Villeneuve kon voor McLaren en Renault rijden: “Ook ik heb fouten gemaakt”

11 februari 2016 — Jacques Villeneuve uit vaak kritiek op dingen die in de F1 gebeuren maar de Canadees geeft deze keer toe dat ook hijzelf fouten heeft gemaakt.


De wereldkampioen van 1997 blikt tevreden terug op zijn F1-carrière maar geeft ook toe dat hij enkele fouten tijdens zijn carrière heeft gemaakt.

Zijn wereldtitel in 1997 was het hoogtepunt van zijn carrière, waarna het vooral bergaf ging voor Villeneuve. De schuld daarvoor ligt voor een deel bij Villeneuve zelf, die op enkele cruciale momenten in zijn carrière wat zijn teams betrof de verkeerde keuze maakte.

“Ik heb nergens spijt van,” zei Villeneuve tegenover ‘Auto-Hebdo’. “Mijn enigste fout was dat ik in 2002 mijn contract bij BAR vernieuwd heb, terwijl ik een aanbod van Renault had.”

En dat bleek uiteindelijk een erg slechte keuze te zijn. Indien Villeneuve immers voor Renault had gekozen dan had hij de overstap naar een competitief team gemaakt, een team dat in 2005 en 2006 met Fernando Alonso wereldkampioen werd.

Iets gelijkaardig overkwam Villeneuve jaren voordien. Nadat Villeneuve in 1997 wereldkampioen werd bij Williams kreeg hij immers een aanbod van McLaren. Net als het aanbod van Renault in 2002 legde hij toen ook het aanbod van McLaren naast zich neer.

“Ik kreeg een aanbod van McLaren,” aldus Villeneuve. “Adrian Newey belde mij met de vraag om niet bij BAR te tekenen en McLaren te vervoegen. Hij hield van me omdat hij had gezien wat ik met zijn wagens bij Williams wist te presteren. We hadden enorm veel respect voor elkaar.”

Net als bij Renault veroverde McLaren de jaren nadien twee wereldtitels, Mika Hakkinen werd in 1998 en 1999 immers wereldkampioen.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: RenaultMcLaren

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië