Villeneuve: “Williams heeft zijn ziel aan Lance Stroll verkocht”

05 januari 2018 — Komt het ooit nog wel goed tussen Jacques Villeneuve en zijn ex-team Williams? In zijn jaaroverzicht voor het Duitse blad ‘Auto Bild’ laat de Canadees weten dat het hem droevig stemt wanneer hij ziet wat er van zijn ex-team geworden is.


Villeneuve is persona non grata bij de renstal uit Grove nadat hij zich het voorbije seizoen nogal kritisch had uitgelaten over zijn landgenoot en huidig Williams-rijder Lance Stroll. De laatste wereldkampioen in een bolide uit Grove had gesteld dat Stroll de ‘slechtste debutant ooit’ was.

“Het is triest als ik zie wat er van Williams geworden is,” aldus Villeneuve. “Het team waar ik in 1997 mijn wereldtitel won stond voor volbloed racen.”

“Nu hebben ze hun ziel verkocht voor de miljarden van Lawrence Stroll, die maar één doel heeft: zijn zoon in de Formule 1 houden. Zelfs Felipe Massa was in de herfst van zijn carrière nog duidelijk sneller dan Stroll.”

“Daardoor heeft Williams ook geen echte graadmeter om te zien hoe goed de wagen echt is. Ik laat me ook geen zand in de ogen strooien door de derde plaats van mijn landgenoot in Baku, dat was puur geluk,” besluit Villeneuve.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België