logo
 

Dit is jouw kans om voor een F1-team te werken ...

27 januari 2020 — Niets als onthaalmedewerker, of als stagiair, maar als 'Junior Aerodynamics Engineer'.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Regelmatig verschijnen er vacatures bij allerlei F1-teams maar bij de topteams zijn de vacatures zeldzamer. Deze keer is er een unieke kans om voor het Red Bull Racing te gaan werken.

Als Junior Aerodynamics Engineer maak je deel uit van Red Bull Racing en zal je in de fabriek van Red Bull mee werken aan onder andere de hypercar van Aston Martin. Daarnaast zal je ook betrokken worden bij diverse andere interessante projecten. Je zal mee instaan voor het ontwerpen, CFD-analyses uitvoeren en de uiteindelijke resultaten evalueren.

Uiteraard kan je niet zomaar solliciteren voor deze functie. Zo moet je een opleiding tot engineer hebben genoten met aerodynamica als specialisatie. Uiteraard is ervaring in de Formule 1 een pluspunt maar een absoluut vereiste is het niet.

Klik hier voor de vacature.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Red Bull

Lando Norris: “Ik wil de fans iets teruggeven via de sociale media”

26 januari 2020 — Lando Norris is bij de F1-fans zeer populair. Ondanks dat hij nog maar één F1-seizoen achter de rug heeft behoort hij tot de populairste rijders op de grid en dat heeft Norris naar eigen zeggen te danken aan zijn activiteit op de sociale media.

“Ik ben er mee opgegroeid,” vertelde Norris onlangs op de Autosport International show in Birmingham eerder deze maand. “Het maakt deel uit van mijn leven.”

“Al van jongs af aan ben ik altijd actief geweest op de sociale media, misschien iets te vaak en iets te vroeg!”

Norris heeft miljoenen volgers op Twitter en Instagram, twee sociale media waarop de jonge Brit zeer actief is. Volgens Norris is het een manier om de fans iets terug te geven, om hen een blik achter de schermen te geven.

“Ik wil hen een blik achter de schermen geven, dingen laten zien die ze niet bij veel andere rijders zien. Alles draait rond het geven van een blik achter de schermen. Ik wil de fans een beter inzicht geven in wat een F1-piloot doet.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lando NorrisMcLaren

F1-comeback Michael Schumacher werd bedacht tijdens een biertje ...

26 januari 2020 — In 2006 nam Michael Schumacher afscheid van de F1, in 2010 maakt hij plots een comeback ... een comeback die bedacht werd tijdens het drinken van een biertje.

Michael Schumacher trok eind 2006 de deur bij Ferrari achter zich dicht en nam met zeven wereldtitels afscheid van de Formule 1. Het afscheid was definitief ... of toch niet want in 2010 was er plots de comeback bij het Mercedes F1 team.

Schumacher stond zo mee aan de wieg van de huidige successen die Mercedes de voorbije jaren in de Formule 1 behaalde. De comeback van Schumacher was destijds helemaal niet gepland en werd letterlijk tussen pot en pint bedacht.

In 2009 was BrawnGP uit het niets wereldkampioen geworden. Jenson Button veroverde de F1-titel en legde diep in het seizoen erg hoge looneisen op tafel. Mercedes was na de overname van het BrawnGP-team niet bereid om voor Button zo diep in de geldbuidel te tasten en moest op zoek naar een andere rijder.

“Toen het duidelijk werd dat we door de hoge salariseisen van Jenson er met hem niet uit zouden komen zat alles plots muurvast,” aldus voormalig Mercedes F1-topman Nick Fry in gesprek met ‘Flat Chat with Codders by F1 Racing’.

Fry had het jaar voordien samen met Ross Brawn en BrawnGP beide wereldtitels veroverd maar na de overname van Mercedes moest er dus halsoverkop een andere rijder gezocht worden.

“Er waren heel wat goede rijders. Nick Heidfeld had goede prestaties behaald. We namen de Duitser in overweging maar eigenlijk misten we een superster.”

En zo werd er plots naar Michael Schumacher gekeken.

“Ross Brawn en ik hadden enkele biertjes op en ook Michael was erbij. Ik zei tegen Ross: “Hij is je vriend, praat eens met hem en nadien zullen we verder zien’.”

“Vijf minuten laten kwam Ross Brawn terug en hij straalde. Michael was bereid om erover te praten. Het was een ongelooflijk mooi moment.”

En zo geschiedde dus: Michael Schumacher maakte na enkele jaren afwezigheid zijn F1-comeback bij Mercedes. Zijn beste resultaat mag dan ‘slechts’ een podiumplaats in Valencia geweest zijn, toch meent Fry dat Schumacher mee aan de basis heeft gelegen van de successen die het Mercedes F1 team de voorbije jaren heeft behaald.

“Na een erg goede race of zelfs een overwinning heb je al snel de neiging om de debriefing kort te houden en naar een biertje te grijpen. Door hem zagen we in dat we zo’n moment moesten benutten. Michael had, ondanks zijn zeven wereldtitels en het feit dat hij multimiljonair was, een ongelooflijke wil om nog drie of vier uur te blijven zitten en alles na te bespreken. Dat was echt ongeëvenaard.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Michael SchumacherMercedes

Esteban Ocon: “Naast de baan is er veel respect tussen Max Verstappen en mezelf”

26 januari 2020 — Esteban Ocon en Max Verstappen zullen dit jaar opnieuw elkaar tegenkomen tijdens F1-races. Volgens sommigen belooft dat vuurwerk te geven maar Ocon zelf meent dat er naast de baan onderling veel respect is.

“We zijn professionele rijders, het is dan ook belangrijk om geen problemen te creëren. Wat de laatste keer op de baan gebeurde, gebeurde effectief op de baan en naast de baan moeten we anders denken,” aldus Ocon tegenover Laurence Edmondson van ‘ESPN’.

Die laatste keer was het robbertje dat werd uitgevochten na de GP van Brazilië. Tijdens de race kwam het tot een aanrijding tussen Verstappen en Ocon die zich probeerde te ontdubbelen. Het scheelde na afloop van de race geen haar of Verstappen was letterlijk op de vuist gegaan met Ocon. Uiteindelijk bleef het bij wat duw en trekwerk.

“Uiteraard was er een bepaalde spanning toen we destijds tegen elkaar reden. We hebben echter altijd respect tegenover elkaar getoond en dat is belangrijk.”

Die spanning was er volgens Ocon al van in de karting, wat normaal is want racepiloten willen immers alles in het werk stellen om te winnen.

“Van zodra we elkaar in de karting tegen kwamen raceten we erg close tegen elkaar, maar zelfs met Charles Leclerc was de strijd nog heviger met hem.”

“Toen ik de karting verliet raceten ze nog tegen elkaar en dat zorgde af en toe voor serieus vuurwerk. Vervolgens streden we in de Formule 3 voor de titel en was er een enorme rivaliteit, net zoals dat in veel sporten vaak tussen twee personen is.”

“Maar zoals ik reeds zei, het belangrijkste is dat je op en naast de baan anders denk. Naast de baan moet er respect zijn en dat is echt wel het geval,” besloot Ocon.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Esteban OconMax Verstappen

F1-koorts neemt toe in Nederland

26 januari 2020 — Na vijfendertig jaar krijgen we in 2020 weer een GP van Nederland en hoewel het nog wachten is tot drie mei neemt de F1-koorts al serieus toe bij onze Noorderburen.

Hoewel het nog wachten is tot drie mei alvorens de de GP van Nederland effectief van start zal gaan zijn de Red Bull-bolides al twee keer gespot boven de Moerdijk. Een eerste keer op eenentwintig januari op de boulevard in Zandvoort en zaterdag in de haven van Rotterdam.

Alles wijst erop dat Red Bull de thuisrace van Max Verstappen groots wil aanpakken met een uitgebreide promovideo. In Rotterdam waren er twee bolides te zien die tussen de vrachtcontainers door aan het scheuren waren.

Uit de tweets van Max Verstappen konden we opmaken dat hij niet zelf achter het stuur zat want hij was, samen met zijn Red Bull-collega’s, aanwezig bij de wereldbeker Skiën die dit weekend de legendarische ‘Hahnenkamm’ aandoet in Kitzbühel, Oostenrijk.

 


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van NederlandRed Bullvideo

“Ferrari gaat ‘Mercedes-strategie’ hanteren tijdens F1-wintertest”

26 januari 2020 — Ferrari gaat een gelijkaardige aanpak hanteren als Mercedes vorig jaar tijdens de F1-wintertests.

Vorig jaar domineerde Ferrari de F1-wintertests in Barcelona maar toen het seizoen van start ging was het Mercedes dat het te kloppen team was. Mercedes had tijdens de F1-wintertests verstoppertje gespeeld en dan vooral tijdens de eerste testweek.

Tijdens die eerste testweek had Mercedes immers een basisversie van haar F1-bolide ingezet zonder heel wat aerodynamische onderdelen die op de uiteindelijke versie zouden komen. Mercedes reed dus met een zwaar verouderd aerodynamisch concept rond en strooide zo zand in de ogen van de concurrentie.

Volgens de Italiaanse versie van ‘Motorsport.com’ is Ferrari nu iets gelijkaardig van plan tijdens de komende F1-wintertests. Ferrari zou tijdens de eerste F1-wintertest net als Mercedes vorig jaar een basisversie willen inzetten die enkel ‘mechanisch’ up to date is.

Ferrari wil met die versie tijdens de eerste drie testdagen vooral nagaan of alles probleemloos werkt. Pas nadien zou Ferrari tijdens de tweede driedaagse F1-test in Barcelona een pakket met aerodynamische onderdelen op de wagen plaatsen.

Naast het feit dat de concurrentie pas een week later de aerodynamische onderdelen te zien krijgt, heeft de aerodynamica-afdeling van Ferrari daardoor ook een week meer de tijd om onderdelen te ontwikkelen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: FerrariMercedes

VIDEO: Red Bull neemt promo-video op voor F1 in Nederland

25 januari 2020 — Volgens 'Omroep West' heeft Red Bull vanmiddag een promovideo opgenomen voor de F1-race in Zandvoort. Verschillende video's verschenen op het internet waarin we inderdaad Red Bull-bolides zien.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van NederlandRed Bullvideo

“Lewis Hamilton wil 120 miljoen euro voor contractverlenging bij Mercedes”

25 januari 2020 — Zeer hoge financiële eisen vanwege Lewis Hamilton zouden naar verluidt een contractverlenging van de Brit bij het Mercedes F1 team in de weg staan.

Na de contractverlengingen van Max Verstappen bij Red Bull en Charles Leclerc bij Ferrari lijkt de kans bijna volledig verdwenen te zijn dat Hamilton in 2021 de overstap naar een ander F1-team maakt. Alles lijkt er dan ook op te wijzen dat Hamilton gewoon bij Mercedes zal bijtekenen.

Er zou een contractverlenging van twee jaar op tafel gelegen hebben waarbij Hamilton naar verluidt 90 miljoen euro zou verdienen, 45 miljoen euro per seizoen. Hamilton zou echter meer willen, veel meer ...

Volgens de Italiaanse krant ‘Il Corriere dello Sport’ zou Hamilton 60 miljoen euro per seizoen gevraagd hebben, wat neerkomt op 120 miljoen euro voor twee seizoenen extra bij het Mercedes F1 team. Hamilton zou na zijn F1-afscheid ook Mercedes-ambassadeur willen worden.

Indien Mercedes diep in de geldbuidel tast kunnen ze Lewis Hamilton dus voor het leven aan zich verbinden. Ondanks het feit dat Hamilton een commercieel zeer hoge waarde heeft wringt daar echter het schoentje.

Ola Kallenius, de nieuwe topman van de Daimler-groep, heeft zich immers als doel gesteld om tegen 2022 een miljard dollar te besparen. De salariseisen van Lewis Hamilton staan haaks op die doelstelling.

Bij Mercedes zal er dan ook grondig moeten bekeken worden of ze alsnog een hoger salaris dan 45 miljoen euro per seizoen willen overwegen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Barrichello: “Lewis Hamilton is beter dan Senna en Schumacher”

25 januari 2020 — Volgens voormalig F1-piloot Rubens Barrichello is Lewis Hamilton beter dan Ayrton Senna en Michael Schumacher.

Rubens Barrichello racete zelf van 1993 tot en met 2011 in de Formule 1 en heeft ook nog steeds het record van meeste aantal F1-races ooit op zijn naam staan.

In zijn lange F1-carrière heeft Barrichello tegen heel wat verschillende rijders gereden, waaronder Ayrton Senna, Michael Schumacher en Lewis Hamilton.

Wanneer de Braziliaan die drie F1-kampioenen vergelijkt dan vindt hij dat Hamilton over een talent beschikt dat net iets beter is dan dat van Ayrton Senna en Michael Schumacher.

“Hamilton heeft een talent dat waarschijnlijk nog grootser is dan Ayrton en Schumacher,” zei Barrichello tegenover ‘ESPN Brazilië’.

“Het enige dat hij mistte was maturiteit. Op dat vlak heeft hij echter vooruitgang geboekt, dat zie je momenteel.”

Volgens Barrichello bestaat de perfecte rijder dan ook uit een combinatie van de kwaliteiten van Hamilton, Schumacher en Senna.

“De perfecte rijder zou het talent van Ayrton hebben, de moed van Schumacher en de coördinatie van Hamilton. Dat zou wat zijn om te zien!”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Terugblik: Tien jaar geleden keerden Michael Schumacher en Mercedes terug naar de F1

25 januari 2020 — Vandaag exact tien jaar geleden keerden Michael Schumacher en Mercedes terug naar de Formule 1. Toen werd immers de Mercedes W01 aan het grote publiek voorgesteld.

Michael Schumacher maakte na enkele jaren afwezigheid zijn comeback als racepiloot terwijl Mercedes na de overname van het Brawn GP-team opnieuw een eigen fabrieksteam in de F1 had. Daarvoor was het wel actief in de F1 als motorleverancier.

Voor Schumacher werd de F1-comeback niet echt een succes terwijl ook Mercedes tijdens de eerste jaren heel wat problemen ondervond. Pas in 2014 werd de renstal echt succesvol en dat had het voor een groot deel te danken aan haar erg krachtige en efficiënte V6-hybridemotor.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Michael SchumacherMercedes

Drukke agenda brengt viering 70 jaar F1 in het gedrang

25 januari 2020 — De plannen om de zeventigste verjaardag van de Formule 1 te vieren in Londen in de maand mei komen in het gedrang door de drukke F1-kalender in 2020.

Op dertien mei aanstaande zal het zeventig jaar geleden zijn dat de eerste GP in het wereldkampioenschap Formule 1 plaats vond in Silverstone. Onder het motto van “it’s coming home” plant Liberty Media een evenement in Londen tijdens het weekend van zestien en zeventien mei om dat te vieren.

Dat zint de teams echter niet want het evenement valt tussen het ‘back to back’-weekend van Zandvoort en Spanje en de GP van Monaco. Het wordt dan wel erg druk.

Liberty Media hoopt de teams te kunnen overtuigen maar volgens ‘RaceFans.net’ hebben die laatste laten weten bezorgd te zijn over de plannen.

Komend seizoen bevat al een record aantal races van tweeëntwintig. Daarbij komt ook nog het feit dat er een evenement wordt gepland in een ander land dan dat waar de volgende race gehouden wordt en dat maakt dat de druk groot wordt voor het personeel.

In 2020 zijn er al drie evenementen gepland, de week na de GP van Bahrein zal het eerste plaatsvinden in Kyalami. Voor het laatste, in New York, moet nog een datum vastgelegd worden. 

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuws

Overzicht: Wanneer worden de nieuwe F1-bolides voorgesteld?

25 januari 2020 — Steeds meer teams hebben de presentatiedatum van hun nieuwe F1-bolide bekendgemaakt, Alfa Romeo Racing is de jongste in de rij maar. Een overzicht van wanneer de nieuwe F1-bolides voorgesteld worden.

Overzicht presentaties F1-bolides 2020:
11 feb. Scuderia Ferrari
12 feb. Renault F1 Team
13 feb. McLaren F1 Team
14 feb. AlphaTauri Honda
14 feb. Mercedes AMG Petronas Motorsport
19 feb. Alfa Romeo Racing


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultFerrariRacing Point F1HaasMcLarenMercedesRed BullSauberToro RossoWilliams

VIDEO: Ott Tanak maakt ongelooflijke crash tijdens Rally van Monte Carlo

24 januari 2020 — Regerend rallykampioen Ott Tanak heeft tijdens de Rally van Monte Carlo moeten opgeven na een spectaculaire crash.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsvideo

“Ferrari in de problemen met haar nieuwe F1-bolide”

24 januari 2020 — Volgens diverse berichten zou Ferrari met haar nieuwe F1-bolide de nodige problemen ondervinden, wat dan weer leidt tot teleurstellende prestaties.

De doorgaans goed ingelichte Italiaanse journalist Leo Turrini schrijft op zijn blog dat de nieuwe F1-bolide van Ferrari in de windtunnel minder goed presteert dan verwacht.

“De resultaten van de simulator en de windtunnel laten geen grootse indruk na bij de engineers,” aldus Turrini.

Eerder deze week berichtte ook het Duitse ‘Auto Bild’ al dat de nieuwe Ferrari F1-bolide zwakker aerodynamische data genereerde: “De resultaten zijn zwakker dan verwacht”.

