“Vooruitgang Ferrari is veelbelovend voor 2016”

19 december 2015 — Volgens Sebastian Vettel is de progressie die Ferrari boekt met het oog op komend seizoen veelbelovend.


Ferrari was het voorbije seizoen de enige renstal die naast Mercedes overwinningen wist te behalen. Sebastian Vettel wist drie keer te zegevieren, gezien de verwachtingen voorafgaand aan het seizoen een onverhoopt resultaat.

Uiteraard zijn alle teams nu volop bezig met het voorbereiden van het seizoen 2016. Vettel is alvast van mening dat Ferrari komend seizoen echt de strijd met Mercedes moet kunnen aangaan, al dient de Italiaanse renstal tijdens de winter dan nog wel de achterstand die er op Mercedes is definitief in te halen.

“Ik denk dat het uiteindelijk zeer simpel is: we hebben heel wat mooie stappen vooruit gezet dit jaar. We zijn dichter bij Mercedes gekomen maar nog niet zo dicht genoeg dat we helemaal bij hen zijn,” aldus Vettel. “We zijn nog steeds niet de favorieten maar het is wel ons doel om daar verandering in te brengen. We moeten onze wagen en de power unit verbeteren, want dat is op beide vlakken nog noodzakelijk.”

Volgens Sebastian Vettel valt het succes van Mercedes niet enkel en alleen te verklaren door de zeer goed power unit. “Het is een combinatie van beide,” aldus Vettel.

“Het is ons doel om beter dan hen te doen en daarvoor moeten we een sterkere wagen en power unit hebben. Een sterke power unit betekent niet alleen meer power maar ook nog heel wat andere dingen. Ik weet niet wat er bij de anderen achter gesloten deuren gebeurt maar ik weet wel dat wat er in Maranello gebeurt veelbelovend is. We moeten de wagen echter nog op de baan laten rijden en pas dan zullen we weten waar we ons bevinden,” besluit Vettel.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België