“Volgend seizoen alleen nog maar oefensessie op vrijdagnamiddag”

05 mei 2014 — Als we het Duitse Bild mogen geloven dat zal er vanaf volgend seizoen geen oefensessie op vrijdagochtend meer gereden worden.

image
Tijdens een vergadering afgelopen donderdag zouden de teams het erover eens geraakt zijn om geen oefensessies op vrijdagochtend meer te laten doorgaan. De vergadering van de teams vond plaats op een luchthaven in de buurt van Londen en kwam er na een boze brief van de kleinere F1-teams die ook de aandacht van de Europese Unie wekte (Lees: Europa stelt zich ernstig vragen over bestuur van de Formule 1).

Er wordt binnen de Formule 1 gezocht naar maatregelen om de kosten naar omlaag te krijgen. Eerder raakte reeds bekend dat de budgetlimiet die men aanvankelijk wou invoeren er definitief niet komt, waardoor men dus op zoek moet naar andere maatregelen om de kosten in de Formule 1 onder controle te krijgen. Het schrappen van de oefensessie op vrijdagochtend zou één van die maatregelen zijn. Door het schrappen van die oefensessie hebben jonge racetalenten er echter wel een nadeel bij want zij gaan van de F1-teams hoogstwaarschijnlijk niet meer zo vaak de kans krijgen om eens het stuur over te nemen van een vaste rijder.

Ook lijkt de kans groot dat een ander voorstel het zal halen. Vandaag de dag is het immers zo dat er vaak tijdens het raceweekend, en soms zelfs tot vlak voor de kwalificatie, nog nieuwe onderdelen arriveren om op de wagen te monteren. Er zou een voorstel op tafel liggen dat een wagen tijdens een raceweekend niet ingrijpend mag gewijzigd worden.

Sommigen stellen zich nu al de vraag of ook de ticketprijzen voor de raceweekends zullen wijzigen, aangezien de fans de F1-bolides minder zullen zien rijden. Die mensen moeten we helaas teleur stellen want toen de oefensessies werden uitgebreid werden de prijzen ook niet aangepast ...

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België