logo
 

Vreemde bandenkeuze van McLaren voor Spa-Francorchamps, Ferrari agressief voor thuisrace in Monza

06 augustus 2018 — De F1-teams mogen dan wel in zomerpauze zijn, bij bandenleverancier is het echter alle hens aan dek want meteen na de zomerpauze vinden de races in België en Italië plaats.

Een bericht gedeeld door Pirelli (@pirelli_motorsport) op

Een zomerpauze van een kleine vier weken maar meteen daarna twee races op een week tijd. Eerst is er de GP van België op het circuit van Spa-Francorchamps, enkele dagen later gaat het raceweekend in Monza van start voor de GP van Italië.

Bij Pirelli zijn ze dan ook druk in de weer om al de bandensets op tijd klaar te krijgen. In de aanloop naar beide races maakten de Italianen vandaag alvast de bandenkeuzes van de teams en rijders voor België en Italië bekend.

Opvallend daarbij is de eerder conservatieve keuze van Mercedes. Daar tegenover staat de eerder agressieve keuze van Ferrari voor haar thuisrace in Monza. Eveneens opvallend is de merkwaardige keuze van McLaren voor de GP van België. Alonso en Vandoorne krijgen op het circuit van Spa-Francorchamps immers vier setjes medium, vijf setjes soft en vier setjes supersoft.

Foto’s: Pirelli Motorsport

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België