logo
 

Villeneuve: “Schrap het kampioenschap en organiseer gewoon enkele races”

03 april 2020 — Volgens Jacques Villeneuve moet de Formule 1 zich niet bezighouden met het zich in bochten wringen om alsnog een 'halve' F1-kalender voor 2020 bij elkaar te schrapen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Haas F1 Team (@haasf1team) op

“Zelfs wanneer alles wat uitklaart, alles wat terug normaliseert en we na de pandemie opnieuw een grand prix kunnen organiseren vergt het tijd om zo’n evenement te organiseren,” vertelde de wereldkampioen van 1997 tegenover ‘Canal+’.

“De eerste races op de kalender zouden in september moeten plaatsvinden. Ik kan me inbeelden dat heel wat organisatoren alsook de eigenaren van de F1 zoveel mogelijk races op een nieuwe F1-kalender willen plaatsen om te voldoen aan het minimaal aantal races die contractueel vereist zijn. Dat zou echter een fout zijn.”

“Het zou jammer zijn om augustus te vullen met races om dan vanaf september te beginnen racen tot Kerstmis of zelfs daarna en dat allemaal gewoon om een kampioenschap te hebben.”

Villeneuve vindt dat er beter gewoon enkele losstaande races zouden georganiseerd worden die niet tot een kampioenschap behoren.

“Het is misschien slimmer om gewoon te zeggen dat we geen kampioenschap organiseren. Laat ons gewoon racen en iedere race als een losstaand event beschouwen zoals bijvoorbeeld de Indy 500 of de 24u van Le Mans,” zo suggereert Villeneuve meteen ook een mogelijk alternatief als oplossing.

“Iedere grand prix kan dan als een soort Grand Slam beschouwd worden in de plaats van iets dat onderdeel uitmaakt van een half kampioenschap.”

“Ik zou de teams eind 2020 ook laten gebruiken om zich voor te bereiden op 2021,” besloot Villeneuve.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België