“Vierde plaats was het maximum”

12 mei 2014 — Sebastian Vettel klom tijdens de race op van de vijftiende naar de vierde plaats, maar stelt dat dit het hoogst haalbare was. image

De Duitser moest gisteren noodgedwongen Q3 volgen langs de zijlijn, nadat de versnellingsbak op zijn RB10 de geest had gegeven. Tot overmaat van ramp moest Vettel nog eens vijf plaatsen inleveren, want dat is de straf voor het vervangen van een versnellingsbak.

Vettel kende vandaag ook geen al te beste start, maar na een mooie inhaalrace behaalde de regerend wereldkampioen toch nog een vierde plaats, achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

“Beter dan dit zou het vandaag niet geworden zijn. Tijdens de start verloor ik een plaats, maar tegen het einde van de eerste ronde had ik die al teruggepakt. Wanneer je van zo ver moet starten is het niet simpel.” verklaarde Vettel na de race.

“Na mijn eerste pitstop kon ik wat plaatsen winnen, en vanaf dan werd duidelijk dat de snelheid prima was. We hadden ook nog twee setjes vers rubber, dus we konden er nog wat meer uithalen.”

Tegen Mercedes was vandaag opnieuw niets in te brengen, en dat beseft ook Sebastian Vettel. Ook teamgenoot Daniel Ricciardo reed opnieuw een ijzersterke wedstrijd.

“Daniel deed het zeer goed. Derde en vierde was dus het maximale voor het team. Mercedes is ijzersterk, want ze hebben een goede motor, twee uitstekende rijders, een degelijke wagen en een sterk team. Het zou fout zijn om te klagen over hun dominantie, maar ik hoop wel dat we ze snel kunnen bijbenen.”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België