logo
 

VIDEO: Van der Garde komt met de schrik vrij na remprobleem

09 mei 2014 — Giedo Van der Garde kende tijdens de eerste vrije training op het Circuit de Catalunya een bang moment, nadat de remmen op zijn Sauber niet meer functioneerden. image

Toen de Nederlander tegen meer dan driehonderd kilometer de eerste bocht naderde, wilden zijn remmen plotseling niet meer meewerken. Van der Garde ging door het probleem van de baan, en miste de bandenmuur maar op een haar na.

“Ik kwam bij bocht één aan zo’n 320 kilometer per uur toen de remmen plots niet meer werkten. Dat is wel even schrikken!” vertelt de Nederlander aan GPUpdate. “Ik kon gelukkig nog maar net de bandenmuur ontwijken. Daar had ik wel wat geluk, want anders zou de schade erg groot geweest zijn. Nadien werden nieuwe remmen op de wagen gemonteerd, waarna het opnieuw beter ging.”

Van der Garde eindigde uiteindelijk met een achttiende tijd. De sessie verliep erg moeizaam voor de testrijder van Sauber, die dit seizoen aan zijn derde optreden toe is. Onderstaand vind je een video waarop het hachelijke moment van Van der Garde te zien is.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België