mercedes.

Wolff en Hamilton lieten nog niet zo lang geleden weten dat ze graag met Mercedes willen verder gaan maar buiten de besparingen die al een tijdje op til staan bij het legendarische merk met de ster zou de huidige coronacrisis wel eens de druppel kunnen zijn die ervoor zorgt dat ze zich terugtrekken als constructeur uit de Formule 1.

Dan zou het zomaar kunnen dat Stroll de inboedel van Mercedes overneemt en Toto Wolff de teambaas van Aston Martin wordt. Voor Hamilton zou dat waarschijnlijk betekenen dat hij ofwel stopt aan het einde van het seizoen ofwel richting Ferrari trekt.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

VIDEO: De F1 wil ons doen lachen ...

20 maart 2020 — Te midden van alle miserie in deze coronacrisis wil de F1 ons op de 'International dag van het geluk' doen lachen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsvideo

Sebastian Vettel: “Plots om de vijftiende plaats strijden zou niet leuk zijn”

20 maart 2020 — Door het annuleren van de Australisch GP, alsook heel wat andere races, moet het F1-seizoen eigenlijk nog beginnen, de geruchtenmolen rondom Sebastian Vettel is echter al wel beginnen rondjes draaien.

De Duitser zijn contract bij Ferrari loopt eind dit jaar af en al lang wordt er druk gespeculeerd over Vettel zijn toekomst. Opvallend is echter dat Vettel steeds nadrukkelijker wordt gelinkt aan een mogelijke overstap naar een team uit het middenveld.

“Hij is een geweldige rijder, een geweldig kampioen,” zei Cyril Abiteboul van Renault onlangs toen hem gevraagd werd of hij in Vettel een mogelijke vervanger voor Ricciardo zag.

Ondertussen zou ook McLaren echter interesse tonen in Sebastian Vettel.

“Seidl kent Vettel goed van hun periode samen bij BMW. Indien hij beschikbaar is zal Seidl zeker en vast naar Vettel kijken,” aldus een bericht van ‘F1-insider’.

De meest voor de hand liggende keuze is en blijft echter een verlengd verblijf van Vettel bij Ferrari. Ook Ferrari-teambaas Mattia Binotto liet reeds uitschijnen dat hij Vettel graag zou behouden, onder andere door de ervaring van de Duitser.

Grote vraag is uiteraard of Vettel het zelf aantrekkelijk vindt om eventueel zijn goed racezitje bij Ferrari in te ruilen voor een racezitje bij een team in het middenveld van de Formule 1.

“Ik weet het niet, ik kan je daar niet echt een antwoord op geven,” aldus Vettel tegenover de Italiaanse editie van ‘Motorsport.com’

“Het hangt van de situatie af. Wanneer je vijftiende wordt nadat je je steeds op de achttiende plaats bevond dan is dat geweldig.

“Wanneer je je in de top tien bevindt dan is een vijfde plaats behalen opwindend. Wanneer je je echter zo’n tien jaar rond de vijfde plaats bevindt dan is kan het gevoel op de vijftiende plaats niet hetzelfde zijn.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Sebastian VettelFerrari

F1 organiseert virtuele races tijdens GP-weekends die wegvielen

20 maart 2020 — Heel wat F1-races mogen dan wel uitgesteld of geannuleerd zijn, het racen gaat door want de F1 wil de komende weken virtuele races organiseren.

Door de uitbraak van het coronavirus werden niet alleen heel wat races geannuleerd, ook het openbare leven valt grotendeels stil. Heel wat mensen zitten thuis en om de mensen die de F1-races moeten missen alsnog te vermaken zal de F1 virtuele races organiseren.

Op de zondagen dat er de komende weken normaal een F1-race gepland stond zal de Formule 1 een virtueel alternatief aanbieden waarbij F1-piloten en simracers het tegen elkaar opnemen.

De alternatieve GP omvat op het Codemasters-spel F1 2019 een kwalificatie en een race over een halve afstand van de normale afstand. Daarbij zal alles tijdens uitzendingen van zo’n anderhalf uur te volgen zijn via onder andere YouTube, Facebook en Twitch.