Ferrari had vorig jaar een wagenconcept met weinig downforce waardoor het zeer snel was op de rechte stukken maar tegelijkertijd veel tijd verloor in de bochten. Met de 2020-bolide wil het meer downforce genereren en daardoor sneller worden in de bochten.

Uiteraard is het ook de vraag of Ferrari niet doelbewust iedereen zand in de ogen wil strooien ...

De eerste afspraak is op 11 februari, wanneer Ferrari haar nieuwe F1-bolide aan het grote publiek voorstelt. Op 19 februari begint vervolgens de eerste F1-wintertest.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

Alfa Romeo presenteert F1-bolide op eerste dag van wintertest in Barcelona

24 januari 2020 — Ook Alfa Romeo Racing heeft de presentatiedatum van haar nieuwe F1-bolide bekendgemaakt.

Alfa Romeo Racing wacht tot de eerste dag van de eerste F1-wintertest in Barcelona op het doek van haar nieuwe F1-bolide te halen. De presentatie zal voorafgaand aan het begin van de eerste testdag plaatsvinden.

De naam van de renstal wijzigt door de komst van Robert Kubica als reserverijder naar Alfa Romeo Racing Orlen. Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi zijn net als vorig jaar de twee racepiloten.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Sauber

Vormt het coronavirus een bedreiging voor de F1-race in China?

24 januari 2020 — De uitbraak van het coronavirus in China bedreigt diverse autosportevenementen die de komende maanden doorgaan in het land.

Het coronavirus heeft China hoe langer hoe meer in haar greep. Steeds meer mensen raken besmet en heel wat maatregelen worden genomen om de verspreiding van het virus te vermijden.

Onder andere de miljoenenstad Wuhan is van de buitenwereld afgesloten en er is ook beslist om heel wat evenementen waar veel mensen op afkomen te annuleren. Ook autosportevenementen vallen daaronder en de autosportfederatie van China heeft alvast besloten om een rally te annuleren.

In een verklaring van de Chinese auto- en motorsportfederatie CAMF stond dat besloten was om alle sportevenementen tot april te annuleren. Dat zou betekenen dat de Formule E-race in Sanya niet zou doorgaan. Uiteindelijk volgde een rechtzetting waarin werd gesteld dat de situatie wordt opgevolgd maar dat de Formule E-race voorlopig gewoon doorgaat.

De Formule 1-race in de buurt van Shanghai staat gepland op 19 april en is voorlopig dus niet bedreigd, al zal veel afhangen van het feit of de verspreiding van het coronavirus ingedijkt kan worden.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van China

VIDEO: Animatie Circuit Zandvoort in aanbouw

24 januari 2020 — VolkerWessels toont ons in een mooie animatie hoe het Circuit Zandvoort verandert.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Nederlandvideo

“De verhalen over Michael Schumacher zijn niet altijd waar”

24 januari 2020 — Volgens Nick Fry, voormalig CEO van het Mercedes F1 team, moeten we niet alle verhalen geloven die over Michael Schumacher de ronde doen en was Schumacher best een teamspeler, ook tegenover zijn teamgenoten.

Na jaren van dominantie in de Formule 1 bij Ferrari, en door heel wat bedenkelijke manoeuvres, had Michael Schumacher in de Formule 1 een bepaalde reputatie opgebouwd. Er deden dan ook heel wat verhalen over de zevenvoudig F1-kampioen de ronde.

Toen de zevenvoudig F1-kampioen in 2010 mee aan de wieg stond van het huidige Mercedes F1 team deden dan ook de wildste verhalen de ronde over zijn samenwerking met teamgenoot Nico Rosberg.

Die laatste beweerde ooit zelfs dat Schumacher voorafgaand aan de kwalificatie in Monaco bewust de ‘enige’ wc bezette om Rosberg onder druk te zetten. Rosberg moest dringend naar de wc maar het bleef naar verluidt maar duren en de Duitser zocht dan maar een emmer.

Rosberg, die in 2016 zelf F1-kampioen zou worden na psychologische spelletjes met teamgenoot Lewis Hamilton, heeft steeds beweerd dat Schumacher bij Mercedes altijd dergelijke psychologische spelletjes met hem speelde.

Nick Fry was destijds de grote baas bij het Mercedes F1 team en stelt zich echter vragen bij de verhalen die over Schumacher en Rosberg de ronde doen.

“Ik weet niet juist of het waar is maar het zou me verbazen als dat zo was,” aldus Fry tijdens een podcast van ‘Flat Chat’.

“Ik heb geen psychologische spelletjes tussen beide rijders gezien. Het was eigenlijk net omgekeerd. Michael vervulde een vaderlijke rol voor Rosberg binnen het team.”

“Michael was een geweldige teamspeler,” voegde Fry eraan toe. “Hij wist dat hij alleen maar zijn uiterste best kon doen wanneer anderen dat ook deden.”

Volgens de voormalig CEO van het Mercedes F1 team is het een eigenschap die ook Lewis Hamilton nu heeft.

“Ook Hamilton beseft dat hij alleen kan winnen wanneer iedereen in Brackley het perfect doet. Michael Schumacher, een meester in de F1, begreep dat ook,” besloot Fry.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Michael SchumacherNico RosbergMercedes

Kimi Raikkonen: “Het record van meeste F1-races ooit boeit me niet”

24 januari 2020 — Naar alle waarschijnlijkheid breekt Kimi Raikkonen dit jaar het record van meeste aantal F1-races ooit maar daar wordt de Fin helemaal niet enthousiast van.

Raikkonen heeft sinds zijn debuut bij het Zwitserse Sauber F1 team in 2001 maar liefst 313 races op zijn naam staan. Daarmee komt de Fin slechts tien races tekort om het record van Rubens Barrichello te evenaren.

Met maar liefst tweeëntwintig races op de F1-kalender komend seizoen zal Raikkonen normaal het record verbreken en op zijn naam zetten. Raikkonen zelf vindt er zelf echter niets bijzonder aan.

“Daar wordt ik niet opgewonden van,” aldus Raikkonen volgens de officiële F1-website.

“Het doet me niets, maar ik ben wel opgewonden dat ik er komend jaar nog eens voor kan gaan en me tegenover het voorbije jaar kan verbeteren. We hebben lessen getrokken van wat we vorig jaar fout en goed hebben gedaan en slaagden erin om iets naar voor op te schuiven.”

“Het is echter te vroeg om ons aan voorspellingen te wagen. Eenmaal we met de wagens deelnemen aan de eerste F1-race zullen we een idee krijgen van hoe we er voor staan.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Kimi RaikkonenSauber

VIDEO: McLaren toont ons hoe haar nieuwe F1-bolide gemaakt wordt

23 januari 2020 — McLaren onthult op 13 februari haar nieuwe F1-bolide maar gunt ons nu al een blik achter de schermen bij de bouw van de wagen zonder ons al te veel details te onthullen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: McLarenvideo

“Renault-motor moet alleen Ferrari laten voorgaan”

23 januari 2020 — Volgens Renault F1-motorbaas Rémi Taffin is de huidige Renault-motor zo krachtig dat hij alleen de krachtbron van Ferrari moet voor laten gaan.

Het blijft moeilijk inschatten hoe de effectieve krachtsverhoudingen tussen de motorleveranciers liggen. Lange tijd had Mercedes de krachtigste motor maar al enige tijd is het Ferrari dat de beste motor heeft.

Renault heeft naar eigen zeggen ondertussen de tweede krachtigste motor en houdt Mercedes naar verluidt nipt achter zich.

“We zien een erg close gevecht met Mercedes en Ferrari op het vlak van motor-performance,” aldus Taffin tegenover ‘Auto Motor und Sport’.

‘Mercedes bevindt zich iets achter ons, Ferrari bevindt zich voor ons. Honda bevindt zich een stap achter ons.”

Belangrijk is volgens Taffin dat de verschillen op het vlak van motorvermogen momenteel veel minder klein zijn.

“Vandaag de dag spreken we echter niet meer over verschillen van 50 kilowatt. Met Ferrari en Mercedes is er slechts een verschil van vijf en tien kilowatt, terwijl Honda iets van een vijftien à twintig kilowatt achterstand heeft.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Renault

F1 en FIA ondertekenen actieplan voor klimaatdoelstellingen 2030

23 januari 2020 — De Formule 1 en de FIA ondertekenen het ´Sports for Climate Action Framework’ van de Verenigde Naties om de klimaatdoelstellingen voor 2030 te halen.

Ook de Formule 1 en de autosport in het algemeen ontsnappen niet aan de klimaatgekte want de F1 en de FIA ondertekenen het ‘Sports for Climate Action Framework’ van de VN en daarmee willen ze bevestigen dat ze de klimaatdoelstellingen voor 2030 willen halen.

Het document kwam er in de rand van de klimaatconferentie van 2018 in Polen en sindsdien hebben al verschillende sporttakken zoals bijvoorbeeld de Formule E, de Internationale Skifederatie (FIS) en de NBA het ondertekend.

Nu heeft dus ook de Formule 1 zijn krabbel gezet onder het document dat als volgt klinkt in de inleiding:  “De opwarming van de aarde bedreigt onze planeet en de toekomstige generaties. Om de uitdaging aan te gaan moeten alle sectoren, inclusief de sportsector, actie ondernemen om de doelstellingen van het Verdrag van Parijs inzake klimaatverandering te bereiken.”

In november vorig jaar kwam de F1 al naar buiten met het ambitieuze plan om tegen 2030 CO2-neutraal te zijn. De sport wil zich ook verder inzetten om haar fans milieubewuster te maken en zelf wil ze haar impact op het milieu tot een minimum reduceren door te gaan voor duurzaamheid en dit ook duidelijk te communiceren.

De huidige F1-baas, Chase Carey, is er van overtuigd dat zijn sport haar ecologische voetafdruk kan verkleinen door al die initiatieven.

“Vorig jaar publiceerde de Formule 1 zijn eerste duurzaamheidsstrategie waarin onze belangrijke rol in de strijd tegen de klimaatverandering wordt uiteengezet”, benadrukt hij.

“We zijn zeer verheugd om de inspanningen van de Verenigde Naties op dit gebied te steunen. We zullen nauw samenwerken met de FIA, de teams en onze partners om ervoor te zorgen dat we onze plannen waarmaken en dat er betekenisvolle veranderingen plaatsvinden”.

Ook de FIA laat zich niet onbetuigd. Volgens voorzitter Jean Todt zal het ondertekenen van het verdrag de dynamiek binnen zijn organisatie alleen maar versterken. De FIA streeft ernaar om het bewustzijn te vergroten en als rolmodel te fungeren op het gebied van duurzaamheid.

“Van de introductie van hybride-motoren in de Formule 1 tot de oprichting van de Commissie voor Milieu en Duurzaamheid investeert de hele FIA veel tijd, energie en financiële middelen om milieu-innovatie te bevorderen,” aldus Todt.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsFIA

Ook Charles Leclerc krijgt zijn eigen tribunes tijdens F1-races

23 januari 2020 — Na de zogenaamde Max Verstappen-tribunes, zijn er nu ook tribunes speciaal voor fans van Charles Leclerc.

Tijdens verschillende raceweekends zijn er al speciale tribunes voor fans van Max Verstappen, onder andere tijdens de thuisrace van Red Bull in Oostenrijk en tijdens de GP van België.

Het initiatief kreeg eerder ook al navolging tijdens de GP van Spanje waarbij fans van Carlos Sainz een speciale tribune hadden. Ferrari-rijder Charles Leclerc veroverde vorig jaar de harten van de fans en ook de Monegask krijgt nu zijn ‘eigen’ tribunes.

Tijdens de GP van Monaco zal er een speciale tribune ingericht worden voor fans van Leclerc. Fans die een ticket voor de tribune kopen krijgen allerlei gadgets en maken ook kans op een rondleiding in de F1-paddock.

Naast de GP van Monaco zal er ook tijdens de race in Frankrijk een speciale Charles Leclerc-tribune zijn.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Charles LeclercFerrari

Argentinië droomt van een terugkeer naar de F1

23 januari 2020 — Uit Argentijnse hoek bestaat er interesse om na meer dan twintig jaar weer een GP van Argentinië op de F1-kalender te hebben. Als de race er wil komen zal er wel de nodige steun uit privé-hoek moeten komen.

Aan interesse geen gebrek om nieuwe races te organiseren in de Formule 1. Eerder waren er al geruchten dat een GP van Saudi-Arabië nakende is en nu laat de Minister van Toerisme van Argentinië, Matias Lammens, aan het Spaanse ‘AS’ ook weten geïnteresseerd te zijn om de F1 terug te halen.

“Dit zou zeer interessant zijn voor sport en het toerisme in Argentinië”, zegt Lammens. “Ik denk dat we met enkele particuliere sponsors kunnen samenwerken om het mogelijk te maken.”

De laatste keer dat de F1 Argentinië aandeed was in Buenos Aires in 1998 en de eerste keer was in 1953. Maar het is niet omdat het al meer dan twintig jaar geleden is dat de F1 in Argentinië was dat ze hebben stilgezeten op het vlak van motorsport.

Sinds 2014 is er een race in de MotoGP en sinds 2017 is er ook een race van het WTCC, het wereldkampioenschap voor touringcars. Het Wereldkampioenschap Superbikes organiseert ook een manche in Argentinië net zoals het Wereldkampioenschap Rally (WRC) dat doet in 2020.

Het is nu afwachten hoe realistisch de plannen voor een terugkeer van de F1 naar Argentinië zijn want de voorbije jaren zijn er wel vaker geruchten over een race in Argentinië geweest maar die plannen zijn nooit echt concreet geworden.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuws

“Niemand geloofde me toen ik zei dat Leclerc Vettel zou verslaan”

23 januari 2020 — Esteban Ocon is er steeds van overtuigd geweest dat Charles Leclerc tijdens zijn eerste seizoen bij Ferrari Sebastian Vettel zou verslaan.

Esteban Ocon keert dit jaar terug naar de Formule 1 als racepiloot. Ocon greep net naast een racezitje bij Mercedes maar als racepiloot bij Renault hoopt hij om opnieuw te kunnen strijden met Charles Leclerc.

Ocon racete in het verleden erg vaak in dezelfde raceklassen als Leclerc en hij weet dus hoe getalenteerd en hoe goed Leclerc is. Voor Ocon was het dan ook geen verrassing dat Leclerc het tijdens zijn eerste seizoen bij Ferrari zo goed deed.

“Ik zei tegen iedereen, inclusief Mercedes, dat Charles dit niveau zou halen en na enkele races Sebastian zou verslaan. Niemand geloofde me toen,” zei Ocon tegenover ‘ESPN’. “Nu doen ze dat wel!”

“Ik heb erg lang tegen Charles geracet en hij is één van de moeilijkste rijders om tegen te racen, en ik heb tegen hem en Max gereden. Het waren de twee beste.”

“Ik ben dan ook niet echt verrast. Ik hoop vooral dat we erg lang tegen elkaar in de Formule 1 zullen racen en hopelijk in de toekomst ook voor de titel zullen strijden.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Charles LeclercEsteban OconFerrari

“Honda voerde gesprekken met Lewis Hamilton over F1-racezitje”

23 januari 2020 — Nick Fry voerde naar eigen zeggen als teambaas van het Honda F1-team, de voorloper van het Mercedes F1-team, al gesprekken met Lewis Hamilton over een racezitje in de F1.

Lewis Hamilton debuteerde in 2007 in de Formule 1 bij het McLaren F1 team en maakte in 2013 de overstap naar Mercedes. De Brit zijn F1-carrière had er echter volledig anders kunnen uitzien.

Nick Fry was bij de overstap van Hamilton van McLaren naar Mercedes teambaas bij Mercedes maar daarvoor was Fry ook al de teambaas geweest bij het Honda F1-team, de voorganger van het Mercedes F1 team.

Fry was uiteraard nauw betrokken bij de overgang van Hamilton naar Mercedes maar ook toen hij jaren voordien nog teambaas was van het Honda F1-team had hij zijn oog laten vallen op de jonge Brit.

In een podcast van ‘F1 Racing’ laat Nick Fry immers verstaan dat Honda interesse had in Hamilton toen die nog in de GP2 reed. Indien McLaren Hamilton niet naast Alonso onder contract had gelegd zou de kans groot geweest zijn dat we Hamilton voor Honda hadden zien racen.

“De eerste gesprekken met Hamilton begonnen veel eerder. Onze sportief directeur bij Honda, Gil de Ferran, heeft in zijn huis in Oxford met Lewis rond de tafel gezeten toen hij nog geen Formule 1 reed,” zei Fry.

“Mocht McLaren Lewis geen racestoeltje gegeven hebben dan waren wij er klaar voor. Ik ben er echter van overtuigd dat Lewis en zijn vader Anthony ook met andere teams in gesprek waren.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: HondaLewis HamiltonMercedes

Releasedatum tweede seizoen Netflix F1-serie ‘Drive to Survive’ bekend

22 januari 2020 — De releasedatum van het tweede seizoen van de zeer populaire F1-serie 'Drive to Survive' is bekendgemaakt.

Op de Belgische twitter-account van Netflix valt nog niets te lezen maar op diverse andere accounts, waaronder de Amerikaanse en Franse, is de releasedatum van het tweede seizoen van de serie ‘Drive to Survive’ terug te vinden.

