logo
 

Villeneuve: “Wat Perez deed was smerig”

30 augustus 2017 — Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve laat zijn licht schijnen over het incident tussen teamgenoten Perez en Ocon. Zoals we dat gewend zijn zit de Canadees niet verlegen om een straffe uitspraak.


Tijdens de Grote Prijs van België van afgelopen weekend, dwong Sergio Perez in de aanloop naar Eau Rouge zijn teamgenoot Esteban Ocon in de muur. De twee kemphanen maakten contact en het resultaat was een kapotte voorvleugel voor Ocon en een lekke band voor Perez. De stewards onderzochten het incident maar besloten om geen sancties op te leggen.

Voormalig wereldkampioen Jacques Villeneuve vindt dat Sergio Perez 100 procent verantwoordelijk is voor dat incident omdat hij Ocon in gevaar bracht door hem in de muur te dwingen.

“Het maakt zelfs niet uit dat het zijn teamgenoot is,” aldus Villeneuve. “Zoiets mag gewoon nooit gebeuren, teamgenoot of niet. Je mag nooit iemand in gevaar brengen met je acties. Je kan al eens te laat remmen of iets dergelijks, iedereen maakt fouten, maar op een recht stuk blijf je op je lijn en je probeert niet iemand van het circuit te dwingen.”

“De brokstukken vlogen zo hoog dat er een stuk carbon naast de baan beland is. Daar kan je iemand serieus mee verwonden in het publiek.,” gaat de Canadees verder. “Wat Perez deed had niets met racen te maken, hij probeerde alleen Ocon te blokkeren en dat hoort niet want het is agressief en smerig.”

Esteban Ocon stuurde later een tweet de wereld in waarin hij schreef dat Perez twee keer had geprobeerd om hem te vermoorden want er was voordien ook al eens een incident in Eau Rouge geweest maar dat liep af zonder schade.

Villeneuve vindt dat de jonge Fransman alle recht heeft om boos te zijn op zijn teamgenoot.

“Ocon ging niet van het gas af omdat hij zich niet wou laten doen. Dat heeft alles te maken met haantjesgedrag, een interne strijd om te laten zien wie de sterkste is.”

Dat de stewards dit incident zomaar hebben laten passeren begrijpt de wereldkampioen van 1997 dan weer niet.

“Dit is ongeveer het gevaarlijkste wat je kan doen tijdens het racen en in de Formule 1 wordt het zelden bestraft. Soms raken rijders elkaar tijdens een gevecht en maken ze een fout wanneer ze een concurrent willen uitremmen. Dat wordt dan weer wel bestraft terwijl dat helemaal niet nodig is.”

“Dit was gewoon beschamend, de FIA doet er alles aan om de veiligheid te verhogen en voor zo’n actie vinden ze het niet nodig van straffen te geven. Zelfs een vierjarige kon dit zien,” besluit Villeneuve.

Geschreven door Tom Schots


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Esteban OconSergio PerezRacing Point F1

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië