Voormalig Ferrari-teambaas Stefano Domenicali gaat de Formule 1 leiden

23 september 2020 — De F1-teams zijn op dinsdag ingelicht dat voormalig Ferrari-teambaas Stefano Domenicali huidig F1-baas Chase Carey zal opvolgen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lamborghini (@lamborghini) op

Chase Carey werd in 2017 CEO van Formula One Management (FOM) nadat Liberty Media de sport overgekocht had. Eerder raakte al bekend dat Carey binnenkort zou terugtreden als CEO van de Formule 1. Carey zal echter wel in een andere rol aan de sport verbonden blijven.

De 55-jarige Stefano Domenicali was sinds 1998 sportief directeur bij Ferrari, een rol waarin hij een belangrijke bijdrage leverde aan de vijf wereldtitels van Michael Schumacher bij Ferrari, alsook de zes constructeurstitels die Ferrari samen met Schumacher veroverde.

Tussen 2008 en 2014 was Domenicali de teambaas van het Ferrari F1-team, waarna hij afscheid nam van Ferrari en de overstap naar Audi maakte. Sinds 2016 was Domenicali vervolgens CEO van Lamborghini dat eveneens tot de Volkswagen groep behoort.

Domenicali keert nu dus terug naar de Formule 1 om de sport te leiden. In zijn hoedanigheid als CEO zal hij opnieuw samenwerken met Jean Todt (FIA-baas) en Ross Brawn (Sportief directeur van de Formule 1).

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België