Voorstel Abiteboul: “F1-kalender inkrimpen naar 15 races”

16 juli 2018 — Renault Sport F1-baas Cyril Abiteboul is het idee genegen om de F1-kalender in te krimpen in plaats van verder uit te breiden. Daarmee wil Abiteboul tegen de trend van de voorbije jaren ingaan.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

Jaren geleden telde de F1-kalender zo’n 15 à 16 races. Geleidelijk aan werd die uitgebreid naar 17 à 18 races en de voorbije jaren werd het aantal races verder uitgebreid naar de 21 races die dit jaar op de F1-kalender staan.

“We moeten een boodschap brengen van trots, motivatie en energie. Met de kalender die we nu hebben is het enthousiasme niet hetzelfde als toen we slechts 15 races per jaar hadden,” aldus Abiteboul.

“Indien we de energie niet hebben dan is het zeer moeilijk om dat naar de buitenwereld over te dragen en uit te stralen. Het is bijna routine geworden. Het is geen normale dagjob die wij hebben.”

Abiteboul begrijpt naar eigen zeggen wel waarom de F1-kalender de voorbije jaren werd uitgebreid. Op financieel vlak betekent een uitbreiding van de kalender natuurlijk veel voor de teams alsook de sponsors.

“Ik apprecieer en begrijp de reden waarom we commercieel gezien de F1-kalender moeten laten groeien maar wat mij betreft zou ik kiezen voor een serieuze inkrimping van de sport.”

“Tussen 15 en 18 races zou de waarde van de sport enorm doen vergroten. Indien je het zeer agressief zou aanpakken en richting 15 race zou gaan, dan moet je tegen de 21 races die we nu hebben zeggen: ‘Kijk jongens, zes races gaan we laten vallen, jullie moeten tegen elkaar strijden’.”

“Het zou interessant zijn om te zien wat voor reactie dat teweeg brengt,” besloot Abiteboul.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Renault

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België