Villeneuve: “Comeback Kubica is niet goed voor de Formule 1”

25 maart 2019 — Voormalig F1-kampioen Jacques Villeneuve heeft opnieuw zijn ongezouten mening gegeven, deze keer over de F1-comeback van Robert Kubica.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ROKiT Williams Racing (@williamsracing) op

Villeneuve is niet te spreken over de F1-comeback van Kubica. De Canadees begrijpt echter wel dat Kubica de kans om een comeback te maken bij Williams met beide handen heeft gegrepen.

“Het is natuurlijk een geweldige prestatie dat Kubica na zo veel jaar is teruggekeerd, echt ongelofelijk”, zei Villeneuve tegenover het Nederlandse ‘Formule 1’. “Als je iets gedaan hebt waarvan je houdt en dat je is afgenomen, weet je wat je mist. Dan ga je er nog harder voor werken om het terug te krijgen.”

Tegelijkertijd is Villeneuve dus ook kritisch want hij vindt dat de comeback van Kubica een verkeerd signaal geeft over de Formule 1 en hoe veeleisend dat de sport is.

“Ik vind het vreselijk. Dit is niet goed voor de sport,” aldus Villeneuve. “Ik heb dat vorig jaar al eens gezegd en ik ga mijn mening niet veranderen.”

“Formule 1 zou het summum van racen moeten zijn, het is de koningsklasse. Dan is het niet goed voor de sport als iemand met een beperking, want dat is het toch, kan meedoen. In ieder geval niet in de Formule 1, misschien wel in andere klassen.”

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België