Vuurwerk bij Red Bull: Opgeblazen motor op de finishlijn

19 april 2015 — Nadat Lewis Hamilton over de finishlijn was gekomen werd het vuurwerk afgeschoten maar dat was voor Red Bull en Renault blijkbaar niet voldoende.


Letterlijk op de finishlijn gaf de Renault-motor in de Red Bull van Daniel Ricciardo immers de geest. Een immens rookgordijn verspreidde zich over het rechte stuk aan start-finish, alsof het een extra showelement was dat bij het vuurwerk hoorde ...

Maar dat was natuurlijk niet het geval. De balans voor Daniel Ricciardo is immers dramatisch te noemen. De Australiër heeft op vier raceweekends tijd al vier Renault-motoren afgeschreven.

“Ik denk dat de motor heeft besloten dat ze wou meevieren met het vuurwerk,” neemt teambaas Christian Horner het met de nodige portie humor op.

Het deed menig F1-fan waarschijnlijk terugdenken aan de GP van Australië, toen Jenson Button zijn Honda-motor eveneens aan de finishlijn de geest gaf.

“Er was zeker en vast veel rook, het zag er niet goed uit,” zei Ricciardo na afloop van de race. “Het goede is dat ik nog over de finishlijn ben geraakt, maar tijdens het wegrijden uit de laatste bocht zag ik overal rook.”

“Ik denk dat ik vandaag het best mogelijke resultaat heb neergezet. Er zat niet meer in. Het was geen zesde plaats waar je vrolijk van wordt, maar meer kon ik niet doen,” besluit Ricciardo.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België