Het tweede seizoen van de immens populaire serie wordt gereleased op 28 februari. Een dikke veertien dagen voor aanvang van het nieuwe F1-seizoen kunnen we dus kijken naar de blik achter de schermen van het F1-seizoen 2019.

Voor de Formule 1 was ‘Drive to Survive’, ondanks het ontbreken van de medewerking van Mercedes en Ferrari een schot in de roos. De reeks was niet alleen bij F1-fans maar ook bij gewone Netflix-kijkers immens populair.

De serie zorgde volgens F1-eigenaar Liberty Media zelfs voor heel wat nieuwe F1-fans. Tijdens het tweede seizoen zullen Ferrari en Mercedes wel uitgebreid te zien zijn aangezien ze deze keer wel meewerkten.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuws

Ook Racing Point maakt presentatiedatum nieuwe F1-bolide bekend

22 januari 2020 — Het Racing point F1-team is een nieuwe naam die we kunnen toevoegen aan het lijstje met presentatiedata van de nieuwe F1-bolides voor het seizoen 2020.

De renstal liet via twitter weten dat het haar nieuwe F1-bolide op 17 februari zal voorstellen, twee dagen voor de eerste F1-wintertest die op het Circuit de Barcelona-Catalunya zal plaatsvinden.

Sergio Perez en Lance Stroll zullen net als vorig jaar voor het Racing Point F1-team racen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Racing Point F1

Kartingcircuit Michael Schumacher gered van ondergang

22 januari 2020 — Het kartingcircuit van Michael Schumacher met bijhorend complex is gered van de ondergang, zo bericht 'Kölner Express'.

Het kartingcomplex dreigde lange tijd in handen te komen van het energieconcern RWE. Al meerdere jaren voerden de lokale overheden gesprekken met RWE over de overname van het terrein rond de kartbaan van Michael Schumacher.

Er werd een uitbreiding van een bruinkool-groeve beoogd en daarbij liet RWE al verstaan dat het behoud van het kartingcircuit van Michael Schumacher niet prioritair was.

De inspanningen van een milieuclub hebben er echter voor gezorgd dat de kartingbaan zal kunnen blijven bestaan. De ‘Erftlandring’ die normaal deels op het traject lag waar een toegangsweg voor de bruinkoolmijn zou moeten is daardoor gered.

De familie Schumacher is voor tweederde eigenaar van het kartingcomplex, het resterende deel behoort toe tot de kartclub.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsMichael Schumacher

Formule 1 steunt slachtoffers bosbranden Australië via unieke veilingen

22 januari 2020 — Ook de Formule 1 wil de slachtoffers van de bosbranden in Australië ondersteunen en daarvoor organiseert het enkele unieke veilingen.

Tijdens de diverse veilingen worden onder andere meet-and-greets met rijders en belangrijke mensen uit de Formule 1 geveild. Diverse teams stellen hiervoor rijders en personeelsleden ter beschikking.

Mercedes (Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en Toto Wolff), Ferrari (Mattia Binotto), Red Bull Racing (Verstappen en Albon), McLaren (Lando Norris en Carlos Sainz), Racing Point F1 (Sergio Perez en Lance Stroll), Williams (George Russell, Nicholas Latifi en Claire Williams) doen alvast mee aan de meet-and-greets.

Van de Australische rijder Daniel Ricciardo zullen er handschoenen en raceboots geveild worden. Kevin Magnussen zal dan weer in Australië met een speciale helm rijden die eveneens geveild wordt. Ook zal er geboden kunnen worden op racepakken van Max Verstappen Alexander Albon, Romain Grosjean en Daniil Kvyat.

Fans zullen voor een unieke beleving ook kunnen bieden op een ‘hot lap’ met de safety car op het circuit van Albert Park. Pirelli biedt dan weer een ‘Paddock Club Experience’ aan en dineren met Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1 behoort ook tot de mogelijkheden. Verschillende F1-teams bieden daarnaast rondleidingen aan.

Interesse om de slachtoffers van de bosbranden te steunen en een bod uit te brengen?

Je kan terecht op https://www.f1authentics.com. De veiling gaat vandaag van start en loopt af op 9 februari.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsGP van Australië

Hamilton: “Op een bepaald moment zal het fysiek minder gaan”

22 januari 2020 — Lewis Hamilton voelt zich naar eigen zeggen fitter dan ooit maar hij beseft dat er vroeg of laat een moment zal komen dat zijn fysieke paraatheid zal afnemen.

Met zijn vijfendertig lentes zal Lewis Hamilton komend seizoen de op een na oudste rijder op de startgrid zijn, enkel Kimi Raikkonen doet ‘beter’. De zesvoudige wereldkampioen grapte onlangs nog dat hij Raikkonen moest betalen om door te gaan omdat hij anders zelf het ouderdomsdeken van de F1-rijders zou zijn.

Tot nu toe voelt Hamilton zich echter nog in topvorm, zowel op fysiek als op mentaal vlak.

“Ik moet Kimi gaan betalen om te blijven zodat ik niet de oudste ben,” grapte Hamilton in een interview met GQ Hype.

“Gelukkig denk ik dat hij doorgaat. Ik voel me helemaal niet oud, ik voel me zo jong als altijd. Ik voel me fitter dan ooit.”

“Alles werkt nu gewoon beter, met de ervaring die ik heb. Ik denk niet eens dat het moeilijker is om fysiek in vorm te blijven, hoewel ik er zeker van ben dat dat op een gegeven moment onvermijdelijk zal gebeuren.”

Hamilton brengt ook de nodige uren in de fitness door maar hij is er niet van bezeten zoals bijvoorbeeld Michael Schumacher, die ook tijdens de raceweekends veel in de gym was terug te vinden.

“Het is anders voor ons allemaal,” legde Hamilton uit. “Wat voor Michael zou werken, werkt niet voor mij. Je moet altijd je eigen weg vinden.”

“Je kunt jezelf gemakkelijk mentaal overbelasten en de mentale kant is de sleutel. Dat is iets wat ik onder de knie heb en de fysieke kant is ook nog steeds erg belangrijk.

“De auto’s worden steeds sneller en we breken records. Dat betekent dat de auto’s moeilijker worden op fysiek vlak, met de G-belasting die we hebben.”

“Een sportschool naar een circuit brengen werkt niet voor mij. Ik train niet tijdens de raceweekenden, het is niet goed voor me, ik heb het in het verleden geprobeerd.”

“Het draait allemaal om 100 procent energie tijdens het raceweekend voor mij. Het is niet dat het één meer doet dan het ander. Het gaat erom hoe je het in balans brengt.”

De laatste tijd is er ook veel te doen geweest over de veganistische levensstijl van Lewis Hamilton. Hijzelf beweert dat het hem winst oplevert en dat het zijn leven veranderd heeft.

“We hebben geleerd om melk te drinken en vlees te eten voor eiwitten en ik ben gaan kijken naar alternatieven voor dit alles.”

“Het eerste ding was, wat gebeurt er met de dieren? Ten tweede, de impact die het kan hebben op je lichaam. Dat is een gratis voordeel dat ik ga nemen. Als niemand anders het wil, dan is dat hun verlies.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

De Formule 1 bereikte 1,9 miljard kijkers in 2019

22 januari 2020 — Voor het derde jaar op rij heeft de Formule 1 als sport meer kijkers bereikt. In 2019 bereikte de Formule 1 maar liefst 1,922 miljard kijkers.

De Formule 1 bereikte het enorm hoge kijkcijfer via tv en haar digitale platformen. Naar de sport kijken gebeurt immers al lang niet meer alleen via tv maar ook via onder andere streaming.

Brazilië, Duitsland, Italië, Groot-Brittannië en Nederland blijven de belangrijkste markten voor de Formule 1. De grootste procentuele stijging wat het aantal kijkers betreft vinden we terug in Polen. Daar zorgde de F1-comeback van Robert Kubica voor een stijging van maar liefst 256 procent, gevolgde door de regio van het Midden-Oosten en Noord-Afrika (+228%).

Ook in Griekenland (+75%), Nederland (+56%), Italië (+29%) en Duitsland (+23%) zagen we enorm grote stijgingen wat de kijkcijfers betreft. In de Verenigde Staten en China beperkte de groei zich tot respectievelijk zeven en vijf procent.

De GP van Italië, die voor het eerst in jaren door Ferrari gewonnen werd, had het grootste aantal kijkers: 112 miljoen kijkers zagen Charles Leclerc winnen, het grootste aantal sinds de GP van Mexico in 2016.

Ook op de sociale media groeide de Formule 1 aanzienlijk. Het aantal volgers op de sociale media (Facebook, Twitter, Instagram en YouTube) groeide met 32,9 procent in vergelijking met 2018. De F1 behaalde tot slot op haar digitale platformen meer dan 1 miljard pageviews, bijna een verdubbeling in vergelijking met 2018.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

Recente foto’s van Michael Schumacher te koop aangeboden voor 1 miljoen pond

21 januari 2020 — Volgens het Britse 'The Mirror' zouden er recente foto's van Michael Schumacher aangeboden worden voor 1 miljoen Britse pond.

Momenteel is het een groot mysterie hoe Michael Schumacher er zes jaar na zijn dramatische ski-ongeluk in het Franse Méribel uitziet. Over de medische toestand van de zevenvoudig F1-kampioen is er bovendien maar bitter weinig geweten.

Nadat Schumacher uit zijn coma ontwaakte werd hij overgebracht naar zijn villa aan het meer van Genève. Daar wordt hij door een uitgebreid medisch team verzorgd en bijgestaan in zijn revalidatie.

Doordat zijn familie de medische toestand van Schumacher als een strikte privézaak beschouwt doen na jaren van stilzwijgen de wildste speculaties over Schumacher de ronde. Opmerkelijk is echter vooral dat er nooit foto’s of beeldmateriaal naar buiten zijn gelekt.

Tot nu, want volgens ‘The Mirror’ zouden er recente foto’s van Michael Schumacher te koop aangeboden worden er maar liefst 1 miljoen Britse pond voor gevraagd. Een onbekende zou de foto’s uit het huis van de familie Schumacher gesmokkeld hebben.

Corinna Schumacher zou de politie ingeschakeld hebben en advocaten van de familie hebben reeds laten verstaan dat het aanbieden van de foto’s een ernstige inbreuk is op de privacy van de zevenvoudig F1-kampioen.

Benieuwd of iemand het zal aandurven om de foto’s eventueel te publiceren. Naast de aankoopprijs van 1 miljoen pond kan mogelijk immers ook een gepeperde rekening en aanklacht van de advocaten van de familie Schumacher volgen.

Gevraagd naar de foto’s liet Sabine Kehm, de manager van Michael Schumacher, in een reactie weten dat de gezondheid van Michael Schumacher een privézaak is en liet verstaan er daarom ook geen commentaar op te willen geven.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Michael Schumacher

Ferrari geeft details over presentatie nieuwe F1-bolide op 11 februari

21 januari 2020 — Ferrari heeft meer info vrijgegeven over de presentatie van haar nieuwe F1-bolide voor komend F1-seizoen.

Al eerder raakte bekend dat Ferrari haar nieuwe F1-bolide op 11 februari zou voorstellen maar meer details over de presentatie ontbraken voorlopig nog. Vandaag liet de Scuderia weten dat de nieuwe F1-bolide in het historische Romolo Valli-theater in Reggio Emilia zal onthuld worden.

Geen presentatie dus in Maranello, waar de fabriek van Ferrari gevestigd is. Als reden voor de presentatie in Reggio Emilia haalt Ferrari aan dat 223 jaar geleden de Italiaanse driekleur daar werd geboren.

Fans zullen de presentatie van de nieuwe F1-bolide live kunnen volgen via de Facebook-pagina van Ferrari. De presentatie begint op 11 februari om 18u30.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

“Vroeger dacht je in een F1-bolide dat je ging sterven, nu zit je comfortabel”

21 januari 2020 — Volgens voormalig F1-piloot Karun Chandhok moeten de huidige F1-bolides de rijders veel meer angst aanjagen dan dat nu het geval is.

De huidige F1-bolides zijn erg veilig geworden en fysiek ook veel minder belastend voor de rijders. Volgens Karun Chandhok voelen veel rijders zich vandaag de dag dan ook te ‘comfortabel’ in de huidige generatie F1-bolides.

“De Mercedes F1-bolide is de meest perfecte wagen die ik ooit al gezien heb,” aldus Chandhok tijdens ‘Autosport International’, maar hij stelde zich tegelijkertijd ook de vraag of de F1-bolides vandaag de dag angstaanjagend genoeg zijn.

“Wanneer je het van buitenaf bekijkt stel je je de vraag of het goed is voor de Formule 1. Ik herinner me nog dat ik met Juan Pablo Montoya zijn Williams F1-bolide uit 2004 reed. Op veel vlakken denk ik dat het de top van F1-performance was.”

De Williams F1-bolide uit 2004 was naar eigen zeggen angstaanjagend en op dat vlak totaal niet te vergelijken met de wagens van nu.

“Ik was bang in iedere bocht. Iedere keer ik aan het stuur draaide, iedere keer dat ik op het gas ging dat ik dat de F1-bolide me ging vermoorden!”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsKarun Chandhok

Wat zijn de startnummers van de F1-piloten in 2020?

21 januari 2020 — Na de bekendmaking van het startnummer van Williams F1-piloot Nicholas Latifi zijn alle startnummers van de F1-piloten in 2020 bekend.

Latifi opteerde voor het startnummer 6, dat vroeger door Nico Rosberg werd gebruikt en dat sinds vorig jaar is vrijgekomen. Het startnummer 88 van Robert Kubica zien we dit jaar niet meer op de grid.

Ook het startnummer 27 van Nico Hulkenberg zullen we dit jaar niet meer zien. Bij het Renault F1-team wordt de Duitser immers vervangen door Esteban Ocon die met het startnummer 31 rijdt.

Lewis Hamilton mag als wereldkampioen met het startnummer 1 rijden maar opteert zoals gewoonlijk voor zijn startnummer 44.

De startnummers van alle F1-piloten die in 2020 zullen rijden en dit in oplopende volgorde:

#3: Daniel Ricciardo - Renault
#4: Lando Norris - McLaren
#5: Sebastian Vettel - Ferrari
#6: Nicholas Latifi - Williams
#7: Kimi Raikkonen - Alfa Romeo
#8: Romain Grosjean - Haas F1
#10: Pierre Gasly - Alpha Tauri
#11: Sergio Perez - Racing Point
#16: Charles Leclerc - Ferrari
#18 Lance Stroll - Racing Point
#20: Kevin Magnussen - Haas F1
#23: Alexander Albon - Red Bull
#26: Daniil Kvyat - Alpha Tauri
#31: Esteban Ocon - Renault
#33: Max Verstappen - Red Bull
#44: Lewis Hamilton - Mercedes
#55: Carlos Sainz Jr. - McLaren
#63: George Russell - Williams
#77: Valtteri Bottas - Mercedes
#99: Antonio Giovinazzi - Alfa Romeo


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultFerrariRacing Point F1HaasMcLarenMercedesRed BullSauberToro RossoWilliams

“Een vrouw als racepilote in de F1? Het is iets dichterbij gekomen”

21 januari 2020 — Volgens Jamie Chadwick, de winnares van de W Series, mogen vrouwen eindelijk opnieuw dromen van een racezitje in de koningsklasse van de autosport: de Formule 1.

Jamie Chadwick won vorig jaar het eerste seizoen van de W Series, een raceklasse waaraan alleen maar vrouwen mogen deelnemen.  Als winnares kreeg ze ook voor 500 000 dollar aan prijzengeld maar desondanks slaagde ze er niet in om een voldoende groot sponsorbudget rond te krijgen om deel te nemen aan het F3-kampioenschap.

Chadwick zal daardoor opnieuw in de W Series racen en haar titel proberen verdedigen. Tegelijkertijd is ze als ontwikkelingspilote ook verbonden aan het Williams F1 team. Ze zal in de F1-simulator van Williams het nodige testwerk verrichten.

Grote vraag is echter wanneer we voor het eerst sinds Lella Lombardi in 1976 opnieuw een vrouw aan een F1-race zullen zien deelnemen?

“Het is iets realistischer dan een jaar of twee geleden,” aldus Chadwick in een interview met ‘The Guardian’.

“Wanneer je denk dat je een racepiloot wil worden dan denk je uiteraard ook meteen dat je in de Formule 1 wil racen.”

Ferrari liet onlangs zelfs verstaan dat het een vrouw wil opnemen in haar Ferrari Driver Academy. Het leverde het Italiaanse merk felle kritiek op maar er is wel degelijk iets aan het veranderen in de autosportwereld.

De wijziging in de mentaliteit en de groeiende aandacht voor vrouwen in de autosport sterkt de ambitie en het geloof van Chadwick dat ze ooit zelf in de Formule 1 zal geraken.

“Vervolgens zeg je dat je nooit denkt dat het echt gaat gebeuren. Het is nog steeds een beetje ‘gek’ om te denken dat het op een dag wel mogelijk zal zijn.”

“Zelfs nu ik verbonden ben aan het Williams F1 team moet ik me soms in de arm knijpen om te beseffen of dit echt is. Maar het is mijn ultieme doel. Ik maak me echter geen illusies, het zal enorm moeilijk worden om dat te bereiken.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuws

Waarom rijdt Nicholas Latifi met het startnummer van Nico Rosberg?

