“Vroeger dacht je in een F1-bolide dat je ging sterven, nu zit je comfortabel”

21 januari 2020 — Volgens voormalig F1-piloot Karun Chandhok moeten de huidige F1-bolides de rijders veel meer angst aanjagen dan dat nu het geval is.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Karun Chandhok (@karunchandhok) op

De huidige F1-bolides zijn erg veilig geworden en fysiek ook veel minder belastend voor de rijders. Volgens Karun Chandhok voelen veel rijders zich vandaag de dag dan ook te ‘comfortabel’ in de huidige generatie F1-bolides.

“De Mercedes F1-bolide is de meest perfecte wagen die ik ooit al gezien heb,” aldus Chandhok tijdens ‘Autosport International’, maar hij stelde zich tegelijkertijd ook de vraag of de F1-bolides vandaag de dag angstaanjagend genoeg zijn.

“Wanneer je het van buitenaf bekijkt stel je je de vraag of het goed is voor de Formule 1. Ik herinner me nog dat ik met Juan Pablo Montoya zijn Williams F1-bolide uit 2004 reed. Op veel vlakken denk ik dat het de top van F1-performance was.”

De Williams F1-bolide uit 2004 was naar eigen zeggen angstaanjagend en op dat vlak totaal niet te vergelijken met de wagens van nu.

“Ik was bang in iedere bocht. Iedere keer ik aan het stuur draaide, iedere keer dat ik op het gas ging dat ik dat de F1-bolide me ging vermoorden!”

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België