Voormalig F1-piloot: “De Formule 1 is geen echte sport”

20 mei 2015 — Voormalig F1-piloot Jaime Alguersuari is niet mals voor de Formule 1.


Alguersuari reed van 2009 tot en met 2011 voor Toro Rosso, alvorens hij aan de kant werd geschoven. De Spanjaard zou echter nooit een comeback in de Formule 1 overwegen, zo liet hij weten tegenover het Spaanse AS.

“Zelfs wanneer ik een sponsor zou vinden, en ik zoek momenteel voor alle duidelijk geen sponsor, en het geld voor de Formule 1 zou hebben, dan zou een terugkeer dom zijn. Ik zou immers afhankelijk zijn van die sponsor. Wanneer ik hem vervolgens kwijt zou spelen dan zou ik opnieuw uit de Formule 1 wegvallen,” aldus Alguersuari, die momenteel actief is in de Formula E.

Jaime Alguersuari blikt ook met gemengde gevoelens terug op zijn pogingen om na zijn vertrek bij Toro Rosso alsnog terug in de Formule 1 te geraken. Zo werd Alguersuari in 2012 testrijder voor Pirelli en probeerde hij opnieuw een racezitje te verkrijgen.

“Dat was mijn fout. Ik heb verder gedroomd maar enkele teams wilden enkel en alleen mijn geld. Ik heb erin geloofd en zag de Formule 1 als een echte sport,” zegt Alguersuari die teleurgesteld is over de Formule 1 en het geen echte sport meer vindt.

Volgens Alguersuari is al de techniek in de Formule 1 veel te belangrijk waardoor het verschil tussen talentvolle en minder talentvolle rijders wordt uitgevlakt. Alguersuari blikt dan ook met gemengde gevoelens terug op zijn F1-carrière.

“De Formule 1 is zoals een ex-vriendin die je moet vergeten. Het is echt teleurstellend voor mij om over een wereld te spreken die ik destijds zo geliefd heb,” besluit Alguersuari.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België