logo
 

Villeneuve: “Raikkonen werd zwaarder bestraft omdat hij tegen Hamilton reed”

11 juli 2018 — Voormalig F1-kampioen Villeneuve heeft nog eens zijn ongezouten mening gegeven, deze keer over de tijdstraf die Kimi Raikkonen kreeg voor zijn aanrijding met Lewis Hamilton.


Villeneuve kan zich niet vinden in de zwaarte van de straf. De Fin kreeg voor zijn aanrijding met Hamilton een tijdstraf van tien seconden, iets dat volgens Villeneuve onbegrijpelijk is.

“Ik begrijp niet waarom het een tijdstraf van tien seconden was en dat het andere keren vijf seconden is, soms is het niets,” aldus Jacques Villeneuve tegenover ‘Motorsport.com’. “Dat is echt niet juist. Het is racen. Ik hou er niet van wanneer er straffen worden uitgedeeld omdat er geracet wordt. Het zou voor vuil racen moeten zijn, of dom rijden, beide zijn iets compleet anders.”

“Ze besloten dat het Lewis was, dat we in Engeland waren, dat hij aan het strijden was voor de wereldtitel, en dat er daarom een tijdstraf van tien seconden moest gegeven worden.”

“Indien het Bottas was geweest dan zou er maar een tijdstraf van vijf seconden gegeven zijn, zo simpel is het.”

Villeneuve maakte ook de vergelijking met aanrijdingen eerder dit seizoen. Zo was er in Oostenrijk bijvoorbeeld een aanrijding tussen Verstappen en Raikkonen.

“Soms zie je dingen zoals bijvoorbeeld Verstappen in Oostenrijk, waarbij hij tegen Kimi reed,” aldus Villeneuve. “Waarom werd dat niet bestraft? Gewoon omdat Kimi niet van de baan ging? Indien Kimi van de baan was gegaan, had hij dan wel een straf gekregen?”

“Dat is fout. Het is de actie die ertoe doet, niet wat er vervolgens uiteindelijk gebeurt,” besloot de Canadese ex-wereldkampioen.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België