Vitaly Petrov hoopt F1-comeback te maken met steun van Mercedes

05 augustus 2013 — Zien we Vitaly Petrov volgend seizoen terug in de Formule 1? De Rus hoopt alvast van wel ...

Eind vorig seizoen doken er berichten op over financiële problemen bij de Rus en zijn sponsors. Petrov verloor uiteindelijk na afloop van het voorbije seizoen zijn racezitje bij Caterham. Vervolgens slaagde hij er niet in om bij een andere renstal een racezitje te bemachtigen.

Nu hoopt de Rus om met de steun van Mercedes opnieuw een racezitje te bemachtigen in de Formule 1. Petrov was het voorbije weekend te gast op de Moscow Raceway. De Rus reed er tijdens het DTM-raceweekend rond met een DTM Mercedes AMG C-Coupé. Petrov reed in de wagen met belangrijke gasten over het circuit, een taak die normaal was weggelegd voor Michael Schumacher, maar de Duitser moest afzeggen voor het evenement.

Petrov hoopt nu om volgend seizoen een comeback te maken in de Formule 1. Hij hoopt daarbij ook op de steun van Mercedes, al zouden er nog geen concrete gesprekken zijn. Wel is het al uitgesloten dat een comeback eventueel bij het fabrieksteam van Mercedes zou plaatsvinden. Rosberg en Hamilton liggen immers nog onder contract.

Ook McLaren, waaraan Mercedes motoren levert, lijkt uitgesloten aangezien ook daar Perez en Button een contract hebben. Petrov hoopt dan ook vooral een voet tussen de deur te krijgen bij Force India of Williams. Beide teams zullen volgend seizoen door Mercedes van motoren worden voorzien.

“Het zou fantastisch zijn indien Mercedes mij wil steunen. Ik sta steeds open voor een gesprek,” aldus Petrov tegenover het Russische persbureau ‘RIA Novosti’.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België