logo
 

“Voorsprong van Mercedes zal in Maleisië waarschijnlijk nog groter zijn”

17 maart 2015 — Volgens Mercedes-baas Toto Wolff is de kans groot dat de voorsprong die Mercedes heeft op de concurrentie in Maleisië groter is dan tijdens de openingsrace in Australië.


Het F1-seizoen 2015 is gestart en trekt de lijn door van 2014. Mercedes domineert immers net als vorig jaar. Aan de finish in Melbourne had Hamilton meer dan een minuut voorsprong op de eerste wagen die niet van Mercedes was.

Het stratencircuit in Melbourne is een erg specifiek circuit en Mercedes had daar bijna overal een voordeel op de concurrentie. Toch denkt men bij Mercedes dan men nu vooral een voordeel heeft in de snelle en middelsnelle bochten en laat nu net het circuit van Sepang er zo veel hebben. Toto Wolff van Mercedes verwacht dan ook dat de voorsprong van Mercedes in Maleisië groter zal zijn dan in Australië.

“Het grootste verschil zit hem bij de medium en snelle bochten. Dat lijkt het sterke punt van onze wagen,” aldus Toto Wolff. “Het was vroeger het sterke punt van de F1-bolides van Red Bull en het ziet er nu naar uit dat wij op dat vlak het meest competitief zijn.”

“Op de rechte stukken zien we dan weer dat we achter lopen op Williams en Ferrari. Ze hebben een veel hogere topsnelheid, zo’n 10 à 12 km/u hoger dan ons,” stelt Toto Wolff vast. Hoogst opmerkelijk aangezien dat vroeger het sterke punt van Mercedes was.

Volgens Toto Wolff is de kans groot dat Mercedes in Maleisië een grotere voorsprong heeft op de rest van het veld dan in Australië. De karakteristieken van het F1-circuit in Sepang passen zoals eerder reeds vermeld nog beter bij de wagen van Mercedes.

“Mogelijk zijn we in Maleisië inderdaad nog competitiever,” aldus Toto Wolff.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België