Waar is Red Bull mee bezig?

07 november 2012 — Weinigen zullen er waarschijnlijk op gelet hebben, maar bij de pitstop van Sebastian Vettel waar de neus vervangen werd, plooide het topje van de neus helemaal mee met de beweging van de mecanicien. Legaal of niet?

De laatste jaren is er een trend in de Formule één, waarbij aan het begin en op het einde van het seizoen veel afgekeken wordt bij de titelpretendenten. Ze gaan bij elkaar op zoek naar illegale praktijken, in de hoop om zo aan de titel te geraken. Ook al moet dit aan de ‘groene tafel’ gebeuren.

Vorige zondag werd in Abu Dhabi een ontdekking gedaan, en laat het, toevallig of niet, alweer bij Red Bull Racing zijn. Toen Sebastian Vettel naar de pits ging om een nieuwe voorvleugel te halen, plooide het topje van de neus helemaal mee met de beweging van de mecanicien. De kans bestaat erin dat het voorste stuk van de neus gedeeltelijk uit rubber bestaat. Dit zou een zekere werking hebben bij hoge snelheden.

Hier zal ongetwijfeld heel wat discussie over ontstaan. In de komende weken zal moeten blijken of dit onderdeel al dan niet legaal is, en of de FIA hier gevolg aan geeft. Oordeel zelf aan de hand van onderstaand filmpje ...

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België