Voormalig F1-circuit staat te koop

30 mei 2014 — Heb jij altijd al eigenaar willen worden van een circuit dat op de F1-kalender heeft gestaan? Dan is dit jouw kans ...

image
Het circuit van Kyalami staat immers te koop. Op het circuit van Kyalami werd jarenlang de GP van Zuid-Afrika gereden. Enkele jaren geleden was er zelfs even sprake van dat de Formule 1 misschien zou terugkeren en Kyalami dus terug op de F1-kalender zou komen te staan.

De voorbije jaren ging het echter steeds slechter met het circuit, in die mate zelfs dat een faillissement onvermijdelijk was. Een groot verschil met een vijftal jaar geleden, toen er nog onder meer races uit de A1GP-series en het wereldkampioenschap Superbike doorgingen.

Door het faillissement staat het circuit nu te koop. De veiling wordt georganiseerd door High Street Auctions en vindt plaats op 24 juli. Meer info: klik hier.

De laatste F1-race op het circuit van Kyalami vond plaats in 1993 en werd gewonnen door Alain Prost. Bovenstaande foto toont de GP van 1985 waarin Nigel Mansell een 1-2 behaalt voor Williams.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België