logo
 

Vierde tijd voor Verstappen: “Ik ben redelijk tevreden”

22 juli 2016 — Max Verstappen blikt tevreden terug op de eerste dag van het raceweekend in Hongarije.


Tijdens de eerste oefensessie moest Verstappen nog tevreden zijn met de zesde tijd. Tijdens de tweede oefensessie ging het iets beter en liet de Nederlander een vierde tijd noteren.

Zowel tijdens de eerste als de tweede oefensessie moest Verstappen wel zijn meerdere erkennen in teamgenoot Daniel Ricciardo. De Australiër reed tijdens de tweede oefensessie een tweede tijd, op zes tienden van Nico Rosberg en zeven tienden sneller dan Verstappen. Toch blikt Verstappen tevreden terug.

“Ik ben redelijk tevreden na de eerste dag”, zei Max Verstappen na afloop van beide sessies tegenover ‘Verstappen.nl’. “We hebben het rustig opgebouwd en vooral de lange runs gingen heel goed. De balans van de auto en de banden voelden goed aan. In de korte runs kan het nog wat beter, maar ik heb er vertrouwen in dat we dat voor elkaar krijgen. We zitten niet ver achter Mercedes en we vechten met Ferrari. We zijn hard aan het werken om het gat met Mercedes te dichten. Een tweede startrij moet morgen hopelijk mogelijk zijn.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Max VerstappenRed Bull

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië