Virgin is beter sinds start samenwerking met McLaren

20 oktober 2011 — Volgens Timo Glock is Marussia Virgin sinds de samenwerking met McLaren een stuk sneller geworden in plaats van blijven stilstaan.

image

Marussia Virgin kondigde deze zomer een samenwerking met McLaren aan. Het team mag ondermeer gebruikmaken van de simulator van McLaren en ook op diverse andere vlakken wordt er samengewerkt. Volgens Timo Glock heeft deze samenwerking zijn vruchten reeds afgeworpen.

“Mijn gevoel zegt dat we zeker en vast verbeterd zijn,” zei Timo Glock tegenover Auto Motor und Sport. “Het is echter niet eenvoudig om te zien aangezien ook Lotus diverse verbeteringen heeft die onze vooruitgang uitvlakken tegenover hen. Maar onze data heeft mijn gevoel in de wagen bevestigd.”

“Er was enige vertraging maar die hebben we nu ingehaald. In Korea hebben met nieuwe richtlijnen voor onze afstellingen gewerkt. We hebben niets te winnen of te verliezen dus kunnen we wat ontwikkelingswerk voor volgend jaar doen”.

Vooral volgend jaar zou Marussia Virgin moeten kunnen profiteren van de samenwerking met McLaren. Lotus is dus alvast gewaarschuwd.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België