logo
 

Voormalig Ferrari-baas: “Overwinning grotendeels te danken aan vroegere toplui van Ferrari”

31 maart 2015 — Sebastian Vettel behaalde afgelopen weekend de eerste overwinning voor Ferrari in bijna twee jaar tijd. Volgens voormalig Ferrari-baas Luca di Montezemolo is die overwinning echter in belangrijke mate te danken aan het vroegere management van Ferrari.


Ferrari kende vorig jaar een dramatisch seizoen. Een grote reorganisatie van het F1-team en het bedrijf volgde. Zelfs Luca di Montezemolo, meer dan twintig jaar het boegbeeld van Ferrari, verliet de renstal, samen met heel wat andere toplui.

Voor aanvang van het seizoen zei Sergio Marchionne, de nieuwe grote baas bij Ferrari, alsook F1-teambaas Maurizio Arrivabene, dat 2015 een overgangsjaar zou worden voor Ferrari. Amper twee races ver in het nieuwe seizoen werd echter reeds de eerste overwinning behaald.

Ferrari kreeg na afloop van de race op het circuit van Sepang veel lof voor haar prestatie. De F1-paddock haalde opgelucht adem omdat die wagens van Mercedes blijkbaar toch te kloppen zijn. Volgens voormalig Ferrari-baas Luca di Montezemolo valt een groot deel van dat succes echter toe te schrijven aan het voormalig management dat de laan werd uitgestuurd.

“Dit is een beloning voor al het harde werk. Het werk voor deze wagen begon in Maranello in februari 2014 en werd vervolgens overgenomen door de mensen die nu de Scuderia runnen,” zei Luca di Montezemolo tegenover Italiaanse media. “Deze overwinning is misschien enigszins te danken aan kleine foutjes bij Mercedes, maar zeker ook aan iedereen die vorig jaar mee de plannen hebben uitgetekend voor de wagen en de motor.”

Luca di Montezemolo geeft echter ook toe dat hij verrast is dat Ferrari reeds opnieuw zo snel kan zegevieren, al is hij ook erg tevreden.

“Ik ben zeer blij. Ik verwachtte niet dat het team zo snel zou winnen,” besluit de president van de Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!


Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België