21 januari 2020 — Nicholas Latifi heeft zijn startnummer voor de Formule 1 bekendgemaakt. Latifi koos het startnummer 6 waarmee Nico Rosberg vroeger in de Formule 1 reed.

Volgens het huidige reglement wordt er in de Formule 1 met vaste startnummers gereden, startnummers die rijders mogen kiezen en waarmee ze dan heel hun F1-carrière rijden.

Nico Rosberg nam na het behalen van de F1-wereldtitel in 2016 afscheid van de Formule 1 en wanneer een rijder twee jaar niet met zijn startnummer in de Formule 1 rijdt komt het desbetreffende startnummer vrij.

Vanaf vorig jaar kwam het startnummer 6 waarmee Nico Rosberg reed dus terug vrij. Nicholas Latifi koos het startnummer 6 omwille van een specifieke reden.

“De reden hiervoor is dat ik uit Toronto kom, een stad die ook bekend staat als ‘The Six’. Als je van daar komt dan is je netnummer 416 of 617. Het is misschien stom maar het is me bijgebleven en daarom koos ik dit nummer,” aldus Latifi.

In onderstaande video legt Nicholas Latifi uit waarom hij voor het startnummer 6 heeft gekozen:


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nicholas LatifiNico RosbergWilliams

Commercieel directeur Sean Bratches verlaat de Formule 1

20 januari 2020 — De Formule 1 heeft het vertrek van commercieel directeur Sean Bratches officieel bevestigd. Het was al langer duidelijk dat Bratches de Formule 1 omwille van familiale redenen zou verlaten.

Na de overname van de Formule 1 door Liberty Media werd Sean Bratches de commercieel directeur van de Formule 1. In die rol was Bratches ook de rechterhand van Chase Carey, de CEO van de Formule 1.

“De voorbije drie jaren waren een ongelooflijke belevenis, iets waarvan ik enorm heb genoten,” zei Sean Bratches in een reactie op zijn vertrek.

“Ik wil de Formule 1 persoonlijk bedanken voor hun inspanningen en toewijding, ze behoren tot de allerbeste en ik ben er van overtuigd dat ze de fans zullen blijven dienen en de komende jaren de uitgestippelde strategie zullen uitvoeren.”

“Ik ben trots dat ik de Formule 1 in een betere positie achter laat dan toen ik in 2017 de sport vervoegde.”

Bratches keert terug naar Amerika waar zijn familie ook woont. Van daaruit zal hij wel nog een adviserende rol voor de Formule 1 hebben.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsLiberty Media

Fernando Alonso verbreekt de samenwerking met McLaren

20 januari 2020 — Fernando Alonso is geen ambassadeur van McLaren meer, de Spanjaard heeft volgens het Spaanse 'Marca' de banden met zijn voormalige werkgever volledig verbroken.

Alonso racete vier jaar voor het McLaren F1-team en nam eind 2018 afscheid van de Formule 1. De samenwerking met McLaren werd echter op een ander niveau verder gezet. Alonso werd immers McLaren-ambassadeur.

Kort na zijn officieel F1-afscheid testte Alonso met een McLaren F1-bolide en ook daarna nam hij in de kleuren van McLaren deel aan de Indy 500. Die deelname draaide op een serieuze ontgoocheling uit want Alonso slaagde er niet in om zich voor de race te kwalificeren.

Fernando Alonso testte voor McLaren nog wel met de McLaren MCL34 tijdens de in-season test in Bahrein. Als McLaren-ambssadeur was hij ook tijdens verschillende raceweekends te zien bij McLaren.

Alonso verkende echter vooral andere horizonten in de autosport en volgens het Spaanse ‘Marca’ is de samenwerking tussen Alonso en McLaren stopgezet en heeft Alonso zijn functie als McLaren-ambassadeur neergelegd.

Na zijn debuut in de Dakar-rally de voorbije weken wil Fernando Alonso van een nieuwe deelname aan de Indy 500 een absolute prioriteit maken. Indien de Spanjaard erin slaagt om de Indy 500 te winnen dan heeft hij de befaamde ‘Triple Crown’ beet.

De tweevoudig F1-kampioen zou de tweede piloot in de geschiedenis kunnen zijn die de 24u van Le Mans, de Grand Prix F1 van Monaco en de 500 mijl van Indianapolis (IndyCar) wint, waarmee hij in de voetsporen zou stappen van de Brit Graham Hill.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Fernando AlonsoMcLaren

Nieuwe Alfa Romeo F1-bolide slaagt in ‘tweede zit’

20 januari 2020 — De nieuwe F1-bolide van Alfa Romeo is tijdens de tweede poging wel door de crashtests van de FIA geraakt.

Het chassis van de C39, de nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2020 is na de nodige aanpassingen succesvol door de verplichte crashtests van de FIA geraakt. Die aanpassingen waren noodzakelijk omdat het chassis de eerste keer niet door alle crashtests geraakte.

Tijdens de eerste poging was er vooral een probleem met de frontale crashtest. De oorzaak van de problemen zou bij een door Alfa Romeo ontwikkelde agressieve spitse neus liggen.

Alfa Romeo is nu één van de zes teams die succesvol de crashtests heeft doorstaan. Naast Alfa Romeo hebben ook de nieuwe F1-bolides van Ferrari, Toro Rosso, Haas, Racing Point en Williams de crashtests doorstaan.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Sauber

VIDEO: Hoogtepunten van incidentrijke Formule E-race in Chili

20 januari 2020 — In de straten van Santiago werd er er afgelopen weekend een verbeten strijd gevoerd in de Formule E.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsStoffel Vandoornevideo

“Vettel heeft laten zien dat hij Leclerc kan verslaan”

20 januari 2020 — Gerhard Berger kijkt uit naar het duel tussen Sebastian Vettel en Charles Leclerc bij Ferrari en hij denkt dat de viervoudige wereldkampioen met zijn ervaring zijn jongere teamgenoot aankan.

Het wordt een belangrijk jaar voor Sebastian Vettel want in zijn zesde jaar bij de Scuderia is hij er op gebrand om de wereldtitel naar Maranello te brengen. Maar zijn teamgenoot Charles Leclerc bulkt ook van de ambitie en vorig jaar heeft hij al laten zien dat hij aan de poten van de stoel van Vettel aan het zagen is.

Volgens voormalig Ferrari-rijder Gerhard Berger is dat niets nieuw:

“Of je nu in een Ferrari, Mercedes of Red Bull rijdt, je hebt altijd een harde noot te kraken. Dat was vroeger ook het geval met de topteams,” vertelde de Oostenrijker aan ‘auto motor und sport’.

“Er zijn altijd twee alfamannetjes die elkaar ontmoeten en elkaars hoofd inslaan tot er één overblijft.”

Berger weet waarover hij spreekt want toen hij in 1990 richting McLaren trok werd hij teamgenoot van niemand minder dan Ayrton Senna. “Je kan daar niet van weglopen,” weet de Oostenrijker te vertellen.

En Sebastian Vettel moet aan de bak want op het einde van het jaar loopt zijn contract bij Ferrari af terwijl Leclerc heeft bijgetekend tot 2024. Berger gelooft echter dat Vettel die uitdaging tot een goed einde kan brengen: “In het laatste deel van het seizoen heeft hij getoond dat hij dat kan.”

Misschien bevindt Vettel zich wel in de herfst van zijn carrière maar dat hoeft volgens Berger helemaal geen nadeel te zijn want hij kan putten uit een schat aan ervaring en zijn vier wereldtitels.

“Het wordt een interessant duel waarvan ik de uitkomst niet durf te voorspellen,” besluit de Oostenrijker.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Charles LeclercSebastian VettelFerrari

Serieuze tegenslag voor Ferrari: “Nieuwe F1-simulator niet op tijd klaar”

20 januari 2020 — In de aanloop naar het nieuwe F1-seizoen heeft Ferrari al een serieuze tegenvaller geïncasseerd. Ferrari haar nieuwe F1-simulator raakt immers niet op tijd klaar.

Met het oog op het nieuwe F1-seizoen, maar ook vooral omwille van de ingrijpende reglementswijzigingen in 2021 en het budgetplafond dat dan ingaat, besloot Ferrari om een nieuwe F1-simulator te bouwen. Die moet de ‘oude’ simulator vervangen die al zo’n tien jaar oud is.

De nieuwe state-of-the-art F1-simulator is een investering van heel wat miljoenen euro’s en Ferrari hoopte om de simulator meteen van bij het begin van de ontwikkeling van de nieuwe 2020-wagen te gebruiken.

De simulator zal echter pas tegen de lente klaar zijn wat betekent dat Ferrari in het begin van het nieuwe F1-seizoen voor de ontwikkeling van haar wagen nog steeds op haar oude F1-simulator zal moeten vertrouwen.

In een hoogtechnologische sport als de Formule 1 is dit ongetwijfeld een serieus nadeel. Er mag dit jaar immers opnieuw minder getest worden waardoor er veel meer in de simulatoren uitgetest moet worden. Ferrari heeft Formule E-piloot Pascal Wehrlein als vaste simulatorpiloot.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

VIDEO: Zo ver staan de verbouwingen in Zandvoort

19 januari 2020 — Een nieuwe update van hoe ver de verbouwing op het Circuit van Zandvoort staan.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Nederlandvideo

Stoffel Vandoorne na veroveren leidersplaats in Formule E: “De volgende race moet het beter”

19 januari 2020 — Stoffel Vandoorne finishte tijdens de Formule E-race in Santiago als zesde en veroverde zo ook de leiding in het kampioenschap. Vandoorne zelf is tevreden maar beseft ook dat het de volgende keer nog beter moet.

“De kwalificatie verliep goed voor ons, ook al slaagden we er niet in om de super pole te halen,” blikt Stoffel Vandoorne terug op de Formule E-race in Chili.

“Realistisch gezien hadden we daar misschien wel rekening mee gehouden. Het belangrijkste is echter dat ik de snelste in mijn groep was en dat met een grote voorsprong. Zo konden we in de top tien starten.”

Van op de negende plaats op de grid raakte Vandoorne van bij de start meteen betrokken bij enkele intense gevechten.

“Het was een zware en incidentrijke race voor mij. Mijn wagen werd langs alle kanten geraakt en daardoor reed mijn wagen niet honderd procent rechtdoor meer. Bij gevolg was het erg moeilijk om vlot de finish te halen. Ik ben echter blij dat ik daarin geslaagd ben want er waren echt wel veel incidenten tijdens de race.”

Ook bij Mercedes waren ze vol lof over de prestatie van onze landgenoot. Stoffel Vandoorne zelf is uiteraard blij dat hij kostbare punten wist te behalen.

“Het is belangrijk voor ons dat we opnieuw punten behaald hebben,” aldus Stoffel. “Dat is wat belangrijk is in dit kampioenschap. Misschien verloren we enkele punten maar we moeten vooruit kijken en het tijdens de volgende race beter doen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Stoffel VandoorneMercedes

“Zandvoort is het meest risicovolle F1-project ooit”

19 januari 2020 — Volgens Jarno Zaffelli, is het circuit van Zandvoort de meest risicovolle verbouwing van een circuit die hij ooit met zijn bedrijf Dromo Circuit Design heeft gedaan.

In een interview met ‘De Telegraaf’ laat Zafelli verstaan dat het project perfect op scherma zit en daar zit de redelijk zachte winter uiteraard voor iets tussen. Momenteel worden de kerbstones van het circuit gelegd en eind deze maand starten de asfalteringswerken.

Volgens Zafelli vormt het aanpassen van het Circuit van Zandvoort een grote uitdaging. Enerzijds wil je er voor zorgen dat het er op het circuit beter ingehaald kan worden, anderzijds zijn er specifieke karakteristieken waarmee rekening moet gehouden worden zoals bijvoorbeeld de ondergrond waarop gebouwd wordt.

“Dit is voor ons de eerste keer dat we werken aan een circuit dat op zand gebouwd is,” vertelt Zafelli tegenover ‘De Telegraaf’. “Zandvoort is uniek. De duinen, de uitrijstroken, de wind en dan nu ook nog de twee kombochten.”

“Het enige waar ik het een beetje mee kan vergelijken is Suzuka, in Japan. Dat is mijn persoonlijke favoriet. Een circuit waar alles in zit en ook zeer populair is bij de coureurs. Het is geen toeval dat zowel Zandvoort als Suzuka is ontworpen door Hans Hugenholtz.”

Voor Dromo Circuit Design en Zafelli is het vernieuwen van het Circuit Zandvoort naar eigen zeggen het meest risicovolle project dat ze ooit deden. Het is een historisch circuit en de verwachtingen zijn door de terugkeer van de F1 na 35 jaar afwezigheid hooggespannen.

“Dit is wel het project met het meeste risico. Voor ons, maar ook voor de Formule 1-leiding en alle betrokkenen. Om de simpele redenen dat Zandvoort anders dan anders is,” meent Zafelli.

“We veranderen een historische plek op een aantal onderdelen en komen met kombochten: iets dat we decennialang niet hebben gezien in de Formule 1.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Nederland

“Ferrari wil echt een vrouw in de Formule 1 krijgen”

19 januari 2020 — Volgens Catherine Bond Muir, die aan het hoofd staat van de W Series, is het meer dan gewoon een marketing-plan van Ferrari om een vrouw te willen opnemen in haar Ferrari Driver Academy.

Ferrari-teambaas Mattia Binotto liet bij de voorstelling van de rijders die werden opgenomen in de Ferrari Driver Academy verstaan dat Ferrari in de toekomst ook een vrouw wil opnemen.

Op sociale media kreeg Ferrari heel wat kritiek te verwerken. Volgens sommigen, waaronder Sophia Floersch, was het puur een ‘marketing-plan’. Daar is Catherine Bond Muir van de W Series, een raceklasse enkel en alleen voor vrouwen, het echter niet mee eens.

“Ik hoop uiteraard dat die rijder uit de W Series komt,” aldus Catherine Bond Muir tegenover ‘Crash.net’. “Ferrari kreeg op sociale media heel wat kritiek maar we moeten allemaal in het achterhoofd houden dat er zo’n jaar geleden niet veel vrouwen op een hoog niveau in de motorsport betrokken waren.”

“Als je terugkijkt naar het aantal keer dat jullie over vrouwen in de motorsport schreven, dan was dat veel minder dan dat nu het geval is. Ik denk dat we daarvoor moeten applaudisseren.”

Vrouwen krijgen in de autosport overduidelijk nu meer kansen dan vroeger en dat is volgens haar dan ook goed. Dat Ferrari daartoe een bijdrage wil leveren kan volgens Catherine Bond Muir alleen maar goed zijn.

“Het tij is aan het keren voor alle vrouwen in de motorsport en ik denk dat Ferrari probeert om daarbij te helpen. Ik denk niet dat het gewoon voor de marketing is, ik denk dat ze echt een vrouw in de Formule 1 willen proberen krijgen.”

“Indien ze een jong supertalent kunnen aantrekken, door hun Ferrari Driver Academy willen loodsen en het eerste team zijn dat een vrouw in de Formule 1 krijgt dan neem ik mijn hoed daarvoor af,” besloot Catherine Bond Muir.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsFerrari

Charles Leclerc: ‘Senna is mijn enige idool”

19 januari 2020 — Ferrari-rijder Charles Leclerc heeft tijdens de “Autosport International Show” laten weten dat Ayrton Senna de enige F1-rijder is waar hij echt naar opkijkt.

De jonge Monegask moest niet lang nadenken toen een fan hem vroeg naar welke F1-rijder hij opkeek, het antwoord luidde volmondig Ayrton Senna.

Hij laat weten dat Senna zijn idool is sinds zijn kindertijd en dat is opvallend als je weet dat Leclerc de Braziliaanse grootmeester nooit bewust heeft meegemaakt.

“Hij is het enige idool waar ik echt naar opkijk hoewel ik hem nooit gekend heb,” aldus Leclerc. “Hij was een persoon die me altijd heeft geïnspireerd. Dus als ik een rijder zou moeten kiezen, zou dat hem zijn.”

Niet alleen het talent van Senna maakte indruk op Leclerc maar ook zijn werkethiek, de manier waarop hij begeesterd was door de sport.

“Hij vertrouwde niet op zijn talent. Ik probeer zijn werkmentaliteit te evenaren.”

Maar Leclerc kijkt niet alleen op naar de helden uit het verleden want als hem de vraag gesteld wordt welke rijders uit de geschiedenis van de Formule 1 hij zou uitnodigen voor een etentje antwoordt hij Pierre Gasly, Daniel Ricciardo en James Hunt.

“Pierre is een zeer goede vriend van mij, en Daniel ook,” legt hij zijn keuze uit en voegt eraan toe: “En mogelijk James Hunt. Ik denk dat dat een erg grappige kerel was, dus ik had hem graag wat beter willen leren kennen.”

James Hunt werd in het jaar 1976 wereldkampioen na een legendarisch seizoen waarin Niki Lauda bijna de dood vond op de Nürburgring. Hij overleed in 1993 ten gevolge van een hartaanval.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ayrton SennaCharles Leclerc

Stoffel Vandoorne grijpt de leiding in Formule E-kampioenschap

18 januari 2020 — Maximilian Günther heeft de Formule E-race in Santiago gewonnen. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne eindigde de race als zesde en komt aan de leiding in het Formule E-kampioenschap.

