logo
 

“Vrouwen moeten meer kansen krijgen voor de Formule 1”

19 juni 2013 — Volgens Jenson Button is het goed mogelijk dat vrouwen opnieuw tot in de Formule 1 geraken, al moeten ze daarvoor wel meer mogelijkheden en kansen krijgen.

image
Vrouwen in de Formule 1, jonge fans van de Formule 1 kunnen er zich misschien alleen maar pitbabes en gridgirls bij voorstellen, maar ooit waren er ook vrouwen die effectief deelnamen aan de Formule 1.

De laatste vrouw die zich probeerde te kwalificeren voor een F1-race was Giovanna Amati. Ze deed dat in1992 in een wagen van Brabham maar slaagde er niet in. Ondertussen wachten we reeds meer dan twintig jaar op een nieuwe vrouw die aan F1-races deelneemt. Susie Wolff, de vrouw van Toto Wolff, is ontwikkelingsrijdster bij het Williams F1 team en staat er misschien wel het dichtste bij.

Volgens Jenson Button zijn er enkele redenen waarom we tot op vandaag nog geen nieuwe vrouw in de Formule 1 gezien hebben, maar één van de belangrijkste redenen is volgens de Brit het feit dat ze tijdens de aanvangsfase te weinig ondersteuning krijgen.

“Het grootste probleem is dat jonge vrouwen te weinig mogelijkheden krijgen,” aldus Button. “Dat zal in de loop van de jaren veranderen wanneer ze meer aanwezig zijn in de lagere raceklassen.”

Button waarschuwt wel dat de Formule 1 specifieke fysieke training vereist omdat de sport heel wat vraagt van het menselijk lichaam. Maar volgens Button kan ook dat geen probleem zijn.

“Er zijn ook in de Nascar vrouwen die op het hoogste niveau meedoen en zelfs al races gewonnen hebben,” verklaart Button.

Dat sommige jonge vrouwen te weinig ondersteuning krijgen kan dan weer niet gezegd worden van Beitske Visser, de Nederlandse krijgt momenteel de steun van Red Bull (Lees: Nederlandse Beitske Visser stap dichter bij haar F1-droom) .

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België