Villeneuve: “Vettel reed niet opzettelijk tegen Hamilton, al had ik wel hetzelfde gedaan”

28 juni 2017 — Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve steekt zijn mening nooit onder stoelen op banken en mengt zich in het debat over de aanrijding tussen Hamilton en Vettel. De Canadees zou naar eigen zeggen hetzelfde gedaan hebben, al denkt hij tegelijkertijd ook niet dat Vettel opzettelijk tegen Hamilton reed.


In 1997 werd Jacques Villeneuve tijdens de seizoensfinale in Jerez zelf aangereden door Michael Schumacher. Volgens sommigen kon de ‘opzettelijke’ aanrijding van Vettel met Hamilton in Baku daarmee vergeleken worden. Villeneuve is het daar echter niet mee eens.

“Het was echt verschillend”, vertelt Villeneuve tegenover ‘Motorsport.com’. “Ze gingen heel langzaam, wat maakt het uit? Het was natuurlijk een naar incident, maar eigenlijk deed Lewis een remtest. Ik ben een racepiloot, ik heb het gezien. Als een collega dat bij mij deed, zou ik gedaan hebben wat Sebastian deed. Hij kreeg een straf en dat was het maximale van wat hij kon krijgen.”

Villeneuve betwijfelt ook of de aanrijding tussen Vettel en Hamilton wel opzettelijk was, zoals door velen beweerd wordt.

“Ik denk niet dat hij hem probeerde te rammen. Hij had een hand aan het stuur, keek en wees naar hem. Je gaat niet iemand aanrijden als je wielen zo staan want dan maak je je eigen auto kapot. En met een hand aan het stuur, als je iemand wil raken, moet je twee handen aan het stuur hebben!”

Los van de aanrijding is Villeneuve wel tevreden dat er meer emotie in de Formule 1 aanwezig is. De voorbije jaren was er soms kritiek dat er even goed een robot in een F1-bolide kon zitten. Aangezien de rijders soms simpelweg geen eigen mening hadden en klakkeloos alle instructies opvolgden.

“Het is prima en ik ben eigenlijk blij dat we wat coureurs met emotie zien. Dat is goed. We hebben twee jongens die vechten voor het kampioenschap, boos op elkaar worden en uiteindelijk heeft het geen schade opgeleverd. Wat is het probleem? Het is goede TV, het is goed dat ze op de limiet zitten. Het is beter dan Lewis die Bottas vraagt om langzaam te rijden en Vettel op te vangen, dat was beschamend,” besluit de voormalig wereldkampioen Formule 1.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België