In de stoffige straten van Santiago in Chili kregen we een spectaculaire race te zien waarin er tot in de laatste ronde werd gestreden voor de overwinning. Een verbeten strijd tussen Maximilian Günther en Antonio Felix da Costa werd uiteindelijk door Günther gewonnen.

Mitch Evans vervolledigde het podium doordat de Nederlander Nyck de Vries een tijdstraf van vijf seconden kreeg en terugviel naar de vijfde plaats. De teamgenoot van Stoffel Vandoorne bleef zo net onze landgenoot voor die als zesde finishte.

Vandoorne was de enige rijder bovenaan het klassement die echt uit de problemen bleef en hij slaagt er zo in om aan de leiding in het kampioenschap te komen. Vandoorne heeft drie punten voorsprong op Alexander Sims die in Santiago puntloos bleef.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsStoffel Vandoorne

“F1-teams gaan verrast worden, ze kunnen Zandvoort niet goed simuleren”

18 januari 2020 — Ondanks dat de F1-teams en rijders zich steeds zo goed mogelijk proberen voor te bereiden op een nieuw circuit op de kalender kunnen ze dat voor het Circuit van Zandvoort niet echt goed doen.

De rijders en teams zijn volop bezig met allerlei simulaties, zowel wat hun nieuwe F1-bolides als de circuits betreft. Voor komend seizoen gaat daarbij vooral veel aandacht naar de circuits van Hanoi en Zandvoort die voor iedereen nieuw zijn.

Vooral het nieuwe circuit van Zandvoort, waarbij er veel te doen is over de veelbesproken ‘kombocht’, vormt een serieuze uitdaging. Iedereen probeert zich dan ook zo goed mogelijk daarop voor te bereiden.

Volgens circuitbouwer Jarno Zaffelli van DROMO kan echter geen enkel team het circuit momenteel goed simuleren en dat heeft volgens de Italiaan een erg goede reden.

“Teams hebben de ruwe data. Ze hebben niet het gehele circuit. Die data houden we voorlopig nog even voor ons zelf,” aldus Zaffelli tegenover het Nederlandse ‘Formule 1’.

“Dat doen we omdat we niet willen dat ze alle tijd hebben om te simuleren. Zo blijft er een element van verrassing in zitten, dat heeft mijn voorkeur.”

Dromo, het bedrijf van Zafelli,  doet uiteraard wel de nodige simulaties. Zafelli verwacht dat er tegen het einde van de maand geasfalteerd kan worden.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Nederland

Mitch Evans verovert pole Formule E-race Santiago, Stoffel Vandoorne start als negende

18 januari 2020 — De Nieuw-Zeelander Mitch Evans heeft de polepositie voor de Santiago ePrix Formule E veroverd. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne start als negende.

Doordat de rijders tijdens de oefensessies geconfronteerd werden met enkele rode vlaggen hadden ze zich niet perfect kunnen voorbereiden op de strijd om de pole.

In de straten van Santiago slaagden Mitch Evans, Max Günther, Pascal Wehrlein, Felipe Massa, Oliver Turvey en Sébastien Buemi erin om zich als snelste zes te kwalificeren voor de zogenaamde ‘Superpole’.

Tijdens die Superpole was Mitch Evans bijna drie tienden sneller dan Max Günther die tevreden moest zijn met de tweede tijd. Wehrlein volgde op meer dan acht tienden.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne moest in zijn Mercedes Formule E-bolide tevreden zijn met de negende tijd en moest zijn meerdere erkennen in teamgenoot Nyck de Vries die de achtste tijd reed. Onze andere landgenoot Jérôme d’Ambrosio was 20ste.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsStoffel Vandoorne

“Red Bull heeft komend F1-seizoen geen excuses meer”

18 januari 2020 — Dr. Helmut Marko stelt de verwachtingen voor het komende F1-seizoen scherp en daarbij horen op zijn minste meer dan vijf overwinningen.

Het voorbije jaar werd door Red Bull algemeen beschouwd als een overgangsjaar. Het was het eerste seizoen met Honda als nieuwe motorpartner maar desondanks waren er toch ook verwachtingen. Die werden volgens Dr. Helmut Marko niet ingelost.

“We slaagden er niet in op vorig jaar het volledige potentieel te benutten want we slaagden er niet in om minstens vijf races te winnen,” aldus Marko tegenover de ‘Kronen Zeitung’.

Red Bull slaagde er met Max Verstappen in om drie races te winnen, waaronder de thuisrace van Red Bull in Oostenrijk. Daarnaast veroverde Verstappen ook nog twee poleposities maar dit alles was duidelijk onder de verwachtingen van Red Bull.

“Een van de redenen waardoor we geen vijf races wisten te winnen is omdat we in enkele ‘ongelukkige’ situaties en aanrijdingen betrokken geraakte,” aldus Marko.

“Aan de andere kant waren we ook wat laat met de ontwikkeling van de wagen. De Honda-motor en ons chassis werden pas later in het seizoen beter.”

Komend seizoen moet het dus beter en ondanks dat Helmut Marko geen specifiek aantal overwinningen als doel wil voorop stellen meent hij toch dat er meer dan vijf overwinningen behaald moeten worden.

“2020 zal zeker en vast een ander jaar zijn,” blikt hij vooruit naar komend F1-seizoen. “Ik wil geen specifiek aantal overwinningen als doel voorop stellen maar het zouden er meer dan vijf moeten zijn.”

Eerder had ook Red Bull-teambaas Christian Horner al laten uitschijnen dat Red Bull er dit jaar vanaf de eerste race van het nieuwe seizoen zou moeten staan en meteen voor de overwinning zou moeten strijden.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Red Bull

Stoffel Vandoorne wil schitteren tijdens Formule E-race in Chili

18 januari 2020 — Na twee podiumplaatsen tijdens het eerste raceweekend van het nieuwe Formule E-seizoen in Saudi-Arabië kijkt onze landgenoot Stoffel Vandoorne enorm uit naar de Formule E-race in Santiago.

“We hebben een redelijk lange pauze gehad sinds de eerste twee races van het seizoen in Saudi-Arabië,” vertelt Stoffel Vandoorne in de vooruitblik naar het tweede raceweekend in het Formule E-seizoen 2019-2020.

“Het lijkt eeuwen geleden te zijn dus ik kijk er enorm hard naar uit om opnieuw te racen.”

Het tweede raceweekend van het Formule E-seizoen vindt plaats in Chili. Vorig jaar vormde de Formule E-race in Santiago een enorme uitdaging voor de rijders en de wagens en dat zal volgens Vandoorne ook dit jaar het geval zijn.

“Santiago zal een enorme uitdaging voor ons vormen. Vorig jaar was het er extreem warm en het ziet er naar uit dat dit ook dit jaar het geval zal zijn. Het is één van de zwaarste races van het seizoen, zeker op het vlak van het overwinnen van de hitte die de rijders, de wagens en de batterijen enorm zwaar belast.”

“Ik hoop dat we onze prestatie van in Diriyah kunnen herhalen, we hadden daar een fantastisch debuut.”

Stoffel Vandoorne staat door zijn sterke prestatie tijdens het openingsraceweekend tweede in het kampioenschap, op vijf punten van leider Alexander Sims.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Stoffel VandoorneMercedes

Hamilton waarschuwt concurrenten: “Ik zal een machine zijn in 2020”

18 januari 2020 — Lewis Hamilton waarschuwt de concurrentie alvast en laat weten dat hij in 2020 op een “ander niveau” zal presteren en dat hij helemaal klaar is voor een vierde wereldtitel op rij.

Als Lewis Hamilton er in 2020 wederom in slaagt om het laken naar zich toe te trekken en wereldkampioen te worden zal hij het record van Michael Schumacher evenaren met zeven titels. De concurrentie mag zich ook al zorgen beginnen te maken want in een post op Instagram laat Hamilton weten dat zijn voorbereiding op het komende seizoen op rolletjes loopt.

“Ik ben in vrede als ik hier (thuis) ben. Ik kan me focussen en mijn geest en lichaam opbouwen zodat ik jaar na jaar terug kan komen. Ik ga dit jaar een machine zijn, op een ander niveau dan ooit tevoren,” schreef de zesvoudige wereldkampioen.

Nog beter doen dan vorig jaar zal alleszins geen sinecure zijn want vorig jaar behaalde Hamilton elf overwinningen en wist hij 413 punten te sprokkelen. Bovendien kan hij komend seizoen niet alleen het aantal wereldtitels van Schumacher evenaren maar ook als het aankomt op het aantal race-overwinningen staat Hamilton maar zeven stuks achter de Duitse recordkampioen.

Dat is heel wat want Hamilton kan zichzelf nog meer de geschiedenisboeken inrijden in 2020, voor zover dat nog niet het geval was. Zijn boodschap op Instagram laat uitschijnen dat hij vastberaden is om er helemaal voor te gaan.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis Hamilton

Fernando Alonso: “Als ik terugkeer naar de Dakar is het om te winnen”

17 januari 2020 — Fernando Alonso finishte tijdens zijn eerste Dakar-rally als dertiende. Indien hij terugkeert naar de befaamde rally dan zou dat voor niets minder dan de overwinning zijn.

Alonso zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de Dakar-rally meer aandacht kreeg. Het gebeurt immers niet vaak dat een tweevoudig F1-kampioen zijn debuut in de roemrijke rally maakt.

Met een dertiende plaats in het eindklassement en enkele zeer sterke resultaten tijdens verschillende etappes mag Alonso spreken van een geslaagd debuut in de Dakar-rally.

Tijdens de tweede etappe verloor Alonso door technische problemen heel wat kostbare tijd en tijdens de marathon-etappe verloor hij eveneens veel tijd na een koprol toen hij over een duin reed.

“Ik had bijna iedere dag het gevoel dat ik competitief was,” zei Alonso na de finish van de Dakar in Qiddiya.

“Tijdens de laatste etappe hadden we een lekke band, haalden Yazeed in en finishten als vierde in de etappe. Ik denk dan ook dat we kans hadden kunnen maken op de etappe-overwinning.”

De Dakar is en blijft een uitdaging, ook voor een zeer ervaren rijder zoals Alonso. Of we Alonso nog terugzien in de Dakar valt af te wachten.

“Indien ik beslis om opnieuw deel te nemen aan de Dakar dan is dat met hoge verwachtingen,” aldus Alonso. “Ik wil er echter nu nog niet aan denken, ik ben blij met hoe deze Dakar is verlopen.”

“Na deze eerste ervaring waarin ik competitief was zal ik, wanneer ik opnieuw zou deelnemen, voor de overwinning proberen gaan. Zo zou ik een nieuwe belangrijke overwinning aan mijn carrière kunnen toevoegen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsFernando Alonso

Ook nieuwe F1-bolide van Alpha Tauri doorstaat crashtests

17 januari 2020 — Het Alpha Tauri F1 team, het vroeger Toro Rosso, kwam vandaag met goed nieuws. De nieuwe F1-bolide heeft immers alle door de FIA verplichte crashtests doorstaan.

Goed nieuws is dat uiteraard voor Alpha Tauri, dat haar F1-bolide in de aanloop naar de presentatie en de eerste wintertest nu verder kan afwerken.

Alpha Tauri liet al weten dat het haar nieuwe F1-bolide op 14 februari aan het grote publiek zal voorstelen. Ook het Mercedes F1 team bevestigde vandaag dat het op Valentijnsdag haar nieuwe F1-bolide zal voorstellen.

Daniil Kvyat en Pierre Gasly zullen net als vorig jaar voor het team rijden.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Toro Rosso

Ferrari neemt 18-jarige broer van Charles Leclerc op in Driver Academy

17 januari 2020 — Arthur Leclerc, de broer van Charles Leclerc, is door Ferrari opgenomen in haar Driver Academy. Naast Leclerc werd ook Dino Beganovic toegevoegd aan het junior-programma van Ferrari.

In de Ferrari Driver Academy opgenomen worden zorgt ervoor dat je een intense begeleiding van Ferrari krijgt, je wordt als het ware klaargestoomd voor een eventuele toekomst in de Formule 1. Die eer valt nu dus op Arthur Leclerc, de 18-jarige broer van Ferrari-rijder Charles Leclerc te beurt.

Het voorbije seizoen was Arthur Leclerc actief in de Duitse Formule 4. Leclerc won de raceklasse en behaalde maar liefst zeven podiumplaatsen.

Arthur Leclerc zal met het Prema Powerteam deelnemen aan het ‘Formula Regional European Championship’. Charles Leclerc won in 2017 samen met Prema het Europees Formule 2-kampioenschap.

“Ik ben zeer blij dat ik samen met één van de beste teams in de junior-raceklassen zal deelnemen aan het ‘Formula Regional-kampioenschap’,” aldus Arthur Leclerc.

“Ik deed twee jaar geleden samen met Prema mijn eerste test in de eenzitterij en ik heb er altijd van gedroomd om met hen te racen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Charles LeclercFerrari

Carlos Sainz wint voor de derde keer de Dakar-rally, Fernando Alonso dertiende

17 januari 2020 — De Spaanse rallylegende Carlos Sainz, vader van F1-piloot Carlos Sainz Jr., heeft zijn derde Dakar-rally gewonnen. Fernando Alonso eindigde uiteindelijk als dertiende in het klassement.

Carlos Sainz finishte de laatste etappe als zesde op iets minder dan vier minuten van Nasser Al-Attiyah. De eindzege kwam echter niet meer in gevaar want in het eindklassement hield Sainz een dikke zes minuten over op Al-Attiyah.

Voor Sainz is het zijn derde eindzege in de Dakar, eerder won hij de rally ook al in 2010 en 2018. Vorig jaar werd de rally gewonnen door Al-Attiyah maar die moest nu dus tevreden zijn met de tweede plaats. Stéphane Peterhansel finishte als derde mee op het podium.

Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso maakte zijn debuut in de Dakar-rally en kleurde mee de editie van dit jaar. Tijdens de tweede etappe kende hij pech en verloor heel wat kostbare tijd.

Tijdens het eerste deel van een marathon-etappe maakte Alonso bovendien ook nog eens een koprol, het waren beelden die de wereld rond gingen. Alonso was toen opgeklommen naar een plaats in de top tien maar daardoor viel hij terug uit de top tien. Alonso werd tijdens de laatste etappe vierde en eindigt in het klassement als dertiende.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsFernando Alonso

Mercedes maakt presentatiedatum nieuwe F1-bolide bekend

17 januari 2020 — Ook het Mercedes F1 team heeft de presentatiedatum van haar nieuwe F1-bolide bekendgemaakt.

De regerende wereldkampioen zal op 14 februari het doek van haar nieuwe F1-bolide halen. De opvolger van de W10 moet Mercedes een zevende F1-titel op rij bezorgen en Lewis Hamilton aan het absolute record van zeven F1-titels helpen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Mercedes

“Vrouwen moeten in de autosport meer zijn dan marketing”

17 januari 2020 — De Duitse Sophia Floersch verdenkt Ferrari ervan alleen maar uit te zijn op een PR-stunt nadat de Italianen hadden aangegeven graag een vrouwelijke rijder aan hun Driver Academy toe te voegen.

Sophia Floersch werd wereldberoemd toen ze in 2018 airborne ging tijdens de GP van Macau Formule 3 en ze daar met relatief weinig blessures vanaf kwam. Afgelopen jaar kwam ze voor HWA uit in het Formula Regional European kampioenschap en ze werd voor ‘Laureus Awards’ genomineerd voor ‘Comback van het jaar’.

Vorige week liet Ferrari weten dat ze graag een vrouw zouden toevoegen aan hun Driver Academy en dat zint Floersch niet. Ze is niet akkoord met de werkwijze van de Italianen en ze verdenkt hen ervan alleen maar op publiciteit uit te zijn, dat laat ze weten in een tweet.

“Wat een discussie,” schreef Floersch. “Is dit de spirit van de moderne mens? Zolang we alleen maar marketing dingen zijn in het racen zal er niets veranderen. We moeten laten zien dat we gelijk zijn. Proof of concept: zoals Michèle Mouton.”

Tegenwoordig luidt de vraag: Kan een F1-team nog wel een rol voor een vrouwelijke rijder voorzien zonder dat het seksistisch is of lijkt op een PR-stunt? Floersch is bijvoorbeeld ook geen voorstander van de W-series, ze vindt het geen oplossing om een raceserie enkel voor vrouwen te maken. Zelf volgt ze een meer conventionele weg om haar doel, de Formule 1 te bereiken.

De wereldkampioen van 1996, Damon Hill, is het alvast eens met Floersch. Hij vindt ook dat je bekwaam moet zijn en je zitje verdienen in de autosport. Vrouwelijke rijders aantrekken enkel en alleen om een soort gendergelijkheid te creëren vindt hij geen goed idee.


Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuws

Nederlanders moeten massaal op de trein richting Zandvoort voor ‘Dutch GP’

17 januari 2020 — De Nederlanders moeten massaal op de trein richting Zandvoort voor de GP van Nederland, de organisatie wil zo een verkeersinfarct in en rondom Zandvoort vermijden.

Het circuit van Zandvoort vlot bereiken met de wagen is zowat onmogelijk, laat staan dat je dit kan wanneer er massaal veel fans naar het circuit afzakken voor de GP van Nederland. Daarom zet de organisatie volop in op alternatieven.

Naast met de fiets, een favoriet transportmiddel van de Nederlanders, naar het circuit komen is ook de trein één van de opties. Om de treinreizigers vlot te laten aankomen en vertrekken in Zandvoort is het Nederlandse ProRail zelfs twee extra perrons aan het aanleggen.

