logo
 

Waarom dekt Ferrari haar onboard-camera’s af in de garage?

31 augustus 2018 — Wanneer de bolides van de Scuderia in de garage staan worden steevast de onboard-camera’s afgedekt met een zak. Heeft dit een simpele reden of moeten we er meer achter zoeken? ‘RaceFans’ zocht het uit.


In een wereldje zoals de Formule 1 blijft niets onopgemerkt. Rivaliserende teams is het bijvoorbeeld opgevallen dat telkens wanneer de Ferrari’s in hun pitbox staan, de onboard-camera’s bovenop de airbox afgedekt worden met een zak.

Volgens ‘RaceFans’ dekt Ferrari de camera’s af omdat bij een van de vorige raceweekends een camera die de achterkant van de auto filmt per ongeluk werd geactiveerd in de garage. Resultaat was dat gevoelige onderdelen van de motor en de ophanging werden gefilmd.

Maar er blijkt ook een praktische reden te zijn voor het afdekken van het kleinood. De werkingstemperatuur van de camera’s ligt ongeveer tussen de vijftig en de honderdtwintig graden celsius. Bij Ferrari hebben ze echter ondervonden dat de hitte van hun bolide in de garage hoog genoeg blijft om de camera’s zichzelf te laten uitschakelen.

Dit is een probleem dat alleen Ferrari treft omdat ze vertrouwen op de data van de camera’s en ze de beelden van de FOM kopen voor eigen gebruik. Daarom koelen ze bij de Scuderia de camera met een zak met droogijs.

Het probleem van oververhitting kwam voor het eerst bij de hoge temperaturen tijdens de GP van Brazilië van vorig jaar. Mercedes heeft onlangs het voorbeeld van Ferrari gevolgd.

Volgens ‘RaceFans’ heeft Charlie Whiting, de racedirecteur van de F1, woensdag het uitzendcentrum bezocht om de problemen met de onboard-camera’s te onderzoeken.

Geschreven door Tom Schots

Nieuw!! Formule E Spel 2019/2020: Minimaal 300 Euro aan prijzen!


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Ferrari

Verwante nieuwsitems


F1Journaal Specials

GP van België