Villeneuve nog steeds geen fan van comeback Kubica: “Hij is veel te traag”

12 juni 2019 — Nee, Jacques Villeneuve is nog steeds geen fan van Robert Kubica zijn comeback in de Formule 1. De Pool presteert volgens de Canadese wereldkampioen van 1997 ondermaats.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door ROKiT Williams Racing (@williamsracing) op

“Ik was geen fan van zijn terugkeer naar de sport. De Formule 1 is er voor de elite, voor de allerbeste,” zei Villeneuve tijdens zijn thuisrace.

“Het enige dat telt is dat Robert overduidelijk trager is dan zijn teamgenoot, die nota bene een rookie is. Het zijn de resultaten die tellen.”

Kubica deed tijdens de eerste races zijn beklag over het chassis waarmee hij reed. De Pool stak zijn mindere prestaties op dat chassis maar toen in Barcelona het chassis met dat van George Russell gewisseld werd zagen we geen noemenswaardige verbetering in de resultaten van Kubica.

Volgens Jacques Villeneuve bewijst dit alles eens te meer dat Kubica nooit een comeback in de Formule 1 had mogen maken. Villeneuve gelooft ook niet in een wezenlijk verschil tussen de twee chassis’ van Williams.

“Ik weet het niet, ik bevind me niet in het team,” zei Villeneuve. “Van buitenaf kan je niet alles zien maar zo’n dingen gebeuren zelden in de Formule 1. Deze wagens lijken erg op elkaar.”

“Ik weet het niet ... Misschien passen de afstellingen niet bij de rijstijl van Robert en wel bij die van Russell.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België