Onder andere F1-piloten Max Verstappen en Lando Norris, die al langer actief zijn in het simracen, zullen deelnemen. De eerste Virtual Grand Prix vindt komende zondag plaats op het circuit van Sakhir. Opvallend is dat er tijdens de raceweekends van Nederland en Vietnam voor alternatieven zal gekozen worden. De circuits van Zandvoort en Hanoi zijn immers nog niet opgenomen in F1 2019.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuws

F1-teams gaan beademingstoestellen maken voor strijd tegen coronavirus

20 maart 2020 — De zeven F1-teams met een Britse thuisbasis gaan de handen in elkaar slaan en willen beademingstoestellen maken om de strijd met het coronavirus aan te gaan.

De huidige uitbraak van het coronavirus drijft ook de ziekenhuizen tot het uiterste. In hun strijd met het coronavirus is er omwille van de vele longpatiënten een nijpend tekort aan beademingstoestellen.

In Groot-Brittannië deed de overheid een oproep aan gespecialiseerde bedrijven om te helpen in bijkomende productie van beademingstoestellen en de zeven F1-teams met een Britse thuisbasis slaan daarvoor de handen in elkaar en gaan hun technologische afdelingen aanspreken om hierin te ondersteunen.

Tijdens maart en april zullen de F1-fabrieken verplicht drie weken moeten sluiten en tijdens die periode mag er niet gewerkt worden aan F1-projecten. De F1-teams kunnen op die manier perfect hun capaciteiten inzetten voor het goede doel.

“De teams zijn samen met bestaande producenten en verschillende organisaties uit de luchtvaart en autosector verschillende mogelijkheden aan het evalueren,” zo luidt het in een mededeling.

“We hopen dat we de komende dagen snel vooruitgang boeken en dat het een tastbaar resultaat oplevert.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuws

F1-kalender 2020: “F1-teams hoeven niet akkoord te gaan voor aanpassing”

20 maart 2020 — Naar aanleiding van de uitzonderlijke omstandigheden die de corona-cricis met zich meebrengt geven de teams Liberty Media de vrije hand om te beslissen hoe de kalender er in 2020 nog verder zal uitzien.

De CEO van de Formule 1, Chase Carey, laat weten dat hij er alles aan doet om het wereldkampioenschap F1 zo snel als mogelijk van start te laten gaan. Hij voegt er ook aan toe dat de teams niet unaniem hoeven in te stemmen met een wijziging aan de kalender.

Hoe het seizoen er zal gaan uitzien was een belangrijk punt op de videoconferentie die plaatsvond tussen Chase Carey, Ross Brawn en de F1-teambazen met als doel om in te schatten wat de impact van het coronavirus zal zijn.

Carey liet weten dat het instemmen van de teambazen om Liberty Media carte blanche te geven voor de kalender van 2020 de nodige ruimte zal creëren om het komende seizoen nog vorm te geven.

Een ander belangrijk besluit was het feit dat de nieuwe regels die normaalgesproken zouden ingaan in 2021 verschoven worden naar 2022.

“In deze buitengewone tijden, na het uitstellen van verschillende races en de unanieme beslissing van de FIA World Motorsport Council [WMSC], hebben wij en de FIA met de teams gesproken over de noodzaak van meer flexibiliteit om een nieuwe kalender te presenteren zodra de COVID-19 situatie verbetert,” aldus Carey in een officiële verklaring.

“Tijdens deze vergadering was er volledige steun voor de plannen om zo snel mogelijk zoveel mogelijk uitgestelde wedstrijden in te halen.”

“Formule 1 en de FIA zal nu werken aan het opstellen van een herziene kalender voor 2020. Daarbij houden we rekening met de teams. Maar zoals besloten tijdens de vergadering, zal de herziene kalender geen formele goedkeuring vereisen.”

“Dit geeft ons de nodige flexibiliteit om samen met de organisatoren nieuwe plannen uit te werken en het seizoen op het juiste moment te beginnen.”

