logo
 

“Voor Ferrari moeten de sterkste circuits nog komen”

06 juni 2016 — Volgens Kimi Raikkonen komen er voor Ferrari nu enkele circuits aan waarop het sterker zal presteren.


Ferrari hoopte dit seizoen de kloof met Mercedes definitief te dichten. Het wou met Mercedes de strijd om de overwinningen en de wereldtitel aangaan. Tot dusver lukt dit echter niet echt, deels door betrouwbaarheidsproblemen maar ook deels door een gebrek aan competitiviteit.

Meer zelfs, Red Bull lijkt Ferrari te hebben bijgebeend en zelfs de grootste uitdager van Mercedes te worden. Volgens Kimi Raikkonen komen er nu voor Ferrari enkele circuits aan waarop ze traditioneel sterker voor de dag komen, iets wat tijdens de voorbije races veel minder het geval was.

“We zijn er zeker van dat we tijdens sommige races beter zullen presteren. Sommige circuits zijn van het begin van het seizoen naar later tijdens het seizoen verschoven. Al de races waarvan we wisten dat ze voor ons moeilijk zouden worden zijn naar voor in het seizoen verschoven,” aldus de Fin. “Je ziet soms niet het volledig verhaal wanneer je puur naar de resultaten kijkt.”

“We zijn uiteraard niet tevreden met waar we ons bevinden. We willen ons verbeteren en we zullen werken aan de dingen die verbeterd moeten worden. Het is echter niet altijd eenvoudig om dingen te verbeteren, anders zou iedereen het doen en vooraan terug te vinden zijn,” besluit Raikkonen.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België