logo
 

Voet van Max Verstappen verantwoordelijk voor 150 pk extra

14 april 2018 — Bij Red Bull hebben ze een woordje uitleg gegeven over de crash van Max Verstappen tijdens de kwalificaties voor de GP van Bahrein.

Een bericht gedeeld door Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) op

Max Verstappen parkeerde in Bahrein al tijdens Q1 zijn Red Bull RB14 in de bandenmuur en mocht de rest van de sessie bekijken van achter de pitmuur. De Nederlander verklaarde achteraf dat het net leek alsof hij een boost kreeg van 150 pk.

Red Bull-teambaas Christian Horner legt uit wat er precies gebeurde en wat de oorzaak was van die plotse ontplooiing van extra vermogen.

“Het was geen vastzittend gaspedaal,” vertelt Horner tegen ‘Motorsport’. “Ik denk dat wanneer hij hoog op de boordsteen was zijn voet begon te trillen. Eigenlijk was dat vrij duidelijk.”

“Op die plaats ging het schakelen ook nooit echt zuiver en ik denk dat dat in combinatie met de boordsteen en de trillingen de oorzaak van het probleem was.”

Bij Renault laten ze ook weten dat er geen technisch probleem was en dat de enige schuldige van het probleem de voet van Verstappen was.

“De motor heeft exact gedaan wat het gaspedaal gevraagd heeft, dat was overduidelijk. Het was iets deterministisch, oorzaak en gevolg, als je het gaspedaal indrukt zal er iets met de motor gebeuren. De motor heeft gereageerd op een manier die van hem verwacht werd.”

Geschreven door Tom Schots

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België