logo
 

Voormalig Ferrari-teambaas vergelijkt Alonso met Michael Schumacher

23 september 2018 — Stefano Domenicali maakte gedurende ruim negentien jaar deel uit van het Ferrari F1-team en werkte samen met zowel Fernando Alonso als Michael Schumacher. De Spanjaard wordt vaak één van de beste rijders in de Formule 1 genoemd en vanuit zijn ervaring maakte Domenicali een vergelijking tussen beide rijders.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

“Ik vind Fernando een ongelooflijke rijder,” aldus Stefano Domenicali tijdens de laatste ‘Beyond the Grid’ podcast van de F1. “Op het vlak van cijfers zou ik hem echt vergelijken met Michael. Maar Fernando ... vergeet niet dat hij in staat was om te winnen en dat jij erg succesvol had kunnen zijn, ook met Ferrari.”

“Michael heeft zijn carrière beëindigd, Fernando nog niet. Laat ons zien of hij erin slaagt om de veelbesproken ‘triple Crown’ te behalen.”

“Ik hoop voor hem dat hij erin slaagt. Maar het zou zeker en vast mooi zijn om hem met een gelijkwaardige wagen te zien strijden op zijn beste niveau.”

Volgens Domenicali is het trouwens niet eenvoudig om Michael Schumacher en Fernando Alonso met elkaar te vergelijken.

“Het waren twee verschillende perioden waar Schumacher voor het beste Ferrari-team ooit reed en dat voor alle functies binnen het team, op het vlak van performance alsook wat de rijders betreft,” aldus de Italiaan.

“Toen Fernando met Felipe Massa reed waren we omwille van allerlei redenen niet op ons beste niveau. Desondanks slaagden we er bijna in om enkele keren kampioen te worden.”

“Ik zou zeggen dat we in 2010 en 2012 echt pech kenden en dat omwille van twee totaal verschillende redenen.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België