logo
 

Villeneuve: “Leclerc zorgt ervoor dat Ferrari niet meer in balans is”

02 mei 2019 — Volgens Jacques Villeneuve zorgt Charles Leclerc ervoor dat het team van Ferrari niet meer in balans is. Daar waar de overstap van Leclerc naar Ferrari bejubeld werd, heeft het er volgens Villeneuve vooral voor gezorgd dat Ferrari momenteel niet de grote uitdager van Mercedes is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

De wereldkampioen van 1997 meent dat er ook door de fans anders wordt gereageerd wanneer één van beide Ferrari-piloten in de fout gaat. Villeneuve vindt dat de fans en media veel kritischer zijn tegenover Vettel dan Leclerc.

“Wanneer je naar de fans luistert of een forum bezoekt dan zal je zien dat Leclerc zelfs na zijn crash tijdens de kwalificatie niet bekritiseerd wordt,” vertelde Villeneuve tegenover ‘Motorsport.com’.

“Indien het Vettel zou geweest zijn dan zou hij in de media fel bekritiseerd zijn en zelfs neergehaald worden, en dat voor dezelfde fout.”

Vettel en Leclerc die elkaar het vuur aan de schenen leggen, het heeft een serieus negatief effect op de prestaties en uiteindelijk ook de competitiviteit van Ferrari.

“Uiteindelijk denk ik dat dit alles een negatief effect heeft op het ganse team. Seb zijn spin in Bahrein kwam erdoor, vervolgens waren er de teamorders in China, alles komt er uit voort.”

“Het incident met Leclerc tijdens de kwalificatie ook, hij wou bewijzen dat hij de nummer één van het team is. Uiteindelijk schaadt dit het volledige team,” aldus Villeneuve.

Villeneuve hoopt alvast dat Ferrari opnieuw terug alles op de rails krijgt zodat de Scuderia Mercedes opnieuw kan bekampen zoals het dat vroeger deed en zoals algemeen verwacht werd.

“Ik hoop echter dat men opnieuw een balans kan vinden. Ferrari is immers het team dat Mercedes moest uitdagen. In de plaats daarvan hebben ze echter slechts drie podiumplaatsen. Tot nu toe heeft het geen positief effect op het team gehad,” besloot Villeneuve.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België