Momenteel is er één middenperron en rijden er twee treinen per uur tussen Zandvoort en Haarlem. In de zomer zijn er dat twee keer zoveel maar tijdens het raceweekend van de ‘Dutch GP’ zullen er tussen de tien en twaalf treinen per uur rijden.

Er zullen zo’n veertigduizend fans per dag op- en afstappen in Zandvoort en daarom legt ProRail dus twee extra perrons aan in Zandvoort.

“Er moet ongeveer elke vijf minuten een trein vertrekken en dan heb je geen tijd om alle mensen uit te laten stappen en aan dezelfde kant weer in te laten stappen”, vertelt Kees Rutten, regio directeur Randstad Noord van ProRail, tegenover ‘NH Nieuws’.

“Dus daarom gaat het uitstappen aan de buitenkant en het instappen aan de binnenkant of andersom. “

De GP van Nederland vind op 3 mei plaats.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Nederland

Kubica: “Ik gebruik geen goedkope excuses voor mijn mislukte F1-comeback”

16 januari 2020 — Robert Kubica wil niet weten van goedkope excuses wat betreft mogelijke verklaringen voor zijn mislukte F1-comeback in 2019.

Volgens Kubica zijn er veel facetten die een rol hebben gespeeld bij het mislukken van zijn comeback. De Formule 1 is volgens Kubica dan ook niet zo ‘eenvoudig’ als dat het soms lijkt.

“Soms willen we de mensen ons doen geloven dat de Formule 1 simpel is maar dat is ze niet,” aldus Kubica tegenover ‘Motorsport.com’. “Er zijn heel wat factoren die een grote invloed hebben op het uiteindelijke resultaat.”

Uiteraard kijkt Kubica daarbij ook naar zichzelf. Kubica is niet meer de Kubica van vroeger, al meent hij dat zijn eigen ‘beperkingen’ niet cruciaal waren in het ‘mislukte’ jaar 2019.

“Een van de factoren die eigenlijk geen grote invloed had zijn mijn eigen beperkingen in de snelle gedeeltes op de circuits,” zei Kubica, die meent dat vooral het gedrag van de Williams F1-bolide zelf aan de oorzaak lag van de ondermaatse prestaties die hijzelf en Williams vorig jaar neerzetten.

“Wanneer je te weinig grip hebt dan is het normaal dat je meer verliest in de uitdagende gedeeltes,” aldus Kubica. “Je verliest ook meer wanneer je twee of drie bochten op rij hebt dan wanneer je slechts één bocht hebt of een recht stuk. Dat is iets waarvan ik zeker ben dat mijn beperkingen mijn rijden niet beïnvloeden.”

Kubica is het tot slot ook niet eens met de speculaties dat zijn mislukte comeback zou veroorzaakt zijn door de Pirelli-banden die in 2019 een serieuze uitdaging vormden.

“Ik beschouw dat als een goedkoop excuus voor een seizoen dat niet succesvol was,” meent Kubica. “Ik denk dat ik slim genoeg ben om te begrijpen wat ik met de banden moet doen.”

“Uiteindelijk is het de rijder die met de wagen rijdt. We hebben exact dezelfde doelstellingen en doen exact hetzelfde wat de banden betreft. Het is echter niet de rijder die beslist welke richting we uitgaan en goed de banden werken. Het is en blijft teamwerk,” besloot Kubica.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Robert KubicaWilliams

Organisatie F1-race Vietnam toont foto’s van afgewerkt pitcomplex

16 januari 2020 — De organisatoren van de F1-race in Vietnam hebben foto's gepubliceerd van het afgewerkte pitcomplex.

In april zal er voor het eerst een F1-race plaatsvinden in Vietnam maar momenteel wordt nog druk gewerkt aan het circuit waarover de F1-bolides binnenkort zullen racen.

Zo’n drietal maanden voor de race plaatsvindt toont de organisatie achter de GP van Vietnam ons alvast beelden van een afgewerkt pitcomplex. Het Hanoi circuit zelf wordt nog verder afgewerkt. Het circuit werd ontworpen door Hermann Tilke en heeft een lengte van 5,6 kilometer.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: GP van Vietnam

Nederlandse motorrijder heeft tien minuten geen hartslag, Sainz nog niet zeker van eindzege Dakar

16 januari 2020 — Stéphane Peterhansel won de etappe vandaag, al was het nipt want aan de finish was hij slechts tien seconden sneller dan Nasser Al-Attiyah. Het nieuws in de Dakar werd echter gedomineerd door de val van een Nederlandse motard.

Voor Stéphane Peterhansel was het zijn vierde etappe die hij deze Dakar won. Leider Carlos Sainz finishte als derde maar moest wel zo’n acht minuten toestaan op Peterhansel.

Met nog één etappe te gaan op vrijdag is er dus nog niets beslist en kunnen zowel Sainz, Al-Attiyah en Peterhansel nog winnen. Fernando Alonso reed vandaag de achtste tijd en staat met nog één etappe te gaan dertiende in het algemeen klassement.

Het nieuws van de dag was dat van de Nederlandse motorrijder Edwin Straver die na een val tegen slechts 50 kilometer per uur slecht neerkwam en gedurende zo’n tien minuten geen hartslag had.

De Nederlander kreeg de eerste zorgen toegediend door medisch personeel van de medische helikopter. Straver werd vervolgens in kritieke toestand overgevlogen naar het ziekenhuis in Riyad. Naast tien minuten geen hartslag brak de Nederlander ook een nekwervel.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuws

Williams F1 team behaalt belangrijke mijlpaal

16 januari 2020 — Het Williams F1 team heeft een belangrijke horde genomen met het oog op de ontwikkeling van de nieuwe F1-bolide voor komend F1-seizoen.

De nieuwe F1-bolide heeft immers succesvol de crashtests van de FIA doorstaan, een groot verschil met vorig jaar toen de Williams FW42 zelfs niet op tijd klaar geraakte voor de eerste F1-test in Barcelona.

“Een van de eerste tekenen van succes is dat we alle crashtesten hebben doorstaan,” aldus Claire Williams.

“In tegenstelling tot vorig jaar slaagden we dit jaar meestal al tijdens de eerste poging om de crashtests te doorstaan. Vorig jaar faalden we erg vaak, zelfs bij de zesde poging!”

Williams mistte vorig jaar de eerste dagen van de eerste F1-wintertest in Barcelona. Ook het F1-seizoen vorig jaar draaide uit op een enorme ontgoocheling met slechts één wk-punt en de allerlaatste plaats in het kampioenschap.

“Dit jaar hebben we wat marge ingebouwd zodat als er iets mis loopt, dat we voldoende marge hebben om alsnog alles recht te trekken.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Williams

VIDEO: Hoe past een F1-piloot een stoeltje voor een nieuwe F1-bolide?

16 januari 2020 — Het McLaren F1-team gunt ons een blik achter de schermen bij het passen van een stoeltje voor haar nieuwe F1-bolide. Daarbij komt meer kijken dan je denkt ...


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lando NorrisMcLarenvideo

“Het F1-seizoen 2020 kan een echte klassieker worden”

16 januari 2020 — Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat het komende F1-seizoen echt een klassieker kan worden met een felbevochten strijd tussen Mercedes, Ferrari en zijn eigen team.

Als de regels nauwelijks veranderen zoals dit jaar het geval is, en er op de rijdersmarkt ook bijna geen veranderingen zijn, worden de verschillen tussen de topteams meestal kleiner. Met dat in het achterhoofd denkt Christian Horner dat het kampioenschap dit jaar op het scherp van de snee zal worden uitgevochten tussen de drie topteams.

“We hebben continuïteit op alle vlakken met zowel de rijders, de reglementen, de motorleveranciers als de motorreglementering,” vertelde Horner aan Motorsport.com.

“Dus tenzij iemand een wit konijn uit een hoed tovert, denk ik dat we volgend jaar een heel spannend jaar tegemoet gaan tussen Mercedes, Ferrari en onszelf. Het kan echt een klassieker van een seizoen worden.”

Horner reageert ook op het feit dat Red Bull het aanvankelijk moeilijk leek te hebben in 2019. Volgens de teambaas lag het vooral aan die wijzigingen dat zijn team het voorbije jaar wat moeilijker uit de startblokken leek te komen en natuurlijk was er de overstap naar de Honda-krachtbronnen.

“De wijzigingen op het vlak van de voorvleugel en de banden leek meer effect te hebben op ons dan op de tegenstanders. Natuurlijk waren we op dat moment ook nog bezig met een inhaalslag op motorisch gebied.”

“Maar ik denk dat we er vanaf Oostenrijk echt bovenop zijn gekomen en dat de tweede helft van het jaar voor ons zeer competitief is geweest.”

“Je kunt niet nagaan wat de anderen aan het doen zijn. Maar hopelijk zal onze F1-bolide in Melbourne dit jaar in theorie een upgrade zijn van de Abu Dhabi 2019-wagen,” besloot de teambaas van Red Bull.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsRed Bull

“2020 wordt een titanenstrijd tussen Vettel en Leclerc: ik durf niet voorspellen wie er wint”

16 januari 2020 — Volgens Gerhard Berger kan een 'ervaren' Sebastian Vettel komend F1-seizoen perfect de strijd aangaan met Charles Leclerc. Berger durft zich echter niet aan een voorspelling te wagen wie er zal winnen.

“We weten niet of het voor hem persoonlijk een beslissend jaar zal zijn, dat zal hij zelf bepalen,” vertelde Berger tegenover het Duitse ‘Auto Motor und Sport’.

“Is het zijn laatste jaar en wil hij een mooi afscheid? Wil hij zijn contract bij Ferrari met drie jaar verlengen? Wil hij afrekenen met Leclerc?”

“Met Leclerc heeft hij in het team een serieuze tegenstander, een harde noot om te kraken. Maar dat kan hij. Of je nu voor Ferrari, Mercedes of Red Bull rijdt, het is altijd een harde noot om te kraken.”

“Dat is altijd het geval bij de topteams. Er zullen altijd twee alfa-mannetjes zijn die met elkaar strijden en dat tot er slechts één van beide over blijft. Toen ik naar McLaren ging was er Senna. Je kan niet van het gevecht weglopen,” besloot Berger.

Volgens Berger, zelf een voormalig Ferrari-rijder, is het duidelijk dat de toekomst van Ferrari bij Charles Leclerc ligt.

“Er bestaat geen twijfel over dat Leclerc een geweldige toekomst heeft en dat Sebastian zich aan het einde van zijn carrière bevindt,” zei Berger.

“Vettel heeft echter een ongelooflijke ervaring, hij is een viervoudig F1-kampioen en rijdt al vijf jaar voor Ferrari.”

“Met die ervaring kan hij perfect omgaan met de durf van iemand als Leclerc. Het zal een interessant duel worden waarvan ik de uitslag niet durf voorspellen.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Charles LeclercSebastian VettelFerrari

Charles Leclerc: “Ik zou graag met een MotoGP-bolide rijden, maar of Ferrari dat wil ...”

15 januari 2020 — Ferrari-rijder Charles Leclerc heeft laten verstaan dat hij net zoals Lewis Hamilton graag eens met een MotoGP-bolide zou testen.

De bolide-wissel tussen Lewis Hamilton en Valentino Rossi lijkt ook Charles Leclerc geïnspireerd te hebben. De Ferrari-rijder wil immers ook graag eens met een MotoGP-bolide rijden, al is het maar de vraag of zijn werkgever Ferrari dat ziet zitten.

“Ik zou graag een MotoGP-bolide eens uitproberen, maar ik ben niet zeker of Ferrari het daar mee eens is. Ik moet het hen vragen, maar ik hou van motoren. Ik weet echter niet of Ferrari akkoord is dat ik een MotoGP-bolide uittest,” zei Leclerc tijdens een vragenrondje met fans tijdens de ‘Autosport International show’.

Leclerc kreeg onlangs een serieuze vermaning van Ferrari omdat hij zich zonder toestemming aan een skydive in Bahrein had gewaagd (Lees: Charles Leclerc kreeg na skydive een uitbrander van Ferrari). Het ziet er dan ook niet meteen naar uit dat we Leclerc snel op een MotoGP-bolide zullen zien.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Charles LeclercFerrari

Lewis Hamilton en Mercedes genomineerd voor Laureus Awards

15 januari 2020 — De nominaties voor de Laureus Awards zijn bekend: F1-wereldkampioen Lewis Hamilton en het Mercedes F1-team zijn genomineerd.

Hamilton is genomineerd in de categorie ‘Sportman van het jaar’. Als zesvoudig F1-kampioen moet hij het in die categorie opnemen tegen voetballer Lionel Messi, MotoGP-rijder Marc Marquez, tennisser Rafael Nadal, langeafstandsloper Eliud Kipchoge en golfer Tiger Woods.

Opvallend is dat Hamilton al voor de zesde keer genomineerd is maar dat hij de award nog nooit wist te winnen.

In de categorie ‘Team van het jaar’ moet het Mercedes F1-team het opnemen tegen voetbalclub Liverpool FC en het Zuid-Afrikaans rugbyteam.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonMercedes

Tiende etappe Dakar geneutraliseerd, Fernando Alonso maakt koprol met zijn wagen

15 januari 2020 — Het eerste deel van de tiende etappe in de Dakar, een zogenaamde 'marathonetappe', is na 345 kilometer geneutraliseerd. Het beeld van de dag was Fernando Alonso die met zijn Toyota Hilux zijdelings van een duin rolde.

Bij het begin van deel één van de marathonetappe ging Fernando Alonso iets te fel over een duin. De Spanjaard rolde met zijn Toyota Hilux zijdelings naar beneden en verloor daarbij zijn voorruit. De Spanjaard zette vervolgens zijn weg verder zonder voorruit maar verloor daarbij heel wat tijd.

Alonso moet ook op donderdag het tweede deel van de marathonetappe zonder voorruit afwerken. Hulp van buitenaf is immers uit den boze.

Nadat hij tijdens de tweede etappe van de Dakar door technische problemen tijd verloor slaagde Alonso er de voorbije etappes in om geleidelijk aan op te klimmen naar een plaats in de top tien. Vandaag viel Alonso door zijn tijdsverlies terug naar de veertiende plaats.

De marathonetappe omvatte vandaag ook een zeer moeilijk navigatiegedeelte. Carlos Sainz slaagde er als enige van de kandidaten voor de eindzege in om foutloos te blijven en de Spanjaard deed dan ook een uitstekende zaak.

Nasser Al-Attiyah had tegen een vroegtijdige neutralisatie van de etappe een achterstand van iets minder dan achttien minuten. Stéphane Peterhansel deed het iets beter en keek tegen een achterstand aan van iets minder dan twaalf minuten.

De neutralisatie kwam er na 345 van de 543 kilometer en dat omwille van de slechte weersomstandigheden. De organisatie besloot dat dit noodzakelijk was om de veiligheid van de deelnemers te garanderen en er werd vervolgens in konvooi naar het bivak van Shubaytah gereden.

Carlos Sainz heeft nu een voorsprong van zo’n achttien minuten op Nasser Al-Attiyah en Stéphane Peterhansel. Het is nu afwachten wat er op donderdag zal gebeuren want ook voor donderdag worden er slechte weersomstandigheden voorspeld.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsFernando Alonso

VIDEO: Fernando Alonso gaat met wagen over de kop tijdens Dakar

15 januari 2020 — Geen al te beste start vandaag voor Fernando Alonso en corijder Marc Coma. Tijdens de het begin van de tiende etappe ging de Spanjaard met zijn wagen over de kop toen hij over een duin reed.

VIDEO 1:

VIDEO 2:


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsFernando Alonsovideo

Ook Renault maakt presentatiedatum nieuwe F1-bolide bekend

15 januari 2020 — Het lijstje met presentatiedata die bekend zijn wordt steeds langer want ook Renault heeft de presentatiedatum van haar nieuwe F1-bolide bekendgemaakt.

Renault zal op 12 februari haar nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2020 voorstellen. Na een teleurstellend seizoen 2019, waarin het klantenteam McLaren moesten laten voorgaan, eindigde het team uit Enstone als vijf in het constructeurskampioenschap.

In 2020 wil Renault eindelijk aansluiting vinden met de top drie van de Formule 1. Daniel Ricicardo zal net als vorig jaar voor Renault rijden maar de Australiër krijgt met de Fransman Esteban Ocon een nieuwe teamgenoot.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Renault

“De F1 vergeet soms voor wie ze het doen: de fans”

15 januari 2020 — Volgens McLaren-baas Zak Brown moet iedereen in de Formule 1 beseffen dat ze hun favoriete sport bij gratie van de fans kunnen beleven.

De Formule 1 probeert zich hoe langer hoe meer open te stellen voor de fans, ze wil als sport dichter bij de fans staan en dat is volgens Zak Brown maar logisch ook.

“Aan het einde van de dag doen we het uiteindelijk voor de fans, het begint allemaal bij de fans,” zei McLaren-baas Zak Brown afgelopen weekend tijdens de ‘Autosport International Show’.

“Wanneer je wereldwijd niet veel fans hebt, zowel jong als oud, dan heb je ook geen sponsors die voor het racen betalen.”

“Ik denk dat de F1 soms vergeet voor wie we het allemaal doen en ik denk dat we het soms het gevoel hebben dat we het voor onszelf doen. We doen het echter voor de fans.”

