Voormalig Ferrari-baas waarschuwt: “Ferrari moet opletten, Hamilton had Vettel kunnen verslaan”

15 november 2017 — Volgens voormalig Ferrari-baas Luca dit Montzemolo mag Ferrari niet te enthousiast zijn na de overwinning van Sebastian Vettel in Brazilië.


Vettel slaagde erin om tijdens de start Bottas te passeren en haalde het voor Bottas en teamgenoot Kimi Raikkonen. Lewis Hamilton finishte op amper iets meer dan vijf seconden van Vettel, dit ondanks het feit dat hij als allerlaatste en vanuit de pitlane aan de race begon.

“Ik ben erg blij met de overwinning voor Ferrari,” aldus Luca di Montezemolo tegenover ‘Radio Capital’. “Ik denk echter dat Hamilton in Brazilië zou gewonnen hebben indien hij van op de pole had mogen vertrekken.”

Volgens Montezemolo mag Ferrari ook niet te hard van stapel lopen nu het in Brazilië wist te winnen. Ferrari mag immers niet denken dat het door deze overwinning er mag van uitgaan dat het in 2018 de strijd met Mercedes kan aangaan wat de wereldtitel betreft.”

“Ferrari kende een goed seizoen maar het won jammer genoeg de titel niet,” aldus de voormalige Ferrari-baas. “In tegenstelling tot financiën en de economie, is sport geen exacte wetenschap. Het is makkelijk om dingen te zeggen, maar veel moeilijker om te winnen.”

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België