Vierde startplaats voor Nico Hulkenberg: “Dit is echt een verrassing”

05 juli 2014 — Nico Hulkenberg slaagde er tijdens een uitdgaende kwalificatie in om de vierde tijd te rijden, iets dat hij echt niet had verwacht toen hij tegen het einde van Q3 nogmaals de baan op ging om tegen beter weten in zijn te te proberen verbeteren.


Op aanraden van zijn team ging Nico Hulkenberg tegen het einde van Q3 opnieuw de baan op om zijn tijd te proberen verbeteren. Nico Hulkenberg dacht niet dat het zou ophouden met regenen en hij had dan ook niet verwacht dat hij zijn tijd nog zou kunnen verbeteren, laat staan een vierde tijd te rijden. Toch gebeurde het want Nico Hulkenberg reed op het ideale moment zijn snelle rondje.

“Het hield dan toch op met regenen. Het circuit droogde gelukkig zeer snel op. Ik reed voor mijn laatste ronde terug de baan op en dacht bij mezelf: ‘In het beste geval rij ik terug de pitlane in, dit wordt echt niets.’ Maar vervolgens droogde de baan redelijk snel op,” zei Nico Hulkenberg na afloop van de kwalificatie. “Ik dacht bij mezelf ‘ogen toe en er voor gaan’. En het heeft gewerkt. Ik ben zeer blij.”

“De vierde startplaats is een bijzonder goed resultaat en een mooie uitgangspositie voor morgen. Hopelijk kunnen we die positie ook tegen het einde van de race vasthouden,” blikt Hulkenberg alvast vooruit naar de race van morgen.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België