Vrachtwagens Lotus staan geblokkeerd op Spa-Francorchamps

25 augustus 2015 — Een tiental vrachtwagens van het Lotus F1 team staan momenteel geblokkeerd op het F1-circuit van Spa-Francorchamps.


Bij het Lotus F1 team hebben ze overduidelijk niet lang kunnen genieten van de podiumplaats van Romain Grosjean, zondag tijdens de GP van België. Omwille van verschillende juridische acties worden er momenteel immers een tiental trucks van het team geblokkeerd op het circuit. Die blokkering zou tot morgenochtend kunnen duren, zo laat André Maes, de directeur van Spa Grand Prix, weten.

Voormalig reserverijder Charles Pic heeft een rechtszaak aangespannen om een vergoeding van zo’n 750 000 euro te krijgen van het Lotus F1 team. Pic zou te weinig dagen hebben mogen testen voor het team en eist daarom enkele honderdduizenden euro’s terug van het team. Teameigenaar Gerard Lopez zou volop bezig zijn om de situatie terug vlot te trekken.

Voorlopig is het nog afwachten wanneer de trucks van Lotus, met daarin onder meer alle materiaal en ook de twee F1-bolides, kunnen vertrekken. De tijd begint ondertussen te dringen want eind volgende week staat de GP van Italië gepland. Alle materiaal en de trucks van Lotus moeten dan ook zo snel mogelijk vertrekken om terug te keren naar de fabriek en vervolgens af te reizen naar het circuit van Monza.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België