“Volkswagen wil met Porsche en Red Bull als partner in de F1 stappen”

03 oktober 2020 — Vlak nadat bekend raakte dat Honda eind 2021 de Formule 1 zal verlaten begon het speculeren over de toekomstige motorleverancier van Red Bull. Opvallende naam die al meteen opduikt is die van de Duitse Volkswagen Groep.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door TAG Heuer Porsche FE Team (@tagheuerporschefe) op

De Volkswagen Groep werd de voorbije jaren meermaals aan een mogelijke deelname aan de Formule 1 gelinkt, niet als fabrieksteam maar wel als motorleverancier. Daarbij werd naast het eigen Volkswagen-merk ook vooral de naam van Porsche naar voor geschoven.

Opmerkelijk is dat het Duitse ‘F1-Insider” kort na de bekendmaking van het afscheid van Honda bericht dat volgens haar bronnen Porsche gesprekken met Red Bull heeft gevoerd.

“Het moederbedrijf Volkswagen zou met haar luxemerk in de Formule 1 willen stappen, dit met Red Bull als partner,” zo bericht ‘F1-Insider’.

Er zou echter maar één probleem zijn. 2022, het jaar waarin Red Bull een nieuwe motorleverancier zou moeten hebben, komt te vroeg voor de Volkswagen Groep. Die zou immers pas tegen 2026, wanneer een nieuwe motorreglement wordt geïntroduceerd, in de Formule 1 willen stappen.

De CEO van Porsche, Herbert Diess, liet eerder al op zijn LinkedIn-pagina uitschijnen interesse te tonen in de Formule 1. Opmerkelijk daarbij is dat Porsche actief is in de Formule E maar dat Diess publiekelijk verkondigde de Formule 1 aantrekkelijker te vinden.

“Ik vind persoonlijk dat we moeten doorgaan met racen. De Formule 1 zal klimaatneutraal worden door het gebruik van synthetische brandstoffen. De Formule 1 is een stuk opwindender, leuker en interessanter dan de Formule E”, schreef de CEO van Porsche in augustus op zijn account.

Porsche is momenteel actief in de Formule E, de volledig elektrische tegenhanger van de Formule 1.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België