De mindset van Zak Brown zorgde ervoor dat McLaren onder andere meewerkte aan de Amazon-serie ‘Grand Prix Driver’ waarbij we een blik achter de schermen kregen bij het McLaren F1-team.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsMcLaren

Saudi-Arabië staat bijna op F1-kalender 2021

15 januari 2020 — De gesprekken zijn al een tijdje gaande en volgens berichten uit het Verenigd Koninkrijk staat Saudi-Arabië dicht bij een overeenkomst om vanaf 2021 deel uit te maken van de Formule 1.

Volgens het Britse tabloid ‘Daily Mail’ zou de overeenkomst met de Formule 1 een waarde hebben van ongeveer vijftig miljoen dollar. Dat is best wel een controversiële overeenkomst want in het verleden werden de Saudi’s er al eens van beschuldigd om door middel van sportevenementen hun regime, dat door bepaalde bronnen omschreven wordt als onderdrukkend, naar de buitenwereld toe op te poetsen.

Liberty Media wordt al met argusogen bekeken omdat ze een race organiseren in Bahrein, waar er naar verluidt soms ook een loopje genomen wordt met de mensenrechten. Maar de drang om de kalender verder uit te breiden blijft groot bij de Amerikanen.

Met Nederland en Vietnam staan er dit jaar ook al twee nieuwe races op de kalender. Dat brengt het totaal op een recordaantal van tweeëntwintig races en Liberty Media heeft al laten weten dat het in de nabije toekomst wil uitbreiden naar vijfentwintig stuks.

Het aanbod van de Saudi’s blijkt bovendien ook nog eens te mooi te zijn om af te wijzen en dat is voor Liberty Media niet onbelangrijk in een tijd waar een aantal races onder druk staan.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuws

Valtteri Bottas: “Nog één ultieme stap nodig om Hamilton te verslaan”

14 januari 2020 — Valtteri Bottas probeert het nieuwe F1-seizoen zo goed mogelijk voor te bereiden. De Fin wil dit jaar immers de nodige progressie boeken om teamgenoot Lewis Hamilton te verslaan.

“In mijn hoofd is het redelijk duidelijk,” aldus Bottas. “We zijn samen met de engineers en het team aan mijn ontwikkelingsprogramma aan het werken.”

“Zaken waarop we aan het focussen zijn is de raceweek en wat mijn performance betreft is de laatste stap die ik nodig heb consistentie.”

Volgens Bottas is het verbeteren van zijn consistentie de sleutel tot succes. Minder foutjes moeten er voor zorgen dat Bottas in 2020 wel een bedreiging kan zijn voor Hamilton en diens jacht naar een zevende wereldtitel.

“Ik moet me ook beter kunnen aanpassen aan verschillende omstandigheden maar het belangrijkste is het aantal fouten minimaliseren,” meent Bottas.

“Er waren enkele kwalificaties waarbij ik fouten maakte en dat compromitteerde mijn zondag. Er waren ook enkele races waarin ik fouten maakte zoals bijvoorbeeld Hockenheim waar ik heel wat kostbare punten verloot. Alles draait rond het vermijden van zo’n fouten.”

“Ik heb het gevoel dat ik nog veel kan verbeteren. Het zijn hier en daar kleine details, veel is gerelateerd aan de rijstijl en bandenmanagement. Maar het was uiteindelijk allemaal veel beter dan het jaar voordien,” besloot Bottas.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonValtteri BottasMercedes

Fernando Alonso in top-10 van de Dakar, strijd om eindzege superspannend

14 januari 2020 — Stéphane Peterhansel heeft de negende etappe in de Dakar gewonnen. De strijd om de eindzege wordt na tijdsverlies voor Sainz superspannend, Fernando Alonso is ondertussen de top-10 ingedoken.

Peterhansel deed vandaag tijdens de negende etappe in de Dakar een uitstekende zaak in de strijd om de eindzege. De Fransman was aan de finish van de etappe van 415 kilometer naar Haradh amper vijftien seconden sneller dan Nasser Al-Attiyah.

Beide heren doen echter een uitstekende zaak in de strijd om de eindzege ze profiteerden optimaal van tijdsverlies dat leider Carlos Sainz leed doordat hij lek reed. Sainz verloor meer dan zes minuten op Peterhansel en Al-Attiyah.

Sainz heeft in de tussenstand een voorsprong van nog slechts 26 seconden op Al-Attiyah. Eigenlijk had Al-Attiyah aan de leiding moeten staan maar na afloop van de tweede etappe kreeg de Qatarees een tijdstraf van drie minuten omdat hij een alarmsignaal negeerde dat hem waarschuwde dat hij een andere wagen moest laten passeren.

Al-Attiyah negeerde dat signaal omdat hij Sainz niet wou laten passeren. Het negeren van dergelijk signaal leidt tot een bestraffing.

Fernando Alonso reed vandaag de negende tijd en finishte op iets meer dan dertien minuten van Peterhansel. Alonso komt door zijn sterke prestatie net de top tien in. De Spaanse tweevoudig F1-kampioen zal echter nog flink moeten strijden voor zijn plaats in de top tien. Verschillende rijders volgen immers op slechts een handvol minuten van Alonso.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsFernando Alonso

Charles Leclerc kreeg na skydive een uitbrander van Ferrari

14 januari 2020 — Een dikke maand geleden deed Charles Leclerc een skydive maar dat viel niet in goede aarde bij zijn werkgever Ferrari die hem een 'uitbrander' gaf.

Na de laatste race van het F1-seizoen in Abu Dhabi waagde Charles Leclerc zich in Dubai aan een skydive. Leclerc plaatste trots ook een foto op zijn sociale media maar dit alles leidde tot een serieuze vermaning van zijn werkgever.

F1-piloten mogen vaak niet aan gevaarlijke sporten doen en het was dan ook opmerkelijk dat Charles Leclerc een skydive deed. Leclerc gaf toe dat hij ‘vergeten’ was om toestemming te vragen.

“Normaal moet je toestemming vragen,” zei Leclerc tijdens de Autosport International Show. “Ik deed dat niet voor de skydive. Ik zei tegen mezelf: als het fout gaat dan ben ik er niet meer!”

“Dus ik ging er gewoon voor en ze waren boos. Ik zal het dan ook geen tweede keer meer doen.”

“Het was geweldig, maar het zal bij één keer blijven,” besloot Leclerc.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Charles LeclercFerrari

VIDEO: Charles Leclerc over 2019 en de rivaliteit met Vettel en Verstappen

14 januari 2020 — Autosport publiceerde een interessante podcast met Charles Leclerc waarin de Monegask terugblikt op 2019 maar het ook heeft over de rivaliteit met Sebastian Vettel en Max Verstappen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Charles LeclercFerrarivideo

“Wanneer je als Ferrari-rijder wint in Monza ga je de geschiedenisboeken in”

14 januari 2020 — Charles Leclerc kende een ongelooflijk sterke eerste seizoen bij het Ferrari F1-team. De Monegask reed zich letterlijk de geschiedenisboeken in door als Ferrari-rijder de GP van Italië te winnen in Monza.

“Ja, zeker en vast, de fans gaven me alvast dat gevoel en het is geweldig om me zo te voelen,” antwoordde Charles Leclerc tijdens de Autosport International Show op de vraag of zijn overwinning in Italië hem het gevoel heeft gegeven dat hij nu echt in de geschiedenisboeken van Ferrari staat.

De overwinning van Leclerc op het legendarische circuit van Monza en voor de ogen van tienduizenden uitzinnige Italianen kwam er na een fel bevochten strijd met Lewis Hamilton. Die zette Leclerc constant onder druk maar Leclerc wist die druk perfect te weerstaan en te zegevieren.

“Het is zeer, zeer moeilijk om woorden te vinden die beschrijven wat ik tijdens de race voelde,” blikte Leclerc terug op de legendarische race.

“Ik ondervond heel wat druk, ook het ganse team ondervond heel wat druk omdat we ons in Italië bevonden en Ferrari is daar zeer belangrijk. Iedereen wou dat we wonnen en er rustte dan ook heel wat druk op alle schouders binnen het team.”

Volgens Leclerc nam de druk in de loop van de week voorafgaand aan het raceweekend geleidelijk aan toe en na het veroveren van de pole mocht er tijdens de race dan ook niets mislopen.

“Ik moest me focussen op de race en er was geen marge om in de fout te gaan,” aldus Leclerc.

“Bijna heel de race reed Hamilton op minder dan twee seconden van mij. Er was dan ook enorm veel druk en om dan de race te winnen, op het podium te staan en die rode mensenzee te zien was zeer speciaal.”

Leclerc besefte daar boven op het podium hoe bijzonder het is om een Ferrari-rijder te zijn, hoe gepassioneerd de fans van Ferrari ook zijn.

“Ik kreeg er kippenvel van en het deed me beseffen hoe het is om een Ferrari-rijder te zijn. Uiteraard besefte ik dat ook al voordien maar ik denk dat je het pas echt beseft wanneer je in Monza wint en die passie ziet.”

“Je ziet het in de ogen van de mensen, de passie voor het merk, het is echt ongelooflijk om te zien,” besloot de Monegask.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Charles LeclercFerrari

Red Bull bekent: “Er was contact met Nico Hulkenberg”

14 januari 2020 — Lange tijd werd het afgedaan als 'fake news' maar Red Bull heeft nu dan toch toegegeven dat het contact heeft gehad met Nico Hulkenberg voor het tweede racezitje naast Max Verstappen.

Rond de GP van Singapore vorige jaar gonsde het van de speculaties dat Nico Hulkenberg eventueel van Renault naar Red Bull zou gaan. Christian Horner ontkende destijds in gesprek te zijn met de Duitser en ook Nico Hulkenberg wuifde de speculaties weg.

Maar wat blijkt nu? Nico Hulkenberg en Red Bull zijn dan toch in contact met elkaar geweest, zo laat Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko weten.

“Het initiatief kwam van Hulkenberg,” vertelde Marko tegenover ‘Motorsport.com’.

“We wisten toen niet hoe Albon het zou doen en hielden de optie open. Maar door de geweldige prestatie van Albon werd het duidelijk dat er bij ons geen plaats was voor hem.”

Indien Hulkenberg daadwerkelijk de overstap naar Red Bull zou gemaakt hebben zou het voor het eerst geweest zijn dat een rijder intern niet doorgroeide maar dat er geopteerd werd voor een rijder van een ander team.

“Dat zou inderdaad een trendbreuk en opmerkelijk geweest zijn,” aldus Marko.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Nico HulkenbergRed Bull

“Nieuwe Ferrari F1-bolide heeft succesvol crashtests doorstaan”

13 januari 2020 — Volgens diverse media heeft de nieuwe F1-bolide van Ferrari de diverse crashtests van de FIA succesvol doorstaan.

Het succesvol doorstaan van de crashtests van de FIA is cruciaal voor een F1-bolide. Zo lang niet alle crashtests succesvol doorstaan zijn mag een F1-bolide immers aan geen enkele officiële sessie deelnemen.

Daaronder vallen ook de wintertests ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen en het is dan ook enorm belangrijk dat een nieuwe F1-bolide op tijd klaar is en door de crashtests geraakt.

Volgens diverse media zou Ferrari haar nieuwe F1-bolide in het Certification & Testing-gebouw nabij Milaan de FIA-crashtests succesvol doorstaan hebben. De nieuwe Ferrari F1-bolide staat intern gekend als het ‘671 project’.

Minder goed nieuws was er eerder deze maand voor Alfa Romeo waarvan de nieuwe F1-bolide op dezelfde testlocatie de crashtests niet succesvol doorstond. Alfa Romeo zal naar verluidt later deze maand een aangepast chassis opnieuw laten testen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

Halve Belgische ritzege in Dakar, Fernando Alonso tweede

13 januari 2020 — Onze landgenoot Fabian Lurquin heeft als corijder samen met de Fransman Mathieu Serradori (Century) de achtste etappe in de Dakar gewonnen. Een indrukwekkende Fernando Alonso reed de tweede tijd.

Nee, van het leidende trio in de Dakar geen spoor in de bovenste regionen van de uitslag van de achtste etappe in de Dakar. Carlos Sainz, Nasser Al-Attiyah en Stéphane Peterhansel mogen er onderling dan wel een spannende strijd van gemaakt hebben, het was onze landgenoot Fabian Lurquin die als corijder samen met de Fransman Mathieu Serradori mocht zegevieren.

Alledrie verloren ze redelijk wat tijd, Sainz, Al-Attiyah en Peterhansel. Sainz finishte de etappe als vijftiende op 19’15”, Nasser Al-Attiyah finishte als elfde op 15’55” en Stéphane Peterhansel finishte als negende op 13’11” van Serradori.

In de stand blijft Sainz aan de leiding maar de Spanjaard ziet wel Al-Attiyah en Peterhansel naderen. Al-Attiyah heeft nu een achterstand van 6’40” op Sainz terwijl Peterhansel nog maar een achterstand heeft van 13’09”.

Tweevoudig F1-kampioen Fernando Alonso zette dan weer een verbluffende prestatie neer door de tweede tijd te rijden, op 4’04” van etappewinnaar Serradori. Alonso klimt door zijn sterke prestatie verder omhoog in het klassement en staat nu dertiende. Alonso is nog maar vierenhalve minuut verwijderd van een plaats in de top tien.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsFernando Alonso

Lando Norris verklapt presentatiedatum nieuwe McLaren F1-bolide

13 januari 2020 — Lando Norris heeft 'per ongeluk' de presentatiedatum van de nieuwe McLaren F1-bolide verklapt ...

Het was op een ietwat aparte manier dat McLaren de presentatiedatum van haar nieuwe F1-bolide naar buiten bracht.

Lando Norris vertelt in een video dat hij het wachtwoord van het YouTube-kanaal van McLaren had ontdekt en hij startte een livestream waarbij hij door de fabriek rondliep.

Norris viel daarbij een zaaltje binnen waarin een ‘vertrouwelijke’ vergadering plaatsvond van de marketingafdeling. Daarop werd de presentatie van de nieuwe wagen besproken.

“Ik hoorde dat het op 13 februari zou zijn,” aldus Norris terwijl hij nog steeds aan het filmen was.

Daarop werd ietwat ongemakkelijk gereageerd door de aanwezigen en Norris zei vervolgens dat McLaren-CEO Zak Brown hem dat verteld zou hebben.

Even later volgde de officiële bevestiging door McLaren dat de presentatie van de nieuwe F1-bolide inderdaad op 13 februari zal plaatsvinden.

De video van Lando Norris, het binnenvallen op de vergadering vindt aan het einde van de video plaats:


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lando NorrisMcLaren

VIDEO: Renault onthult beelden van Esteban Ocon die stoetlje nieuwe F1-bolide past

13 januari 2020 — Esteban Ocon heeft voor het eerst een bezoek aan de Renault F1-fabriek gebracht en meteen ook zijn stoeltje in de nieuwe Renault F1-bolide gepast.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultEsteban Oconvideo

Worden tweetaktmotoren de toekomst van de F1?

13 januari 2020 — De technische directeur van de Formule 1 Pat Symonds denkt dat de toekomst van de Formule 1 moet gezocht worden in tweetaktmotoren.

U leest het goed: Pat Symonds denkt dat de techniek die je in je kettingzaag, grasmachine of je Honda Camino vindt kan aangewend worden om een rol te spelen in de toekomst van de Formule 1. Hij beseft naar eigen zeggen dat het een controversiële piste is om te bewandelen maar hij vindt het het overwegen waard.

“We moeten kijken naar hoe onze toekomstige motoren eruit zullen zien,” vertelde Symonds tijdens een conferentie over energie-efficiëntie bij de Motorsport Industry Association vorige week.

“Bij de F1 is dit waar we op dit moment mee bezig zijn. Ik ben er erg op gebrand dat het een tweetakt is”, vertelt hij tegenover ‘Motorsport Magazine.

“Veel efficiënter, geweldig geluid uit de uitlaat, en veel van de problemen met de oude tweetakten zijn gewoon niet meer relevant,” vervolgde hij.

“Directe injectie, drukvulling en nieuwe ontstekingssystemen hebben ervoor gezorgd dat nieuwe vormen van tweetaktmotoren zeer efficiënt en zeer emissievriendelijk zijn. Ik denk dat er een goede toekomst voor hen is.”

Ondanks het feit dat er in de Formule 1 gebruik gemaakt wordt van hybride-technologie is het vooral de volledig elektrische Formule E die zich profileert als milieuvriendelijk. Maar Symonds denkt dat ook de Formule 1 zich dat imago kan aanmeten met behoud van de verbrandingsmotoren.

“Er is niets mis met elektrische voertuigen, maar er zijn redenen waarom ze niet voor iedereen de oplossing zijn,” zei hij.

“De interne verbrandingsmotor heeft een lange toekomst. Een toekomst die langer is dan veel politici zich realiseren, omdat politici alles op elektrische voertuigen inzetten.”

“Ik denk dat er een zeer grote kans is dat er nog steeds plaats is voor een verbrandingsmotor maar misschien loopt hij op waterstof.”

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuws

Ziet de nieuwe Ferrari F1-bolide er zo uit?

13 januari 2020 — Het is nog even wachten op de presentaties van de nieuwe F1-bolides maar de geruchtenmolen draait wel al op volle toeren. Zo zou volgens ingewijden de Ferrari F1-bolide eruit zien zoals op onderstaande schets.

