Volledig nieuwe line-up voor Toro Rosso na dit seizoen

06 april 2013 — Scuderia Toro Rosso gaat vanaf 2014 van start met twee nieuwe rijders, net zoals het vorig seizoen deed. image

Na 2011 mochten zowel Sebastien Buemi als Jaime Alguersuari opkrassen bij Toro Rosso, want het kleine broertje van Red Bull Racing vond het tijd om met twee verse jonge talenten aan het seizoen 2012 te beginnen. Jean-Eric Vergne was volledig nieuw binnen de Formule 1, terwijl teamgenoot Daniel Ricciardo al enkele races achter de rug had bij Hispania Racing Team.

Vorig seizoen wisten de twee jongelingen enkele mooie resultaten te boeken voor het team, maar dit jaar barst de strijd tussen de twee pas echt los. Alletwee willen ze zich immers bewijzen, want na 2013 gaat Toro Rosso weer nieuwe jonge talenten inlijven. Zowel Vergne als Ricciardo willen zich maar al te graag bewijzen, om zo kans te maken op promotie naar het grote Red Bull Racing, waar het er alle schijn van heeft dat er voor 2014 een zitje zal vrijkomen.

“Als ik goede resultaten kan behalen, dan word ik misschien beloond met een stoeltje bij Red Bull Racing. Indien dat niet het geval is, dan verlies ik mijn plaats bij Toro Rosso en word ik vervangen. Momenteel zit ik echter nog bij Toro Rosso en ik wil aan iedereen laten zien dat ik mijn plek bij het team waard ben.” legt Vergne uit.

Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo startte minder goed aan het seizoen. De Australiër haalde zowel in Melbourne als op Sepang de finish niet. Vergne pakte wel een puntje in Maleisië.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België