logo
 

Vietnam legt inreisbeperkingen op aan reizigers: F1-race in gevaar?

03 maart 2020 — Omwille van de uitbraak van het coronavirus heeft de Vietnamese overheid een inreisverbod opgelegd aan buitenlandse reizigers.

Op het moment van schrijven telt Vietnam zestien mensen die besmet zijn met het coronavirus. Deels door het streng en snel optreden van de Vietnamese overheid zou het aantal besmettingen eerder beperkt gebleven zijn.

Nieuwe maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus in te perken omvatten onder andere een inreisbeperking voor reizigers afkomstig van China, Iran, Italië en Zuid-Korea. Ze moeten een medische verklaring hebben alsook een verplichte quarantaine van veertien dagen ondergaan.

De maatregel heeft ongetwijfeld gevolgen voor Ferrari en Alpha Tauri die allebei een Italiaanse thuisbasis hebben en veel Italiaanse medewerkers. Daarnaast kunnen ook Alfa Romeo Racing en het Amerikaanse Haas F1 team problemen ondervinden aangezien ze samenwerken met Ferrari.

Ook bandenleverancier Pirelli wordt met de inreisbeperkingen geconfronteerd en het is maar de vraag of na het opleggen van deze maatregelen de GP van Vietnam in Hanoi nog kan doorgaan.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België