In de aanloop naar de onthulling van de nieuwe Ferrari F1-bolide op 11 februari zijn ze bij de Scuderia volop bezig met de laatste hand te leggen aan hun nieuwe F1-bolide. Intern staat die wagen bekend onder de codenaam ‘Progetto 671’, ofwel ‘Project 671’.

Tegenover ‘Auto Bild’ liet Sebastian Vettel alvast verstaan dat hij ter voorbereiding van de eerste wintertest met de nieuwe Ferrari F1-bolide in Barcelona nu al veel uren in de simulator doorbrengt

“Mijn F1-seizoen 2020 is al begonnen,” aldus Vettel, die volgens ‘Auto Bild’ in de simulator nu al heel wat verschillende afstellingen met de nieuwe wagen uittest.

Eind vorig jaar liet Ferrari-teambaas Mattia Binotto weten dat de nieuwe F1-bolide een nieuw ontwikkelde en sterk verbeterde motor zou krijgen. Die motor zou gebruikmaken van nieuwe technologieën en daardoor over nog meer vermogen beschikken maar tegelijkertijd ook betrouwbaarder zijn dan zijn voorganger.

De nieuwe wagen van Ferrari moet vooral het probleem in de tragere bochten zien op te lossen. Ferrari was vorig jaar vooral op de rechte stukken met voorsprong de beste maar het verloor heel wat tijd in de tragere bochten.

Hoe de nieuwe Ferrari F1-bolide er daadwerkelijk uitziet komen we op 11 februari te weten ...


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

Ontmoet Stoffel Vandoorne maandag op het Autosalon in Brussel

12 januari 2020 — Onze landgenoot Stoffel Vandoorne brengt maandag een bezoek aan het autosalon van Brussel. Als ambassadeur van Mercedes EQ zal hij van 12u tot 12u30 aanwezig zijn op de Mercedes-stand en is er een moment voor een 'Meet and Greet' met zijn fans. Op een Formule E-bolide kan je er bewonderen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Stoffel VandoorneMercedes

Maria Isola onthult waarom de F1-teams de 2020-banden van Pirelli wegstemden

12 januari 2020 — Volgens Mario Isola, de motorsportbaas van Pirelli, hadden de teams een specifieke reden waarom ze de 2020-banden van Pirelli wegstemden en opteerden voor het behoud van de banden waarmee in 2019 werd gereden.

Er was de voorbije maanden veel te doen rondom de banden die Pirelli voor 2020 had ontwikkeld. Na teleurstellende reacties van rijders en teams na het uittesten van de banden op het circuit van Austin volgde een ultieme bandentest in Abu Dhabi.

Die traditionele bandentest in de week na de laatste race van het seizoen vormt normaal voor de teams een laatste kans om al ervaring op te doen met het nieuwe Pirelli-rubber dat het jaar nadien zal gebruikt worden.

Niet zo deze keer want na afloop van de tweedaagse bandentest werd beslist om ook in 2020 met de 2019-banden te rijden. Alle ontwikkelingswerk van pirelli ten spijt, de 2020-banden zullen komend F1-seizoen niet gebruikt worden.

Pirelli-motorsportbaas Mario Isola meent dat de F1-teams een specifieke reden hadden om de 2019-banden te verkiezen boven de nieuwe banden die Pirelli ontwikkelde.

“Voor de beslissing hadden we heel wat gesprekken met de teams,” aldus Isola tegenover ‘Racefans’. “De beslissing kwam overduidelijk zeer laat, zeker gezien de bijkomende ontwikkelingen die we deden alsook de ultieme test in Abu Dhabi.”

“Het is duidelijk dat onze nieuwe banden een ander profiel hadden dan de vorige banden en dat heeft invloed op de aerodynamica van de wagen. Met de nieuwe wagens die, ik zou zeggen zo’n 95% af zijn, staan de teams niet te springen om hun wagens aan te passen en bijkomende middelen te spenderen aan de ontwikkeling van hun F1-bolide voor 2020.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Pirelli

Derde etappezege voor Carlos Sainz, Alonso steeds dichter bij top tien

12 januari 2020 — Na de rustdag van gisteren ging Carlos Sainz voluit tijdens de zevende etappe van de Dakar Rally in Saoedi-Arabië. De Spanjaard won zijn derde etappe tijdens deze editie van de Dakar en vergroot zo zijn voorsprong in de stand.

Tijdens de langste etappe van deze Dakar haalde Carlos Sainz een gemiddelde snelheid van 127,87 km/u. In 4u17m11s slaagde hij de finish te bereiken en daarmee was hij iets meer dan twee minuten sneller dan Nasser Al-Attiyah.

Stéphane Peterhansel had onderweg van Riyadh naar Wadi Al Dawasir iets minder dan drie minuten extra nodig dan Sainz. Carlos Sainz vergroot zo dus zijn voorsprong op zijn beide teamgenoten maar de strijd is met nog week te gaan zeker en vast nog niet gestreden.

Fernando Alonso maakte opnieuw een erg goede indruk en sluipt steeds dichter naar een plaats in de top tien van het klassement. Alonso reed erg vlot door de duinen en bevond zich halfweg de etappe zelfs in vierde positie. Uiteindelijk finishte Alonso als zesde en schuift hij opnieuw naar voor op in het klassement.

De Spanjaard bevindt zich nu op de vijftiende plaats en heeft ongetwijfeld als doel om binnen een week in de top tien te finishen. Het verschil met die tiende plaats bedraagt ondertussen nog maar een dikke zeventien minuten.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsFernando Alonso

Dodelijk ongeval in Dakar: Portugese motorrijder overlijdt

12 januari 2020 — De Portugese motorrijder Paulo Gonçalves is tijdens de zevende etappe van de Dakar Rally van zijn motor gevallen en kwam daarbij om het leven.

Tijdens de zevende etappe van Riyadh naar Wadi Al Dawasir kwam Gonçalves na 276 km ten val. De Portugees was bij aankomst van het medisch personeel buiten bewustzijn en kreeg hartmassage.

Gonçalves werd nog met een helikopter naar het ziekenhuis overgebracht maar daar kon men alleen nog het overlijden van de Portugees vaststellen.

Het was Gonçalves zijn dertiende deelname aan de Dakar. In 2015 behaalde hij met een tweede plaats zijn beste eindresultaat. Ondanks het overlijden van Gonçalves ging de zevende etappe van de Dakar gewoon verder.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuws

“F1 heeft nieuwe soort superfans door Netflix”

12 januari 2020 — De Formule 1 wil graag een nieuw, jonger publiek aantrekken sinds Liberty Media aan de touwtjes trekt en de Netflix-serie ‘Drive to survive’ is daar een mooi voorbeeld van.

´Drive to survive´ is een schot in de roos, het neemt de fans mee achter de schermen in het seizoen 2018 en het verhaal wordt met de nodige dramatiek op het scherm gebracht. Het is het schoolvoorbeeld van hoe Liberty Media de fans meer bij de sport wil betrekken.

Je hoeft ook geen F1-kenner te zijn om ervan te kunnen genieten want er zitten voldoende dramatische verhaallijnen in die je toelaten om het meer als een feuilleton te bekijken. Op die manier wordt er een nieuw, jonger publiek aangesproken, iets waar Bernie Ecclestone het nut niet van inzag.

Social media is ook iets wat Ecclestone omschreef als ‘nonsens’ maar tegenwoordig willen superfans altijd op de hoogte blijven van wat hun helden doen en sociale media zoals Facebook en Twitter maken dat mogelijk.

Ook op dat gebied blijkt het Netflix-verhaal een schot in de roos. Liberty Media kreeg van Amazon een financieel aantrekkelijker voorstel om een serie te maken voor hun streamingdienst ‘Prime’ maar er werd gekozen voor Netflix omdat het bereik ervan van veel groter is dan Prime.

De kans is dus groter bij Netflix dat mensen die niets met autosport hebben toch bij ‘Drive to survive’ terechtkomen.

F1-rijders hebben altijd al een grote fanbase gehad maar door middel van social media en Netflix vindt nu ook een nieuw soort superfan, die niet enkel geïnteresseerd is in de prestaties op de baan, de weg naar de F1. Die superfan is goed nieuws voor de sport en het toont aan dat Liberty Media actie onderneemt om de jongere fans aan te spreken.

Dat was ook nodig want de tijd dat iemand per ongeluk bij een F1-race terechtkwam wanneer hij aan het zappen was tussen de vijf kanalen die zijn TV rijk was is definitief voorbij. Langs de ene kant is de drempel verhoogt doordat de F1 veelal achter betaaltelevisie is verdwenen maar er wordt nu geprobeerd om de fans langs andere kanalen te bereiken.

Er is nog geen definitieve datum geprikt voor de tweede reeks van ‘Drive to survive’ maar verwacht wordt dat die in maart 2020 op Netflix te zien zal zijn.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsLiberty Media

De F1-fabriek van Caterham vijf jaar na het faillissement ...

12 januari 2020 — Vijf jaar geleden ging het moederbedrijf boven het Caterham F1-team failliet. Het betekende meteen ook het einde van het Caterham F1 team en de groene bolides verdwenen van de F1-startgrid.


De fabriek werd leeggehaald en bezittingen werden verkocht. Vijf jaar later blijft er van de F1-fabriek van Caterham niet veel meer over en lijkt het meer op een kraakpand.

Van de ooit zo ‘cleane’ omgeving die een F1-fabriek normaal is valt nog maar weinig te bespeuren ...

 


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ander nieuwsCaterham

“Sebastian Vettel lijkt steeds dichter bij een F1-exit te komen”

11 januari 2020 — Sebastian Vettel zijn contract bij Ferrari loopt eind dit jaar af en volgens David Coulthard ziet het er hoe langer hoe meer naar uit dat Vettel mag voorbereiden op een vertrek.

“Ik denk dat Seb zijn carrière vandaag al dichter bij het einde bevindt dan voordien. Veel hangt af van dit jaar,” zei Coulthard tijdens een interview met ‘Reuters’.

Gezien Sebastian Vettel zich tot de best betaalde F1-piloten op de grid mag rekenen moet de Duitser ook waar voor zijn geld geven en daar loopt het volgens Coulthard hoe langer hoe meer mis.

“Indien Charles het beter blijft doen dan hem dan is het niet logisch voor Ferrari om zo’n enorme som geld aan iemand te betalen die een nummer 2-status in het team dreigt te krijgen.”

Vettel dreigt volgens Coulthard dan ook hetzelfde lot als Kimi Raikkonen destijds bij Ferrari.

“Momenteel heeft Seb een nummer 1-status, maar eigenlijk eerder een gelijkwaardige status, maar hij begon als duidelijke nummer 1 aan het F1-seizoen 2019. Naarmate het jaar vorderde kwam hij op hetzelfde niveau als Leclerc en misschien dreigt hij nog verder af te glijden, zoals we met Kimi gezien hebben.”

Komend seizoen zal volgens Coulthard dan ook cruciaal worden voor de toekomst van Vettel.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Sebastian VettelFerrari

“Waarom zou Lewis Hamilton naar Ferrari gaan?”

11 januari 2020 — Zien we F1-wereldkampioen Lewis Hamilton de komende jaren een overstap van Mercedes naar Ferrari maken?

Ondanks de vele geruchten of speculaties van de voorbije maanden zal Lewis Hamilton volgens voormalig F1-piloot David Coulthard geen overstap van Mercedes naar Ferrari maken.

“Ik heb nooit het gevoel dat hij Mercedes gaat verlaten voor een ander team,” vertelde Coulthard tegenover ‘Reuters’ op de ‘Autosport International Show’.

“Ik ben er zeker van dat hij met Ferrari praat ... maar hij heeft bijna altijd met Mercedes gereden. Waarom zou hij weg gaan?”

Volgens Coulthard voelt Hamilton zich enorm goed bij Mercedes en zou hij zijn levensstijl mogelijk moeten aanpassen indien hij de overstap naar Ferrari zou maken.

“Sommigen willen een Europese ‘twist’ in hun leven maar ik denk dat Lewis best tevreden is en zich goed voelt in Amerika en Groot-Brittannië. Amerika als ‘speeltuin’, Groot-Brittannië voor het racen.”

“Ik denk niet dat hij dat knuffelachtige en emotionele wil dat verbonden is aan een overstap naar Ferrari. Ik denk ook niet dat hij van kleins af aan van Ferrari droomt. Dus waarom zou hij het doen? Het geld? Hij heeft meer dan genoeg geld.”

“Ik denk dan ook dat hij gewoon nog enkele jaren voor Mercedes zal rijden,” besloot Coulthard.

Na de contractverlenging van Max Verstappen bij Red Bull zou het ‘Silly Season’ voor het F1-seizoen 2021 zo wel eens op een sisser kunnen uitdraaien.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Lewis HamiltonFerrariMercedes

“In de F1 werken is een privilege, je moet niet klagen over te veel races”

11 januari 2020 — Volgens FIA-president Jean Todt moet er niet geklaagd worden over een F1-kalender die te uitgebreid en te lang wordt. Todt meent immers dat het een privilege is om in de F1 te mogen werken.

Er is al geruime tijd veel te doen rondom de uitbreiding van de F1-kalender, er wordt zelfs gesproken van een eventuele uitbreiding naar zelfs 25 races. Daarop komt veel kritiek, vooral omdat het voor heel wat medewerkers van de F1-teams te belastend zou zijn,  maar volgens FIA-president Jean Todt moet daarover niet geklaagd worden.

Volgens Todt moet men blij zijn dat men in de Formule 1 mag werken, en dus niet klagen over werkdruk of het steeds maar verder uitbreiden van de kalender.

“Ik denk echt, en ik beschouw mezelf daar ook onder, dat we gezegend zijn dat we ons in een wereld bevinden waarin we kunnen doen wat we graag willen,” aldus Todt.

“We hebben de passie, we zijn geprivilegieerd. Iedereen in de Formule 1 is geprivilegieerd en uiteraard zijn er dan ook een aantal verplichtingen.”

Todt weet waarover hij spreekt. Als Ferrari-teambaas werkte hij naar eigen zeggen vaak tot achttien uur per dag en dat zes, soms zeven dagen per week.

“Ik was gepassioneerd, ik wou iets bereiken,” aldus Todt. “Wanneer je een familie hebt die van je houdt dan zal die dat begrijpen. Bovendien doe je dit niet gans je leven.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Jean Todt

Robert Kubica heeft van bij Alfa Romeo een boodschap voor zijn fans

11 januari 2020 — Voormalig Williams F1-piloot Robert Kubica heeft van bij zijn nieuwe werkgever Alfa Romeo Racing een eerste boodschap voor zijn fans.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Robert KubicaSauber

Alpha Tauri wil komend F1-seizoen in de top vijf eindigen

11 januari 2020 — Alpha Tauri, het vroegere Toro Rosso, wil komend F1-seizoen een stap vooruit zetten en bij de beste vijf teams eindigen.

Het voorbije seizoen eindigde Toro Rosso als zesde in het kampioenschap bij de constructeurs. Met 85 punten moest het slechts zes punten onderdoen voor het Renault F1 team.

Komend F1-seizoen wil Alpha Tauri, de nieuwe naam voor Toro Rosso, met Daniil Kvyat en Pierre Gasly minstens een plaats beter doen en in de top vijf eindigen.

“We hebben nooit zo’n ervaren rijders gehad als voor komend seizoen en het zal afhangen van hoe competitief onze wagen zal zijn,” vertelde teambaas Tost tegenover ‘RACER’.

“Ik hoop dat we een stap vooruit zullen zetten en de doelstelling is redelijk duidelijk: We moeten onze performance verbeteren en we willen in de top vijf van het constructeurskampioenschap eindigen.”

“Ik hoop dat Renault binnen bereik ligt. Het hangt er vanaf wie de betere wagen bouwt. Wie boekt de meeste progressie met de nieuwe wagen en wie ontwikkelt beter tijdens het seizoen. Ik hoop dat het Alpha Tauri zal zijn,” besloot Tost.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Toro Rosso

Wat doen F1-piloten tijdens de winterstop?

11 januari 2020 — Als F1-piloot hang je vast aan een enorm drukke agenda en na de GP van Abu Dhabi is er na een lang seizoen even tijd voor ontspanning. We schuimen even de sociale media af om te kijken wat de rijders uitspoken in hun vrije tijd.

Lewis Hamilton
De wereldkampioen F1 wisselde voor een dag van kantoor met een andere legende uit de motorsport

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas pakt het rustiger aan dan zijn teamgenoot

Charles Leclerc
Ferrari-rijder Charles Leclerc maakt van de gelegenheid gebruik om een basketbalmatch mee te pikken in Monaco.

Max Verstappen
Max Verstappen vierde kerstmis met de familie

Carlos Sainz
Carlos Sainz liet zich volledig gaan bij het driekoningenfeest.

Esteban Ocon
Nieuwbakken Renault-rijder Esteban Ocon bracht de feestdagen bij zijn bevallige vriendin door.

Pierre Gasly
Pierre Gasly begroet ons vanuit de lichtstad.

Nicholas Latifi
Williams-rijder Latifi maakt zich op voor zijn debuutseizoen in de F1

Romain Grosjean
Romain Grosjean is alweer aan het trainen geslagen

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

    Er zijn geen verwante nieuwsitems.

F1Journaal Specials

GP van België