logo
 

Vierde plaats voor Räikkönen na sterke inhaalrace

29 maart 2015 — Wat een dag voor Ferrari! Voor het eerst sinds Spanje 2013 kon het nog eens winnen. Sebastian Vettel behaalde in Maleisië zijn eerste overwinning voor de Scuderia. Kimi Räikkönen reed ook een sterke race en is niet verrast dat Vettel vandaag heeft gewonnen.

image
In Maleisië is Ferrari terug waar het wil zijn, helemaal bovenaan. Sebastian Vettel was beide Mercedes rijders te snel af. Ook Kimi Räikkönen reed mooi in de punten. De Fin werd vierde en evenaart zo zijn beste resultaat van 2014.

Ferrari was gisteren wat ongelukkig wat betreft de kwalificatie van Kimi Räikkönen. Het team liet de Fin laat naar buiten rijden, waardoor hij vast zat in het verkeer en geen snelle ronde kon neerzetten voordat het begon te regenen in Sepang. Kimi Räikkönen moest vanaf plaats elf meteen plaatsen weten goed te maken vanaf de start. Maar in plaats van plaatsen goed te maken, kreeg de Fin een lekke band op het einde van de eerste ronde. Felipe Nasr en Kimi Räikkönen raakten elkaar in de allerlaatste bocht, waardoor de wereldkampioen van 2007 de pits niet meer kon inrijden. Tot gevolg moest hij een hele ronde afleggen met drie goede banden.

De ‘Iceman’ had dus vandaag opnieuw pech, nadat hij in Australië moest opgeven door een wiel dat niet goed gemonteerd werd door de pitcrew. Toch geeft de Fin de moed niet op, want hij weet dat Ferrari over een goede wagen beschikt. “Vanaf de eerste testen wisten we al dat we een goede wagen hadden. Tijdens de eerste race bleek dan ook dat we erg snel waren. Het is dus geen verrassing dat Seb vandaag won. Het weer heeft misschien ook wat geholpen en de pit stops werden vandaag ook goed uitgevoerd.” Op vrijdag zou Ferrari steeds pit stops geoefend hebben, wanneer een Ferrari de pit box binnen kwam.

Wanneer Kimi zijn race analyseert, moet hij toegeven dat de vierde plaats het hoogst haalbare was na de problemen die hij vandaag kende. “We hebben wat pech gehad dit weekend. Maar ik kan er niet veel aan doen als er iemand anders mijn auto achteraan raakt. Gelukkig was er net erna een safety car. Onze snelheid was in orde, ook al had ik wat schade door de platte band. We hebben alles gegeven om het maximale te bereiken. Voor het team was het een goede dag vandaag, door de overwinning van Seb. Het resultaat had zelfs iets beter gekund, maar het is wat het is.”

Kimi Räikkönen kijkt al uit naar de volgende race in China. Hopelijk voor hem wordt het een weekend zonder een probleem. “Het is moeilijk te zeggen waar we zullen staan op het volgende circuit, want elk circuit is anders. Maar wat wel zeker is, is dat we over een goede basis beschikken. We kunnen nog wat zaken verbeteren aan de wagen en met wat nieuwe onderdelen zal dat wel in orde komen. Hoe dan ook, we hebben een grote stap gemaakt en het team doet het erg goed.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België