Vietnamezen bouwen stevig feestje na F1-demo

21 april 2019 — Het Red Bull F1-team heeft in de Vietnamese hoofdstad Hanoi een F1-demo gegeven. Daarmee liet het de Vietnamezen al eens proeven van wat hen volgend jaar te wachten staat: een eigen F1-race.


Binnen ongeveer een jaar wordt er in de Vietnamese hoofdstad Hanoi voor het eerst een F1-race georganiseerd. Bij Red Bull besloten ze daarop echter niet te wachten en hielden ze op zaterdag een geslaagde F1-demo. Voor die F1-demo werd ook een deel van het toekomstige F1-stratencircuit gebruikt.

Het waren voormalig F1-piloot David Coulthard en Aston Martin-rijder Jake Dennis die rond het nationale My Dinh-stadion een F1-demo gaven. Met een door een V8-motor aangedreven Red Bull RB7 scheurden ze door de straten.

De lokale bevolking was alvast laaiend enthousiast toen ze de F1-bolides door de straten zagen scheuren en een oorverdovend geluid aanhoorden.

“Het is geweldig om nog eens met de Red Bull RB7 te kunnen rijden en die energie bij het publiek te aanschouwen,” zei Coulthard na het geven van de F1-demo en vlak voor er een stevig feestje zou gaan losbarsten.

“Het was redelijk warm en ik denk dat het publiek nu volledig opgewarmd is voor de dj-set van Armin Van Buuren. Na onze inspanningen op de baan zullen we hen nu tonen hoe de Formule 1 een feestje bouwt!”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België