Over de veelbesproken nieuwe regels die normaalgesproken volgend jaar zouden geïmplementeerd worden vertelt de Amerikaan het volgende.

“Door de volatiele financiële situatie, veroorzaakt door het coronavirus, is besloten dat de teams hun 2020-chassis zullen gebruiken voor het seizoen 2021. Een eventuele bevriezing van verdere onderdelen zal ten gepaste tijde worden besproken.”

“De uitvoering van het financieel reglement, het budgetplafond, zal plaatsvinden zoals gepland in 2021. We zijn allemaal erg dankbaar voor de constructieve samenwerking en alle partijen zijn samen in ons plan om het 2020-raceseizoen te starten zodra de wereldwijde situatie tot rust komt. Formule 1 blijft zich volledig inzetten om het seizoen 2020 zo snel mogelijk te starten”.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsFIALiberty Media

Hamilton: “Kritiek op mijn veganistisch dieet is belachelijk”

20 maart 2020 — Lewis Hamilton kwam reeds meermaals in het nieuws met zijn veganistisch dieet. De Brit zelf vindt alvast dat de kritiek op zijn levenswijze en dieet belachelijk is.

Volgens Hamilton begrijpen de mensen gewoonweg niet waarom hij volledig veganistisch is gaan leven.

“Mijn gezondheid is er de voorbije jaren op vooruit gegaan doordat ik dit dieet ben gaan volgen,” aldus Hamilton vorige week in Melbourne tegenover de ‘Daily Express’.

“Ik heb duidelijk de voordelen ervaren op het vlak van mijn gezondheid, ook fysiek.”

Hamilton meent dat dit duidelijke voordelen zijn die hij ervaart door zijn levensstijl alsook dieet, maar de Brit heeft ook andere redenen om zijn veganistische levensstijl te handhaven.

“Een belangrijke reden is het milieu maar ook de dieren,” aldus de Brit.

“Het is niet eenvoudig om er mee te beginnen. Je leert constant bij over voeding en ontdekt ook nieuwe dingen. De mensen denken dat ze spieren gaan verliezen indien ze geen proteïnen binnenkrijgen.”

“Heel wat mensen zeggen dat ze hun proteïnen nodig hebben maar dat is dikke zever. Je moet gewoon beginnen lezen op het internet.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

“GP van Monaco definitief van de F1-kalender 2020 geschrapt”

20 maart 2020 — De Automobile Club de Monaco heeft laten weten dat er dit jaar geen GP van Monaco zal plaatsvinden.

Nadat eerder al duidelijk werd dat de F1-races in Nederland, Spanje en Monaco niet op hun originele datum zouden plaatsvinden raakte bekend dat de F1-race in Monaco dit jaar definitief van de F1-kalender geschrapt wordt.

Zo zal er voor het eerst sinds1954 geen F1-race in Monaco plaatsvinden. Monaco is daarmee ook de eerste race van de oorspronkelijke F1-kalender 2020 die definitief van de kalender verdwijnt.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Monaco

BREAKING NEWS: nieuw F1-reglement uitgesteld naar 2022

19 maart 2020 — De F1, FIA en F1-teams hebben unaniem besloten om het voor 2021 geplande F1-reglement uit te stellen naar 2022.

De veelbesproken introductie van het nieuw technisch reglement in de Formule 1 die voor 2021 gepland stond wordt met een jaar uitgesteld, dat zijn de Formule 1 en de FIA na een telefonisch overlegd overeen gekomen.

Op het telefonisch overleg waren Chase Carey en Ross Brawn namens de Formule 1 aanwezig terwijl ook Jean Todt namens de FIA en de teambazen van al de F1-teams aanwezig waren.

