Voormalige sponsor van Bottas reageert op ‘Fuck You’

22 maart 2019 — Antti Aarnio-Wihuri, een voormalige persoonlijke sponsor van Valtteri Bottas, heeft gereageerd op de uitlatingen van de Fin na afloop van de GP van Australië.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas) op

Nadat Valtteri Bottas de GP van Australië had gewonnen zei hij iets opmerkelijk over de boordradio: “Voor zij die het van toepassing is, Fuck You!”

Alle opgekropte frustratie bij Bottas, dit nadat hij heel wat kritiek kreeg omwille van zijn minder goede tweede seizoenshelft vorig jaar, kwam er duidelijk uit. Grote vraag was natuurlijk aan wie die boodschap gericht was: de pers, sponsors, ...

Wihuri, een persoonlijke sponsor van Bottas, liet eind vorig jaar verstaan dat 2018 een zwak seizoen was van Bottas en dat de samenwerking met de Fin werd stopgezet. Het moet ongetwijfeld hard aangekomen zijn bij Bottas, dat een Fins bedrijf dat van in zijn jonge jaren een sponsor was, er mee ophield.

Antti Aarnio-Wihuri liet verstaan dat hij zich persoonlijk niet geschoffeerd voelde door de uitspraken.

“De uitspraken van Bottas raken me niet,” antwoorde Aarnio-Wihuri tegenover het Finse ‘Ilta Sanomat’ toen men hem vroeg of hij zich persoonlijk geviseerd voelde. “Het zijn uitspraken die hij doet en ik neem daarover geen standpunt in.”

Aarnio-Wihuri liet vervolgens verstaan niet verrast te zijn door de overwinning van Bottas, al deelde hij ook een steek uit.

“Ik ben niet verrast, ik weet dat de Mercedes-bolides in goede doen waren,” aldus de Fin. “Hamilton zijn wagen had echter van bij de start een technisch probleem!”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België