Vijay Mallya aangehouden in Londen

19 april 2017 — Dinsdagmiddag werd Vijay Mallya, mede-eigenaar van Force India, aangehouden door de politie in Londen. Dit gebeurde in naam van de Indiase autoriteiten op verdenking van fraude die hij zou gepleegd hebben bij het faillissement van zijn luchtvaartmaatschappij 'Kingfisher Airlines.'


De 61-jarige zakenman houdt zich al geruime tijd schuil in het Verenigd Koninkrijk om uit de handen van de Indiase autoriteiten te blijven. Die autoriteiten vragen de uitlevering van Mallya omdat hij in India beschuldigd wordt van het witwassen van geld en niet terugbetaalde leningen ter waarde van 1,2 miljard euro die ontleend werden aan zijn toenmalige luchtvaartmaatschappij.

Vijay Mallya moest meteen op dinsdagmiddag voor het gerecht verschijnen maar na het betalen van een borgsom ter waarde van 650 000 Pond mocht hij alweer naar huis op voorwaarde dat hij zijn paspoort inleverde en Engeland of Wales niet zou verlaten.

‘The King of Good Times,’ zoals hij zichzelf soms noemt, was allerminst onder de indruk. Hij werd na de zitting gespot in zijn zilverkleurige Maybach met nummerplaat ‘VJM-1’ en stuurde volgende tweets de wereld in.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België