“Vreemde straffen” tijdens zijn beginjaren deden Hamilton aan een complot denken

25 maart 2019 — Lewis Hamilton heeft zich ooit wel eens afgevraagd of dingen gedaan werden die moesten verhinderen dat hij zou slagen tijdens zijn eerste jaren in de Formule 1.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton) op

De nu vijfvoudige wereldkampioen kwam in 2007 als een komeet binnen in de Formule 1. Hij werd teamgenoot van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso bij McLaren, dat toen nog een absoluut topteam was, en hij liep de wereldtitel met een punt mis.

Dat was genoeg om Fernando Alonso al na een seizoen met slaande deuren uit Woking te laten vertrekken en in 2008 was het dan wel raak voor de Brit in een bloedstollende finale met hemzelf, Felipe Massa en Timo Glock in de hoofdrol.

Een uitstekend CV als u het ons vraagt maar toch stelde Hamilton zich soms vragen bij straffen die hij kreeg tijdens zijn eerste jaren in de Formule 1.

“Het was erg traumatiserend want ik had het verloren op een bepaald moment, maar in de laatste bocht won ik het kampioenschap,” vertelt Hamilton in een interview met Graham Bensinger in 2016 over zijn eerste wereldtitel.

“Ik had ook tijdens die twee jaren een paar straffen gekregen die helemaal mijn fout niet waren. Het lag gewoon aan wat vreemde dingen die in het wereldje gaande waren. Het was bijna alsof ze er alles aan deden om me niet te laten slagen.”

Vorige zomer had hamilton het ook nog over de GP van België in 2008 waar hem de zege ontnomen werd omdat hij een bocht had afgesneden en daar voordeel uit gehaald had. Hij dacht dat de FIA hem destijds ‘genaaid’ had.

In het interview met Bensinger in 2016 laat hij ook nog weten dat hij bij zijn eerste titel in 2008 niet volwassen genoeg was om er ten volle van te kunnen genieten.

“Toen ik eindelijk in mijn opzet slaagde was, was dat een geweldig gevoel maar we rolden als het ware verder naar het volgende seizoen.”

“Ik denk ook wel dat ik op drieëntwintigjarige leeftijd nog niet volwassen genoeg was om helemaal te begrijpen wat er juist gaande was en hoe daar ten volle van te genieten.”

“Ik was helemaal niet voorbereid op de media, ik had geen mediatraining gehad, ik wist niet hoe ik in de camera moest spreken, hoe ik met de mensen moest spreken.”

“Ik kwam gewoon aan, werd voor de leeuwen gegooid en heb er het beste van gemaakt.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België