logo
 

Villeneuve: “Ocon is een schande, Max is ongelofelijk”

13 november 2018 — Jacques Villeneuve zit nooit verlegen om een straffe uitspraak. Ook nu heeft hij een duidelijke mening over het incident tussen Verstappen en Ocon en die laatste is de gebeten hond volgens de wereldkampioen van 1997.


In de vierenveertigste ronde van de GP van Brazilië wilde Esteban Ocon zich ontdubbelen en knikkerde bij die actie de leider van de race, Max verstappen, van de baan. De Fransman kreeg van de stewards een tijdstraf van tien seconden.

Villeneuve was helemaal niet onder de indruk van de rijkunsten van Ocon en hij vindt ook dat de stewards al eerder had moeten ingrijpen bij eerdere acties van de jonge Fransman.

“Ocon is een schande,” aldus Villeneuve bij ‘Motorsport.’ “Het was belachelijk. Iedereen heeft gezien wat er gebeurd was maar er kon zelfs geen ‘sorry jongens, ik was fout’ af over de boordradio. Het is goed om te aanvaarden dat je fout was.”

“Je kan jezelf ontdubbelen maar doe het dan goed, je mag de leider nooit in gevaar brengen. Je doet niets wat de andere rijder tijd doet verliezen of een risicovol manoeuvre. Passeren op het rechte stuk en helemaal voorbijrijden is prima maar dit leek meer op een gevecht voor de leiding.”

Villeneuve wilde ook nog extra benadrukken dat Ocon helemaal geen gevoel heeft om te racen.

“Elk incident van de laatste twee jaar was misschien wel zijn fout, maar misschien ook niet. Je kan misschien wel denken dat hij verkeerd was omdat hij de race niet goed gelezen had. Hij leert ook nooit bij, het is nooit zijn fout.”

Na de race zocht Verstappen de confrontatie op met Ocon en het kwam tot wat trek-en-duwwerk. Villeneuve vindt de reactie van Verstappen gerechtvaardigd en zelfs nog ingetogen.

“Ik vond dat hij nog terughoudend aan het werk ging, hij heeft hem zelfs niet echt geduwd!”

“Wat willen we zien? We willen meer emotie, meer van deze gladiatoren, het was goed om dat te zien. De andere is zelfs nog groter dan hij!”

“Max is ongelofelijk, ook zijn inhaalactie eerder zonder DRS was agressief maar proper. We zien een andere Max. Het lijkt erop dat na Monaco het talent van Ricciardo heeft overgenomen, of het goede van Ricciardo.”

“Je had al een Max maar nu heeft hij al het slechte overboord gegooid en het goede van Ricciardo overgenomen. Hij heeft echt een stap voorwaarts gezet, zijn laatste races zijn echt indrukwekkend,” besluit Villeneuve.     

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Esteban OconMax Verstappen

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België