Onder andere de financiële impact van de coronacrisis alsook een gewijzigde F1-kalender zorgen los van het nieuwe reglement al voor heel wat uitdagingen. De F1-teams hadden dan ook het idee om het nieuwe F1-reglement met een jaar uit te stellen eerder al naar voor geschoven.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsFIA

BREAKING NEWS: F1-races Nederland, Spanje en Monaco uitgesteld

19 maart 2020 — Zoals verwacht zijn ook de F1-races in Nederland, Spanje en Monaco geschrapt van de F1-kalender, mogelijk krijgen ze later op het jaar opnieuw een plaats op de kalender.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van MonacoGP van NederlandGP van Spanje

VIDEO: Lando Norris schreeuwt het uit wanneer hij Verstappen van de baan rijdt

19 maart 2020 — Tijdens een potje virtueel racen tikt Lando Norris plots Max Verstappen van de baan. De Britse McLaren-rijder schreeuwt het uit en lacht er vervolgens op los. Verstappen kon er ongetwijfeld minder om lachen ...


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lando NorrisMax Verstappenvideo

Claire Williams: “Misschien krijg ik wel meer kritiek omdat ik een vrouw ben”

19 maart 2020 — Het gaat al een aantal jaar niet goed met Williams en niet zelden wordt Claire Williams, en in het bijzonder het feit dat ze moeder geworden is, daarvoor verantwoordelijk gehouden.

De laatste jaren is er nog maar weinig reden tot vieren geweest bij de eens zo dominante F1-renstal Williams. Er wordt wel eens gezegd dat vice-teambaas Claire Williams niet uit het juiste hout gesneden is om een Formule 1-team te leiden en dat het moederschap haar werk bij Williams in de weg zou staan.

“Van zodra je niet meer succesvol bent wordt dat toegeschreven aan het feit dat je een vrouw bent,” aldus Williams.

“Misschien krijg ik wel meer kritiek door het feit dat ik een vrouw ben. Er is me zelfs verteld dat er een aantal mensen zijn die denken dat het bergaf gegaan is sinds ik zwanger geweest ben en moeder geworden ben. Waar halen ze het?”

“Naast mij zijn er nog negen andere teambazen in de Formule 1 en ik ben er zeker van dat de meesten daarvan kinderen hebben. Krijgen zij ook zulke kritiek? Mag ik geen kind hebben omdat ik een vrouw ben die een Formule 1-team leidt? Dat is een vreselijke houding die nog stamt uit de vorige eeuw.”

Voormalig wereldkampioen Alan Jones, die in 1980 de eerste wereldkampioen werd voor de renstal uit Grove, staat als een man achter Claire Williams.

“Iedereen springt op dezelfde kar en geeft Claire de schuld en dat is oneerlijk,” aldus Jones tegenover ‘Guardian.’

“Het is gemakkelijk om Claire te bekritiseren om het feit dat ze een vrouw is. Dat is niet fair. Ze doet het goed en ik hoop dat ze binnenkort deze crisis overwinnen want het is mijn familie.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Williams

F1 lijkt op weg om F1-reglement 2021 uit te stellen naar 2022

19 maart 2020 — Het ziet er naar uit dat de nieuwe regels die in 2021 geïntroduceerd zouden worden uitgesteld gaan worden naar 2022.

2020 beloofde sowieso een zeer moeilijk jaar te worden voor de F1-teams, een jaar waarin de teams hun personeel en middelen in de loop van het jaar steeds meer zouden moeten gaan spreiden tussen het huidige seizoen en het F1-seizoen 2021 waarin er zeer ingrijpende reglementswijzigingen ingaan.

Door het coronavirus zijn er echter al heel wat F1-races geannuleerd en het ziet er niet naar uit dat zelfs bij een nieuw samengestelde F1-kalender alle races nog de kalender zullen halen. Minder races betekent indirect ook minder inkomsten voor de F1-teams.

Naast het financiële zijn er ook heel wat praktische problemen en daarom gaan er steeds meer stemmen op om de ingrijpende reglementswijzigingen die voor 2021 gepland stonden uit te stellen naar 2022.

Voor vandaag staat er een conference call gepland waarin Chase Carey, Ross Brawn, FIA-president Jean Todt en de F1-teambazen overleg zullen plegen en eventueel ook zullen stemmen over het uitstellen van het reglement.

Verwante nieuwsitems

    Er zijn geen verwante nieuwsitems.

F1Journaal Specials

GP van België