“Volkswagen dicht bij overname Red Bull F1-team”

19 september 2015 — Volgens de BBC zou Volkswagen dicht bij een overname staan van het Red Bull F1 team.


Stapt Volkswagen na jarenlange geruchten dan toch in de Formule 1? Als we de BBC en Eddie Jordan mogen geloven alvast wel.

Al jarenlang zijn er geruchten dat de Volkswagen Groep in de Formule 1 zou stappen, de ene keer als team, de andere keer als motorenleverancier. Onder de Volkswagen Groep vallen heel wat automerken maar meestal waren het de namen Volkswagen, Porsche of Audi die vernoemd werden.

De naam van Audi werd de voorbije maanden echter het vaakst vernoemd. Audi werd immers vernoemd als mogelijke motorenleverancier van het Red Bull F1 team. Red Bull stuurde immers aan op een breuk met Renault aangezien de zowel de prestaties als de betrouwbaarheid van de motor teleurstellend waren. Na weken van geruchten ontkende Audi echter dat het op korte termijn in de Formule 1 zou stappen.

Maar kijk, het seizoen zit er nog niet of er wordt al opnieuw bericht dat Volkswagen in de Formule 1 zou stappen. Daar waar er de voorbije jaren meermaals het gerucht was dat Volkswagen eventueel als motorenleverancier zou fungeren bericht de BBC nu echter dat Volkswagen het Red Bull F1 team zou overnemen.

Volgens Eddie Jordan zou de Duitse autoconstructeur dicht bij een overname van het team staan. Red Bull zou vervolgens wel als belangrijke sponsor bij het team aan boord blijven.

Nu de breuk tussen Red Bull en motorpartner Renault vanaf 2016 een feit is moet de renstal op zoek naar een nieuwe motor. Volkswagen kan echter niet op enkele maanden tijd van nul een F1-motor bouwen. Bovendien zou de Duitse autoconstructeur niet in dezelfde situatie verzeild willen geraken als Honda. Daarom zou Ferrari vanaf 2016 als motorenleverancier fungeren tot Volkswagen haar eigen motor klaar heeft.

“Red Bull en Volkswagen zijn al gedurende meer dan een jaar bij momenten met elkaar in gesprek. Naar wat ik heb begrepen is er een akkoord waarbij het team verkocht zou worden,” aldus Eddie Jordan. “Het is een overeenkomst waarbij Volkswagen de vierde grote autoconstructeur in de Formule 1 zou worden en Red Bull kan blijven genieten van de exposure in de Formule 1, iets wat voor beide partijen goed is.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België